Активисти разбиха камери, които следят за емисиите на колите

Случаят е от Великобритания
10 авг 2023 22:15, Нели Христова
15
Активисти разбиха камери, които следят за емисиите на колите
Снимка: БГНЕС

Стотици камери за наблюдение на зоните с утра ниски вредни емисии (ULEZ) са извън строя, след като биват унищожени от група активисти, борещи се срещу високите дневни такси за паркиране, съобщават медиите във Великобритания, пишат от Automedia.

Устройствата са разположени основно в Лондон, където живеят повече от 5 млн души.Видеоклипове, разпространявани в интернет, показват как протестиращи активно унищожават камерите, докато в същото време властите в столицата на Великобритания обсъждат разширяването на тяхната зона на дейност. Целта е те да се превърнат в основно оръжие за борба със замърсяванията в големите градове.

Самите камери в зоните ULEZ служат за наблюдение, като в Лондон то засяга зона с площ 380 кв км. В нея няма кабини за плащане на такси или хора, които да събират пари от шофьорите. Вместо това транспортното управление на Лондон (TFL) е инсталирало стотици камери за наблюдение с автоматично разпознаване на номерата.

След като устройството разчете номера, то го сравнява с базата данни, за да определи дали превозното средство отговаря на ограничения за емисии. Ако не отговаря, шофьорът му получава такса от 12,50 британски лири за всеки ден, в който е минал през зоната. И ако не я плати, му се начислява глоба от 180 лири.

В случая хората, които живеят или работят в зоните ULEZ, не са защитени, тоест те плащат наравно с останалите, ако колите им не отговарят на изискванията. А това означава, че дори едно ходене до магазина с автомобил може да донесе глобя на собственика му. И за да се влошат допълнително нещата за шофьорите, камерите работят 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, като изключение е единствено Коледа.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
активизъм? преди 7 месеца
и вандализмът ли стана активизъм вече? левичарските настроения по света започват да преобладават. нали не ви кефеше комунизма, какво стана???
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва и масирана атака срещу милиардерите, особено тези станали такива от кражбите последните 2 години.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубаво че не са еко активисти су парниковият ефект
11
5
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 8 месеца
Сега е модерно на прости *** да се казва "активисти" =)
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Моля лудницата в Раднево да помогне на Iordan
9
6
 
10
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 8 месеца
БРАВО НА АКТИВИсТИТЕ .КАМерите сА НАгло пресТЪПНИ ТЕЖО ТЕРОРИСТИчни увреждат жестоко биосферата ,автомобили ,водачи и пътници. У нас терористи на власт с аинсталирали хиляди тежко терористични видео пресканиращи КАНЦЕРОГЕННИ КАМЕРИ. УВредени са МИЛИОНИ ДНЕВНО> ТЕЖКИ ПОРАЖЕНИЯ имат РУМЕН <Радев,ХЕРО Мустафа,КИРИЛ Петков,Никола Минчев,Тошко Йорданов,всички телевизионни говорители. КАмерите за ЗАБРАНЕНИ ОТ чл32 на КОнституцията.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оруел много добре си познава хората ...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 7 - България не е езическа държава
6
16
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 8 месеца
Повечето от твоя живот може и да е минал, но имам лоши новини за теб: прераждането и кармата си съществуват без значение дали вярваш или не в тях. Пак ще се преродиш в този шит, докато не се изчистиш, така че почвай от сега.
5
2
 
32
 
! Отговори
Ами да преди 8 месеца
И на мен ми е идвала такава идея ! Не е вярно, че нови джипове тежащи 3тона, и с гуми дебели като слонски крак, замърсяват по-малко от нормална стара кола (особено бензинова), тежаща наполовина ! Властите трябва да престанат да си мислят, че хората са ***, и че могат да ги лъжат както си искат ! Това го правят най-вече за изкуствено стимулиране на покупките на нови коли, завоалирано с някакви еко-лъжи ! За нзмаляване на замърсяването на въздуха има МНОГО други начини !!!
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БРАВО!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бритън стана много зле от как приюти толкова маймунии. Направо е ужас.
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е за тези дето си мислят че става само с камери. Ми не става.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи стикерите са излишни!