20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!

Менда Стоянова: Българинът трябва да живее по-екологично
16 ное 2018 09:10,
348
20-годишните коли със скъпа "Гражданска". Това е!
Снимка: Facebook

Шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обясни, че ако оттегли своето предложение, "Гражданската отговорност" ще скочи 2 или 3 пъти от сегашните й размери.

Тя настоя, че някои стари автомобили ще имат облекчения, като такива посочи 14-годишните например.

Още по темата

"На практика увеличение на данъка ще имат коли само на по 18-19 години, а най-голямо натоварване ще получат мощните 20-годишни автомобили", поясни тя пред БНТ.

"Справедливост при данъците максимално няма как да се постигне. Истината е, че от това няма да дойде особен допълнителен приход към общините. Целта е българинът да започне да мисли какво си купува и как това се отразява на околната среда. Трябва чрез този данък българинът да живее много по-екологично", обясни тя предложенията си за промени в данъка.

"Това, което предлагам аз, е първо създаване на методика. Това ще даде индикатори за справедливост. Няма единно прилагане, защото няма критерии. Второто е за този разширен кръг лица да се сложи таван от 5 000 лева обезщетение. Надявам се парламентът да приеме това предложение, защото това касае 3 млн. българи, които имат "Гражданска отговорност", завърши Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да не си от застрахователна компания, или приятел на Менда? 20 годишните са ретро и стават все по-скъпи в всяка цивилизована страна. Махни данъците, махни гражданската и всичко си идва по местата.
254
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20-годишните коли - за скраб.
253
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувам малко, но достатъчно д СИ ВДИГНА ДОХОДА - ОКОЛО 4-6000 КМ МЕСЕЧНО. Мисля, че всеки ден виждам по 20-100 некадърни *** с купени книжки и самочувсвие като Еверест. От всяка глоба от 100 лв по 10% и имам още една заплата за сметка на *** с BMW-та и други такива ламарини.
252
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицаите се мобилизират за протестите. Защо не се мобилизират да си вършат всеки ден работата. Съгласна съм за колите с камери. Така е в Англия и е много ефективно.
251
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен254Ми цената на глобата да е пропорционална на цената на колата.Толкова ли е трудно да се сетят ***?
250
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С глоби нищо не се оправя. За тези с колите за по 200 000, знаете ли колко им пука за малуса? Бедни и богати, това е сега България. Няма средна класа. Полицаите се крият зад храстите за да "хванат" нарушител. Всеки си кара както иска, защото няма контрол по пътищата. Застраховката е просто един задължителен рекет. Няма как да има възпитателна функция, просто си търсят оправдание да ни одерат по още една кожа, за сметка на милионерите.
249
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Отговор 252Прав си. Да се пуснат коли (сертифицирани) с камери и водачите да вземат 10% от глобите. Тъкмо ще има още доход за хората и дисциплиниращ ефект за маймуните зад волана. Днес едно такова *** предизвика катастрофа, за радост без жертви.
248
1
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен"Гражданската да се увеличи само за нарушителите!"НЕ ГРАЖДАНСКАТА, а глобите от КАТ. Те са органа за контрол по пътищата. Безопасността е от национален интерес, а не паричен. Не може да бъде в ръцете на частни фирми и не може те да правят печалби от това.
247
0
 
16
 
! Отговори
Застрахователи преди 5 години
Застрахователите какви са, че ще ме глобяват? Има си КАТ. Има си глоби. Когато правят милиони печалби за година, всичко е ок. Сега били имали прогнози за загуби? Какви са тези 400% отгоре, и ми казват, че само 1% са щели да са там. А другите? в раздела 100%. Ако имате малко ПТП човека който е виновен, ще предпочете да ви покрие щетите, а не да правите протокол, за да не влезе в малус. Още една печалба за застрахователите.
246
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бонус-МалусТова е само в Русия
245
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3 милиона задължителГражданската да се увеличи само за нарушителите!
244
0
 
19
 
! Отговори
Бонус-Малус преди 5 години
Бонус-Малус е целта им. Сега се снижават и всичко правят за да успокоят населението, само и само да го пробутат. Веднъж влезнало, след две-три години ще ни се разкаже играта. Бронята да си одраскаш-Малус. Обещаваха , че с винетките ще оправят пътищата, при положение че данъка се казваше пътен данък. Казваха, че с синята зона ще стоят паркинги. Вярвате ли, че сега 80% ще сме с бонус? Аз не.
243
0
 
17
 
! Отговори
3 милиона задължител преди 5 години
3 милиона граждански по 80-90 лв я вдигнаха тази година = 270 милиона годишно. И още искат. Като е задължителна как така няма един държавен застраховател, поне да знам, че печалбата ще отиде в бюджета, а не в джоба на поредният застрахователен бос?
242
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПищоваДа ти кажа, шантавляците, заради които не мога да дишам, щото за 500 лв са си купили кола и пушат като ТЕЦ, хич не ща да ги мисля. Тоя *** не мисли за себе си и децата си, аз ще го мисля. По-скоро всички такива трошляци трябва да бъдат забранени, и да не се вдигат други такси и/или данъци.
241
0
 
4
 
! Отговори
Пищова преди 5 години
Нищо умно няма да измислят
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес някакъв *** правеше слалум между колите по Северната тангента. После чакахме 40 минути заради верижна катастрофа. Аман от *** *** с купени книжки!Тези, които им ги дават - в затвора!
239
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на гражданската трябва да е обратно пропорционална на качествата и уменията на водача. Води се на негово име кола, ама той е некадърник-комплексар - скъпа гражданска. Няма нарушения - евтина. Фекалий с книжка и нарушения - скъпа гражданска...
238
0
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Не виждам нищо общо между старите коли и цената на гражданската от написаното в статията.
237
0
 
23
 
! Отговори
Народа преди 5 години
Много държат да вдигат гражданската сигурно и застрахователните компании са на депутати !Първо ги направиха задължителни сега и по скъпи !
236
1
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 5 години
Вместо да облагат старите автомобили, да помислят за бонуси относно електромобилите, както правят в нормалните страни!