Доволни ли са собствениците на електрически автомобили?

96% от тях - да
23 яну 2020 18:45, Нели Христова
34
Доволни ли са собствениците на електрически автомобили?
Снимка: БГНЕС

Американската автомобилна асоциация (AAA) публикува резултатите от любопитно изследване, което показва, че 91% от собствениците на електромобили са имали сериозни притеснения преди тяхното закупуване. Само няколко месеца по-късно 95% от анкетираните твърдят, че са напълно доволни от покупката си.

В началото основните опасения са малкият пробег на колите на ток и недостатъчно развитата мрежа от зарядни станции. Това са двата проблема, които пречат на увеличението на продажбите на електрически превозни средства. Когато обаче човек направи своя избор и си купи електромобил, те бързо изчеват. От анкетираните собственици (71% от тях по-рано не са имали кола на ток) 96% са категорични, че следващият им автомобил също ще е на електричество.

Участниците в допитването твърдят още, че използват електромобила повече отколкото бензиновия си модел по-рано. От тях 78% имат в гаража си и бензинова кола, но по-голяма част от времето си (87%) прекарват зад волана на електрическата, като изминават средно около 60 км на ден. Като цяло 95% от анкетираните твърдят, че всичко ги устройва, като най-важното предимство на електромобилите е, че могат да ги зареждат у дома.

Болшинството потенциални купувачи са притеснени, че мрежата от зарядни станции не е достатъчно развита, но когато си купят автомобил на ток, бързо разбират, че зареждането у дома ги устройство почти напълно. То е много по-удобно от търсенето на зарядна станция, където евентуално и се налага и да чакат на опашка. Затова и 75% от запитаните признават, че зареждането у дома им е достатъчно.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
20
 
! Отговори
Всички доволни преди 4 години
Особено децата в Конго, които се трудят вдъхновено, за да осигурят електрокарния рай за затлъстялата, благословена и иизключителна нация. Само не пускайте търсачката, да не видите случайно снимки от добива. Не се препоръчват за бременни и слабонервни.Както винаги в пропагандата се подразбира, че ще благоденства расисткият неоколониален "елит". За другите е фразата на римския сенатор от комедията на Мел Брукс: "Бедните ли? Да го ду*ат бедните!"
9
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно това е бъдещето. За съжаление, в България, както всичко друго, нещата се случват доста бавно. Ще си почакаме доста докато има на ключови места зарядни.
8
6
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Доволни са собствениците на електрокари които им возят стоката в складовете
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изчакам да им подобрят батериите и да има повече зарядни станции. За момента не смятам да рискувам. За каране из града - ОК, но за дълги разстояния не ми се рискува.
6
1
 
15
 
! Отговори
Менте преди 4 години
За Много пари.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз бих си взел , но не сега , ще почакам да ги подобрят още. То на пазара има три модела само , конкуренцията тепърва ще започва. До тогава ще димя по улиците.
4
8
 
23
 
! Отговори
Колко са екологични преди 4 години
тия "екологични" автомобили е доста спорно. Все пак всичката тая електроника от най-малкото кондензаторче та до тия огромни батерии са си наблъскани с много химия и до колко подлежат на рециклиране не е ясно.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доволни ли са собствениците на електрически автомобили?-Да бях в сащ и видях хибридите те не дават пари за гориво по бензиностанциите,това е бъдещето и пълен автопилот.
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко "хейт" от мен:Няма лошо да се вземе такава кола, но най-добре да се изчака да се утвърдят на пазара.Отношението цена-качество ще се подобрява още.
1
7
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Нека хейта започне.... СегаСтарт!