Гръмнаха разобличителя на попфолка и мафията

Екшънът се разигра край столичния хотел "Плиска"; простреляният е Георги Стоев, автор на публикации за групировките
7 апр 2008 13:12,
100
Гръмнаха разобличителя на попфолка и мафията
Снимка: Телеман

Малко след 12.30 часа днес е подаден сигнал за прострелян човек край хотел "Плиска" в столицата.

35-годишният Георги Стефанов Стоев, автор на публикации за групировките, е простреляният, съобщиха полицейски източници.

Прострелян е с един куршум в главата и има реална опасност за живота му.

Според очевидци нападението е извършено от двама души, които са избягали преди пристигането на силите на реда.

Стоев бил в кафене, близо до хотел "Плиска" където имал среща с двама души. По информация на полицията авторът е подготвял книга за организираната престъпност и срещата е била заради новото издание. На срещата обаче пристигнал само един от двамата души, който е и пряк свидетел на стрелбата.

Георги Стоев нашумя напоследък с книгите си за подземния свят. Той твърди, че е бил част от групата за "мокри поръчки", но никога не изпълнявал такива.

Преди месец пред водещата на „Горещо” Венета Райкова, Стоев разказа за ранните години на СИК и ВИС, за живота и смъртта на Иво Карамански, Васил и Георги Илиеви, за кукловода на кукловодите Андрей Луканов, за кокаина на колумбийците и Поли Пантев, за Косьо Самоковеца, Маргините и за Васил Божков и хазартния бизнес.

Тагава Стоев замеси и имената на известни попфолк певици с хора от подземния свят.

Твърди, че е имал и много приятели от ВИС.

"С някои от тях имах и общ бизнес. От тези мои контакти с тях съм научил доста неща”, разказа неотдавна Стоев.

"С Поли Пантев /убит на остров Аруба през 2001г ,бел. ред/ имахме общ бизнес със заведения. Работехме заедно, но бяхме близки. Евгени Стефанов - Женята /убит през 2003 г., бел.ред. /също ми беше приятел. За съжаление се познавах и с килъри, без да знам, че са такива или по-точно, че един ден ще се превърнат в такива”, каза в едно от последните си интервюта Стоев.

Той твърди, че Държавна сигурност е подпомогнала създаването на групировките.

"С какво може да се занимава ДС, при положение че е приключила дейността й в паричната схема, а тя познава перфектно престъпността? Само със създаване на нови механизми, чрез които да действа престъпността, в случая тези групировки”, казва още той.

Това е вторият подобен инцидент в столицата за по-малко от 24 часа. Снощи в столичния квартал Люлин бе убит 42-годишен бизнесмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ДО ЕДИН !
38
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Всъщност за какво точно му дадоха 10 дни срок на Р. Петков? Доклад или...
37
0
 
2
 
! Отговори
na sa6toto mnenie s преди 16 години
до номер 30: не е точно така>ако човек е чел книгите му, особено последната:3-та част ан БГ Кръстника и изказването на ген.Гоцев след излизането и от печат ,двусмислената му заплаха към Г.Стоев:"да си ги носи в гроба" и това преди не повече от 3-4 месеца.... няма да говори и да мсили ,че убит защото е бил мутра ,а ще разбере реалната причина....
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
a tene maika li te e rajdala ili si ?
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
България е минала покрай цивилизована Европа, само това ще ти кажа !
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
BG v Europe li e?
33
0
 
1
 
! Отговори
Кръстева преди 16 години
Негово беше правото на избор - дали да е мутра или просто писател....Писател - да , но не и с"плянпането си " къде ли не да казваш истини....а дойде време и за истините на МВР..... Някой се е страхувал да не продължи писанията си от мутри в обществото за мутри в правителството....Дано да уживее !
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Споко тва е оздравителен процес
31
0
 
1
 
! Отговори
Rusenka преди 16 години
Тъй де, нищо не е станаУо. ЖаУко, че не е пострадаУа нЕкоа от свините в парУамента.
30
0
 
1
 
! Отговори
МММаджо преди 16 години
... сте наивни да мислите, че този Стоев е прострелян във връзка със смешните си булевардни книжлета... Той си е криминален тип от край време, Бог знае в кво се е забъркал...
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
p.s. на богаташи.
28
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНЧО КУБАДИНСКИ преди 16 години
Аа.. Станишка, Гоце, Доги, кво става бе пичове.. довечера някой от вас ще излезе на екрана и ще каже ,че това е НОРМАЛНО..Станишка не те ли е срам? Румбата ще ви *** всичките накрая..ОТЗАД!
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Що така бе? Толкова ли си нещастен от завист? Отвсякъде те е изяла вече, гледам по съобщенията. Ето затова на теб никога няма да ти се полага:-) и ще си умреш като .
26
0
 
1
 
! Отговори
TTT преди 16 години
Абе вие луди ли сте ве,какви комунистин какви червени.Няма"Държавна сигурност",има Птекан, Иван,Драган."Виновна е "Държавна сигурност" ,мале ама сте прости.Америка нападна Ирак не Буш
25
0
 
1
 
! Отговори
Крали Марко преди 16 години
Е,затвориха му устата на Стоев.....Др.Р.Петков и Маджо ще са доволни.Другарят Велчев и прокурорите пак ще си бъркат в носа....докога!!! Човекът ви го каза-Ремен Петков и В.Петров са провалили и спрели разработката срещу Михалев.....Всички сте на ясла при мафиотите-това е!
24
0
 
1
 
! Отговори
Headman преди 16 години
Kade sa organite za reda? Kade si plashtame parichkite za danaci? Abe prostotiata... Ako imashe palmi v BG shtiahme da bademe palna i absolutna bananova republika...
23
0
 
2
 
! Отговори
nabora преди 16 години
Определено не съм изненадан жалкото е че все повече заприличваме на Москва,Колумбия и Сицилия през 80те.Това което се случва в България е пълен фарс.Всички си трайкме а червените дяволи и отрочетата им мутри обезкървяват страната.Решението е всички с партийна книжка да бъдат изтребени до крак,само тогава може да се сложи началото на някакви реални промени.
22
0
 
1
 
! Отговори
provincialist преди 16 години
Ne6to se stopli vremeto....ama mnogo rano otkriha sezona za preletnia dive4
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Искам само едно нещо да кажа.. Този човек като бе гост на Венета Райкова и каза така.. от 5 години искам да се срещна с хора от МВР ,за да им разкажа за СИК и ВИС но от МВР не искат да разговаряме.
20
0
 
2
 
! Отговори
Дон Гоце&Дон Цец преди 16 години
Дон Гоци няма да позволи да разрушат великото кхмерско творение-Мутрокомунизма!!!!Омертата е най важния закон на Мафията и който го наруши го чака само олово!!!!