Tesla готви съкращения в завода в Германия

Заводът край Берлин е единствен в Европа
16 апр 2024 16:43, Инна Ангелова
14
Tesla готви съкращения в завода в Германия
Снимка: Blomst от Pixabay

Американският производител на електромобили Tesla обяви, че ще съкрати по-малко от три хиляди души от завода на компанията в Германия. Съобщението идва на фона на информацията, че компанията освобождава 10% от служителите си в целия свят.

Изпълителният директор на Tesla - милиардерът Илон Мъск е изпратил имейл до представители на компанията, в който посочва, че съкращенията ще засегнат приблизително 14 000 служители във всички подразделения на корпорацията. Това се планира на фона на срив на пазара на електрически автомобили и на спада на продажбите им в световен мащаб, посочва Мъск.

Заводът на "Тесла" в Германия е наричан “гигафабрика” и е единствен завод в Европа. Предприятието е разположено на около 30 километра югоизточно от Берлин, край германския град Грюнхайде.

В съобщение на Tesla се посочва, че информациите в медиите за предстоящо съкращение на 3000 души от германския завод са "напълно безпочвени". Не се посочва обаче колко работни места може да бъдат засегнати от съкращенията. В завода на "Тесла" в Германия в момента работят над 12 000 души, припомня ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Коли
Поскъпва годишният технически преглед, от 90 до 120 лева ще е
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
българина преди 1 седмица
завод за ел коли в германия е като такъв за телефони и лаптопи, а да такива там няма ... имаше преди 25 г
12
0
 
3
 
! Отговори
Еве преди 1 седмица
Абе тесли се продават доста и като айфоните в зората им, те си имат фанатизиран фен клуб умнокрасиви веган-***, въпреки че можем да ги сравним само с електрически трабант. Всички вече правят ел коли и базата за сравнение е доста широка.
11
1
 
10
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
Софето още ноември месец,като духна северняка даде на късо!
10
2
 
3
 
! Отговори
До предният преди 1 седмица
Ми не съм във диво село. В див град съм. Топ 3 се води по документи. Не говоря за офицялен режим. А за недостига е на капацитет на мрежата. Мен не ме гледай. Аз говоря за решение на проблема, не за теб. Дали си в диво село или си пълен дивакк.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Парадокс, режим на тока имаше само в светлия Соц. Вече ако си от някое диво село, това е друга бира.
8
3
 
7
 
! Отговори
Парадокс преди 1 седмица
Тук в бг зимата понякога има режим на тока само от отоплителни уреди. Представете си всяко семейство да има 2 Ел коли и тях да ги зарежда вечерта. Трябва напълно нови градове, с напълно нови услуги и Ел разпределение. И пуснете АЕЦ не се правете на ощипани от солар или перки ,га духнеш вятъра щялл да има ток. Тез нормални ли са.?! Една градушка и целият солар е леж. Става за ***. Малко акъл нямат ли тези хора...?!?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наеха 50-60000 човека в последните години с очаквабето, че ще правят едва ли не по 15 млн. продажбиннагодина ама йок ... Това, че уволняват само толкова е направо добре ...
6
1
 
19
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
На умните и красивите да им светна,че на този етап бензина и дизела нямат алтернатива
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 4На мен това ми е ясно отдавна мен, от всичкото нагоре се друса като за световно, а и тези милиарди дето ги има, може утре да се окажат стотинки, все пак това са само акции :))
4
2
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
А коя година? Още 2011 година беше обещал че до 10 години ще пратим хора на Марс. Тоест 2021г. Сега сме 2024 и няма нищо. Човека е изпечен лъжец и манипулатор. Той иначе нямаше да е милиардер. Ама пък обича да прави шоу и провокации.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да фалират щом никой не ги купува.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не му върви нещо бизнеса на Илон, по-добре да шмръкне още некоя линийка за кураж, че тази година требва да ходи на Марс :)))
1
1
 
3
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 седмица
Балтия граничеща със секира:)))