Кръвната проба на Максим – готова най-рано след седмица

Предстоят разпити и на останалите участници в катастрофата, за да се изяснят обстоятелствата около инцидента, обяви дежурният прокурор Огнян Стоянов
6 авг 2007 15:19,
83
Кръвната проба на Максим – готова най-рано след седмица
Това е останало от Хамър-а след зверския сблъсък. Снимка: Булфото

Не по-рано от седмица ще станат ясни резултатите от кръвния анализ за съдържанието на алкохол в кръвта на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки при вчерашната катастрофа край река Ропотамо.

Това заяви дежурният прокурор Огнян Стоянов, който е бил информиран за случилото се веднага след инцидента.

По думите му предстоят разпити и на останалите участници в катастрофата, за да се изяснят обстоятелствата.

От Стависки са взети само първоначални показания за инцидента.  

По случая е назначена автотехническа и химична експертизи.

Припомняме, че световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки предизвика тежка катастрофа снощи по пътя Приморско-Бургас, на десен завой в близост до река Ропотамо.

В инцидента загина един човек.

Инцидентът стана в 19.45 ч. снощи на десен завой в района на река Ропотамо.

Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. Той не е пострадал сериозно и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ.

Проверка с дрегер е установила наличие от 1,2 промила алкохол в кръвта на Стависки. 

В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда Сивик. Шофьорът на хондата Петър Петров, на 24 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Brio, "Ако и Максим беше загинал-кой щяхте да плювате..." - пак него! Защото ако сам решиш да се убиеш - твоя си работа. Но да убиеш и друг - виновен си разбира се!При това щом е пил, дори и да не е предизвикал катастрофата, пак е виновен. Ако не е пил, може да реагира моментално и да предотврати дори и ако не е той причинителя. Въпреки, че алкохолът не прощава - едва ли другите са му виновни.
61
0
 
2
 
! Отговори
imigranta преди 16 години
Абре Максиме да беше го дал по леко ся нямаше да пишем за тебма ти си си виновен.Да убиеш човек мале ти си за затвора непременно напрао сам вазмотен!!!
60
0
 
2
 
! Отговори
brio преди 16 години
Абе вие да не сте светили бе не се знае кой е причинил катастрофата.Не чул не видял-е това е българската простотия.Ако и Максим беше загинал-кой щяхте да плювате...
59
0
 
2
 
! Отговори
spec преди 16 години
vseki trjabva da si dava smetka che nosi otgovornost.koito barza ima samoleti.trjabva da sa beskompromisni ,,organite,,golemcite ni ubivat s povedenieto si.
58
0
 
2
 
! Отговори
meri68 преди 16 години
Жалко за загиналите, жалко и за Максим.
57
0
 
2
 
! Отговори
kower преди 16 години
toq naprao e zagazil svetoven 6ampion da ubie 4ovek toz mai e za zatvora be hora
56
0
 
2
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Brio, фактът, че не употребяваш алкохол е достатъчен за да не ти се случи да причиниш ПТП заради шофиране в нетрезво състояние! Човек сам избира как да постъпи - Максим е избрал да наруши законите, да рискува. И е загубил... Жалко само, че за неговото решение носят последствията и други!
55
0
 
2
 
! Отговори
machoka преди 16 години
ha sega da vidim kak 6te podeistvat novite zakoni ili vsi4ko 6te se potuli i pokrie kakto stava vinagi kravna proba sled sedmica DA DA stava za minuti za6to 6te izleze sled sedmica to e qsno pil e kele6a sega si nosi posledstvieto jalko za mom4eto i za drugite koito sa postradali
54
0
 
2
 
! Отговори
brio преди 16 години
Аз също съм загубила близък в катастрофа.Съжалявам за момчето но това не ми дава право да съда.Подразниха ме тьпите коментари какъв бил Максим какъв джип имал.За тази злоба говора ако той не беше известен едва ли щяхте да го коментирате толкова.Ако беше някой безизвестен-едва ли.А до теб Ирина-аз не употребявам алкохол но това не ми гарантира че и на мен може да ми се случи.А на теб...
53
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
prosto iskat da mu vzemat pari4kite!! BULGARSKA MAFIA! jalko za postradalite!
52
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Една седмица за кръвна проба????? прави се за минути... явно ще се опитат да покрият нещата... Здраве да има.... само кадето ми е жал за семейството на убития ... Лошото е ,че световен шампион стана убиец на млад човек.. а и кой знае дали останалите няма да останат инвалиди... е дното момиче е в кома а другото разбрах с много сериозни гръбначни травми.. дано поне те се възстановят.
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
пил .. навлязъл в насрещното на завой без видимост ... щом е изпреварвал значи е бил и с голяма скорост... е той поне е направил много нарушения наведнъж.. явно е от тия които карат на границата на абсолютния риск.. да изпреварваш на завой без видимост направо си е самоубийство.. а тия хора които е блъснал са си нямали никаква представа че срещу тях от завоя ще изкочи някой с танк и голяма скорост ...просто ги е обрекъл на смърт.. този е абсолютен убиец...
50
0
 
2
 
! Отговори
cveti преди 16 години
ne stava vapros za zloba, a za netarpimost kam shofirane v netrezvo sastoqnie- za tova vseki si nosi otgovornost i nqma nujda ot 'zastrahovane' nikoi ne e 'zastrahovan' ot vavlichane v ptp, no vseki sam reshava kato e pil da kara. az nikoga ne sam se kachvala da karam pila- dori i na edna bira...
49
0
 
2
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Brio, аз пък мога да кажа : Къде ти е съчувствието?? Един млад човек е убит по нелеп начин заради друг, който е решил, че може да пие и шофира! Забравяш да помислиш май за жертвата....П.С. Тук да не усещам "Гузен негонен бяга"? Т.е. защитаваш потенциалния виновник защото самият ти караш пиян??
48
0
 
2
 
! Отговори
brio преди 16 години
Много злобни сме ние българите.Максим е човек като всички нас и никой не е эастрахован от такова нещастие.Лесно е да съдиш друг а погледнете себе си.
47
0
 
2
 
! Отговори
zinziminzi преди 16 години
Пробата му е готова:1.1 промила, на другите са отрицателни!Виновен! Дори и да извъртят нещата-неизправност, кофти път и т.н.-той е карал пил!!!http://focus-news.net/?id=n757812
46
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Аве 34 а.м. ли си къв си не ми пука. А че баща ми става всяка сутрин в 4.00 за да бачка и да издържа семейството и образованието на децата си 'щото е висшист и няма работа, к'во държавата да не му е дала хъмър?! И да си пие и да си кара?! Фак оф ве ***.
45
0
 
2
 
! Отговори
Ирина Марудина преди 16 години
Мисля, че прекалено много народ го гледа този случай, прекалено силен обществен интерес има, за да си позволят да го прикрият!Поне се надявам....
44
0
 
2
 
! Отговори
maslinka преди 16 години
дали ще накажат Максим за това си деяние... мен лично много ме съмнява. Какво мислите останалите?
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Стависки е бил с 3 девойки, всички пияни като кирки. За сега обаче, го прикриват. Утрепа човека, а момичето е в кома.