Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности
Обновена: 3 яну 2019 12:16 | 3 яну 2019 09:00,
254
Три дни bgtoll.bg – блокаж! Дадохме едни 180 млн. за сайта, и?

Три днес след новата 2019-а, три дни, в който сайта bgtoll.bg забива, тоест не можете да си купите винетка, или пък да пререгистрирате нова.

Dnes.bg направи опит да влезе в портала, но натискайки отметката за купуване на винетка излезе съобщение, че към момента нямаме връзка.

Системата, за която държавата плати 180 млн. лева, блокира и чрез мобилното приложение, а и чрез настолен компютър.

Още по темата

Стотици са подадените към АПИ сигнали за нередности – шофьорите или не успяват да купят е-винетка, или пък са били таксувани двойно.

От Агенция "Пътна инфраструктура" вече информираха, че в такива случаи гражданите могат да сигнализират нейните служители.

Ако се установи, че системата е таксувала някого неправомерно, средствата ще бъдат възстановени, но в 30-дневен срок. От агенцията са категорични, че срив в системата няма.

Инж. Дончо Атанасов увери, че всички проблеми ще бъдат отстранени в най-скоро време. От Пътната агенция настояват, че на 1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева.

В десетки бензиностанции има поставени терминали, но се оказва, че голяма част от тях не работят.  Отделно от това работещите там не знаят как да ползват устройствата и съответно не могат да ви помогнат.

В Перник има общо 8 терминала за самотаксуване за продажба на електронни винетки. Областният управител Ирена Соколова съобщи обаче, че 5 от устройствата не работят.

"Не съм доволен, но няма на кого да се оплачеш. А защо не купите винетка он-лайн? Няма никакъв документ не се издава. Няма как лаптопа ми да ми издаде документ, че съм закупил нещо, а при тези сривове на системата да не се окаже после, че съм превел парите, а нямам нищо – нито винетка, нито нищо. Това е нещото, което ме притеснява и исках да е от машина, за да ми издаде някакъв документ", сподели пред Bulgaria ON AIR Ивайло Новков, който е един от неуспелите да си закупят винетка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
13
 
! Отговори
Недоизмислено преди 5 години
Но какво става с традиционният метод за плащане в брой? Не може изведнъж да се купуват винетки само с карти.
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам някой читав програмист да работи за суджуците. Няма никой да им работи в котарашките фирми!
110
0
 
21
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Аз съм един от "щастливците", купил винетки оже в края на миналата година, но в областното пътно управление, в пункта за продажба на винетки.Отидох там, заради документа, който издават, при плащането.Много симпатично младо момиче ме обслужи, но със същите проблеми-трудно влезе в системата, а когато да пусне документ-пълен блокаж.Момичето се притесни, оказа се че аз съм първата електронна винетка, която издава.Обучили я само с едно клипче, пратено от АПИ.Звъня и на трите телефона, за справка, но
109
0
 
22
 
! Отговори
О С Т А В К А преди 5 години
ДОКАТО БЪЛГАРИНЪТ НЕ СЕ НАУЧИ ДА СИ ОТСТОЯВА ПРАВАТА И ДА ИМА ЧЕСТ - НЯМА ДА ВИДИ ДОБРО.
108
0
 
6
 
! Отговори
доволен селянин преди 5 години
я па си купих лепенки от старите щот немам от модерните телефони и ме боли де.....я дека не бачка некво си приложение
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да ви светна относно българските ИТ специалисти, че тази жалкарщина е написана от студенти за един уикенд... 180 милиона майко мила, бих искал да видя разбивка, това са хиляди сървъри и дискови масиви... Отделно няма уважаващ себе си човек в ИТ сектора, който да участва в корупционните схеми на държавата! Кадърните специалисти работят в чуждестранни компании.
106
19
 
1
 
! Отговори
Иван Петров преди 5 години
Сайтът си работи. Стига глупости сте писали...
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак са крадени пари здраво!
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най евтиният ресурс - машинният и пак не могат да се оправят с 2 сайта и една база данни......за тези пари имам хора които щяха да им направят система с поне 100 камери които автоматично да разпознават номерата и да проверяват за винетки и при липсваща да сигнализират на контролните органи.Вместо това получихме 100 нови автомобла и 1000 души персонал за същата работа.
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някак е приемливо някои терминал да не работи ,при първоначално пускане , приемливо е че някой служители нямат идея как да обслужват терминалите , като примерно не знаят как да заредят правилно хартията все пак те компютърни специалисти а служители на бензиностанции вероятно и английски не знаят .Но база данни да се пропуква на главния Уеб саит това вече е доста странно , Не става въпрос за натоварване на сървъра ,такъв сървър е проектиран за много по големи натоварвания по съображения сигур
102
0
 
2
 
! Отговори
До ха ха ха преди 5 години
Кво те бърка времето бе пич,и минус да е ако си решил нещо да отстояваш давай,ама викаш чакай първо да се наплюскаме по празниците,пък ще видим после...
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От българските IT ,,специалисти'' толкова.Очевадно е че капацитетът им стига само до преренции за високо заплащане и пъчене как чужди компании им плащали едва ли не милиони щото били много добри. Обаче фактите показват че са кръла нула.
100
0
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Излъгаха, че времето ще застудява много, за да не се подновят протестите. Говореха за температури от - 20 градуса... Бас държа, че излъгаха !
99
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото на софтуерните системи е, че истината лъсва бързо. Не може да се краде както от метрото например или от субсидиите за земеделие.
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"1-ви януари са били продадени 5 хил. винетки за 380 000 хиляди лева"Мда, от магазинната мрежа на МТел, откъдето вчера и ние си взехме винетка, а служителите казаха, че до момента само този магазин е отчел повече от 35 000 лева приход от продажбата на винетки.СИСТЕМАТА ВИ НЕ РАБОТИ, НЕ СТЕ ПРОДАЛИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН МАЙКА СИ!А ние, мили мои хора, докато живеем с робската нагласа, за преклонената главица, все така ще бъде.Приятно пътуване по републиканската офроуд пътна мрежа.
97
0
 
29
 
! Отговори
\m/ преди 5 години
Къв е тоя сайт за 180 мил. ве?!За 180 милиона може да се стартира технологичен гигант, те сайт направили ..
96
0
 
25
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Тази власт е антинародна, антидемократична и антибългарска.Държавата постоянно тормози активните хора, които я носятна гърба си. Въпросът е докога ще издържи народа...
95
16
 
1
 
! Отговори
До д преди 5 години
Е как защо,защото *** обича винаги да плюе,храчи,дриска и псува по всичко,без значение дали е хубаво или лошо,ей затова...
94
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я съм селянин зад тангентата и бат Бойко ми направи подарък , така че оправяйте се , човека пак си набавя електорат от рано - полицаи , учители , администрация, селяните около софето и голяма част от хабибитата ииии всичко е точно
93
0
 
19
 
! Отговори
Безумие преди 5 години
Сългасен съм с условията и цъкам да чета условията греда зарежда началната страница.Пълен смях е този сайт за 180 мил.