Шофьорът на Волен отнесе доброволен труд и глоба за мелето на "Тракия"

Защитниците на потърпевшия Явор Доков коментираха, че присъдата е неудовлетворителна и ще бъде обжалвана на по-горна инстанция
5 юни 2006 13:19,
Шофьорът на Волен отнесе доброволен труд и глоба за мелето на "Тракия"
Снимка: Корбис
Пробация със срок от две години и половина постанови Районен съд-Пазарджик за Любомир Бакърджиев, шофьор на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

В продължение на една година той ще трябва да положи общо 240 часа общественополезен труд. Съдът постанови още Бакърджиев да заплати 3 600 лева на Явор Доков /22г./ за причинени нематериални щети.

Делото срещу Бакърджиев се гледа по съкратената процедура, съгласно новия Наказателнопроцесуалин кодекс, без допълнително изслушване пред съда на свидетели и вещи лица.

Защитниците на Доков коментираха, че присъдата е неудовлетворителна и ще бъде обжалвана на по-горна инстанция.

Бакърджиев бе обвинен в хулиганство, причиняване на лека телесна повреда и нанасяне на материални щети след пътен инцидент, станал късно вечерта на 7 април в района на ханче "Церово" на автомагистрала "Тракия".

Шофьорът е нанесъл побой на Доков и е причинил щети на управлявания от младежа автомобил.

Волен Сидеров присъства днес лично на съдебното заседание. След обявяване на решението на съда, той заяви пред журналисти, че цялата процедура около инцидента е политическа поръчка. Сидеров добави, че има намерение да съди ръководството на МВР и директора на полицията в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание