Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
180 милиона за това!!! Прокуратурата защо спи?
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-лошо направен сайт, отдавна не бях виждал, на това отгоре и не работи. Пробвайте примерно последната точка от менюто - "За нас", после "Регистри" и разгледайте регистрите.
130
1
 
15
 
! Отговори
men преди 5 години
около 179 милиона са откраднати. минимум.
129
4
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
верно ли 180 милиона? за 180 милиона щях да ви направя копие на гугъл, фейсбук и ебай в едно. бюджета на най големия посредник за плащания в швейцария за година е една десета от това. за какво си говороим тука.
128
0
 
8
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
Нали точно това се коментират тука, изхарчени са 180 милиона за терминали, досега за терминалите за изхарчили луди пари , но не са инвестирали достатъчно в алгоритмите и програмистите .Компютрите без програма са си просто кутия желязо.
127
0
 
6
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Че като не мога да платя онлайн и след като съм безработен ......как да си закупя винетка....
126
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
И от тези 180 милиона имаше ли 100лв за коректор или редактор? Понеже дори видях степенуване на "Това ще става по-облекчен ред" и рязко ме заболя главата...
125
0
 
8
 
! Отговори
mdaa... преди 5 години
а имаше ли публично обявена поръчка ? 180 млн са много за това.. дано в тези пари влизат и терминалите тоест hardware, само за software .. мога да кажа само евала за сделката :)
124
0
 
13
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Powered by Gerb
123
0
 
27
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
Това не е блокаж!Това е модел на управление при ГЕРБ и е във всички сфери.Всички,които неистово защитавате властта,за да запазите мизерната си заплата в администрацията на някое учреждение,сте истинските виновници за умирането на България!Спрете да подкрепяте некадърници!
122
0
 
14
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
хАхахаха...какво друго да се очаква от некадърници и крадци...
121
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три дни bgtoll.bg блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и? Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередностиНагласиха си на цицка да бозаят роднините им и свои хора около проекта, създаден да дерат населението за още пари.Резултата е налице.Гарантирано от ГЕРБ!
120
2
 
8
 
! Отговори
До 110 преди 5 години
Нали и ние това казваме че българските IT ,,спецове'' работят в чужбина щото са единствени и незаменими. Особено откакто на миячите на чинии им казват IT специалисти.
119
0
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен110"Кадърните специалисти работят в чуждестранни компании."....Ааааааааааааа, не така! Има, има и у нас! Я почни да пишеш във фейса против властта и да организираш нещо, да видиш, как бързо ще се ориентират, и ще ти позвънят след няколко часа на вратата? А онези 7 кетчъри, дето Цецо ухото купи , а един бърникаше с отвертка, за да заличи следите, и после всичко се прикри, сасви специалисти мислиш, че работят? Все "наши" кадърни хора!
118
0
 
2
 
! Отговори
180 ? преди 5 години
...........
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяка сделка на правителството има комисионна за цв цв и бб
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Бойко май ще се черви по телевизора пак. И няма да се учудя ако изтипосат хартиени стикери.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сайтът си работи, са о дето не може да се кхпят винетки, а и в момента всеки компютърджия ги стресира
114
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези сървъри би трябвало да са пригодени за милион заявки едновременно , а българите са малобройни и няма начин да натоварят такъв сървър,просто малко е население на България.Така че такъв сървър не може да бъде претоварен ,просто ще трябва много яка атака от заявки умишлено направена.Така че сървъра вероятно е натоварен от някой бавен алгоритъм, поставен в сайта , Като верига къса се там където е най слабото звено.
113
0
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Без да злобея, съвсем стокойно казвам, че това, при това управление е стил на работа.Просто е важно, да се усвоят едни пари, от правилните фирми, и да се калкулират комисионните после. Ако не знаете, в търговските отношения комисионните нормално са от 10 до 30 %.Честито на печелившите, а вие продължавайте да гласувате за същите, от време на време, много са яки , както казват децата, нали???Ех, случили са на *** покорен народ, управниците.....