Двигател на МиГ-23, купе на BMW 3: Сделано в России

Творението успя да развие скорост от 87 км/ч, преди да се запали
6 ное 2018 14:15, Екип на Automedia.bg
37

Руският блогър-изобретател Игор Негода от Ростов на Дон се прочу преди време, след като създаде велосипед с реактивен двигател. Сега младежът отиде още по-далеч, като постави на старо BMW 3-Series газово-турбинен двигател от съветски изтребител МиГ-23.

Моторът бил подарен на руснака, който го ремонтирал и го свързал със скоростната кутия на автомобила. Как е станало това, Негода обяснява в публикуваното видео. В него се вижда, че при тестовото пускане на машината, под капака излизат огромни пламъци, а звукът е като на излитащ самолет.

Двигателят е стартиран в гаража на изобретателя, който след това прави и пробно шофиране на колата. Тя е напълнена с 50- литра керосин, като тръгва без проблеми. Пътуването продължава десетина минути, през които BMW-то развива 50 км/ч. След което Негода и приятелите му решават да проверят какво е максималната скорост на колата.

В крайна сметка автомобилът развива 87 км/ч, като достига до 4-а предавка, а 5-а отказва да се включи. Тогава блогърът решава да дрифтира, което за малко не му струва живота. Салонът на колата се напълва с дим, а това принуждава Негода да избяга, преди да се е задушил.

Руснакът и приятелите му обаче смятат, че са изпълнили целта си и се готвят да продадат колата на някое от големите изложения за подобни автомобили. Интерес към проекта вече проявиха няколко американски издания.

Още информация и снимки може да видите в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 5 години
имаше филм в който бяха монтирали реактивен двигател в автомобил, от шофЕрчето не беше останало много да помогне на разследването:))
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безкрайните безмислици по руската земя.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Русия още има локомотиви с газотурбинни двигатели това не е нещо ново просто хората се забавляват ако тоя двигател се монтира на картинг тогава ще изглежда като то драгстер с умалени размери
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този турбостартер е много по-маломощен от стандартния мотор на БМВ-то. Той служи само за развъртане на основния двигател до минималните обороти за устойчиво горене. Което е много по-лесно, отколкото да задвижва еднотонен автомобил.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най вероятно става въпрос за пусковият агрегат на миг-23, който е малък реактивен двигател. Истинския двигател на миг-23 е много по-голям и мощен. Всъщност около 13 тона тяга на форсаж.
22
9
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
язък му за таланта,ама е излязло едно нищо
21
3
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, къде сте виждали технически грамотни журналисти?Журналистчето, двигателят на който и да е самолет, е прекалено мощен за който и да е автомобил.
20
4
 
12
 
! Отговори
изделяно в Русия преди 5 години
В Русия още си е в сила почина "Напарви си сам".Тука като гледам по замря този начин за борба със сиромашията.
19
1
 
23
 
! Отговори
ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ преди 5 години
Двигателя на МИГ 23 е колкото самото БМВ.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е двигател от миг-23 ами е турбостартер. Нещо с което палят големият двигател.
17
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БМВ е 20 хиляди евро, а Миг23 20 милиона евро.В момента един МиГ-23 струва по-малко от ново БМВ.А може би дори от употребявано.
16
5
 
25
 
! Отговори
Добре е да знаете,че преди 5 години
Игор изработва сам турбореактивни двигатели и в края на филмчето е показано, че ги монтира на какво ли не-от модели на изтребители, колело и др. В случая стартов двигател от МИГ 23 е монтиран на БМВ. Този двигател "развъртява" основния двигател до необходимите обороти за функционирането му. Не е резонно пренебрежително отношение към Негода, а трябват адмирации. Русите не са само пияници,а и таланти. Умеят да се кефят.Само довечера да не наизлазят баварците, та да докажат, че и те го могат това!
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тези статии за ***!
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във видеото на 0:18 човекът казва "...увидем на что способен турбо-стартер самолета Миг-23...", но малко по-късно обяснява, че двигателят му е подарен, изчистил го е и го е ремонтирал, след което го е напъхал под капака. Не е съвсем сигурно дали това е само стартера или целият двигател, макар че малко ме съмнява да успее да напъха целият двигател вътре. Двигателят на Миг-23 е доста голям. Така че явно наистина става дума само за стартера.Във всеки случай, 87 километра не са впечатляващи.
13
26
 
15
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 години
Поредната карикатура на "руската инженерна мисъл". Навремето бях за 20-тина дни в СССР. Купих си поялник. Още е здрав...предполагам, защото не умея да запоявам и не го ползвам...
12
3
 
29
 
! Отговори
Fake news преди 5 години
***...................Вие виждали ли сте двигател на МИГ 23 ........Това е стартера.................Fake news журналисти
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хибридни руснака дето не знаят че реактивния свигател си е точно стартер бурия и вентилатор ((((
10
12
 
14
 
! Отговори
брава преди 5 години
Руски гении купуваш Миг 23 и БМВ от миналия век вдигаш 50 км/ч с 50 л керосин и пилиш гуми в пепеляка.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 а какво е двигателя на миг 23 ,,,една бория с вентилатор и тоя стартер
8
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ново БМВ 7 сигурно има по мощен двигател от су 35 тия тук за дърти работи ни занимават