Пет години затвор за Вальо Топлото

Софийски районен съд призна за виновен Валентин Димитров по обвинение в нарушение на валутните закони на страната
30 май 2008 19:53,
63
Пет години затвор за Вальо Топлото
Защитниците на Валентин Димитров заявиха, че присъдата е изключително тежка. Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд осъди на пет години затвор бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров за това, че в качеството си на управител на фирмата ПРО МАРК ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Димитров бе оправдан по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

Районният съд оправда Димитров по обвинението, че в периода 1999 - 2003 година в Австрия извършвал финансови сделки като нарушил валутните закони на Република България.

Прокуратурата твърди, че предоставените от него финансови кредити и сделки с ценни книжа са за близо 5 млн. лева.

Защитниците на Валентин Димитров заявиха, че присъдата е изключително тежка.

Dnes.bg припомня, че през месец април 2006 година директорът на "Топлофикация - София" Валентин Димитров (по-известен в обществото като Вальо Топлото) бе отстранен от поста, а в началото на юли същата година бе арестуван с обвинения за пране на пари и укриване на данъци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
0
 
! Отговори
lisygera преди 15 години
не разбрахте ли че той не е крал той само е перял парите на крадците.... руменовци и подобни бкп ***
41
1
 
0
 
! Отговори
ядосан преди 15 години
*** откраднал кон и го хванали-7 год.ефективно...Ще кажете-ама ***,да гние.А тоя какъв е бе,братя и сестри българи? ***! На *** утайката-да краде от сънародниците си и то какво-парите им за изконно човешко право,правото на топлина през студената зима, правото на родителите ни да живеят човешки на стари години...Ама нали неговата мама Цецка е добре, даже тя се занимавала с финансите му...В Китай екзекутират и за по-малко крадене...и стигнаха до там,че ако една стока не е произведена в Китай значи е съмнителна
40
1
 
0
 
! Отговори
доню донев преди 15 години
Аз смятам ,че юдеитекомунисти са скалъпили всичко срещу Топлото .За мене, той е жертва и невинен човек.
39
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толкова сме навикнали на корупция в правосъдието и липса на всякаква справедливост в България,че чак не ми се вярва,че ще осъдят някого като този хвърлен на кучетата шаран.
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
5 години за човек откраднал 1 000 000 000 ?!? Що за мизерна и лабава държава сме? В Китай биха го екзекутирали без никакви уговорки !!! Заради тоя възрастните ни родители са се чудели дали да си платят парното или да си купят хляб и лекарства !!!
37
1
 
0
 
! Отговори
Мазохист преди 15 години
Много ми е жал, дето го опандизиха този доблестен човек, този стълб на българската политическа мафия. Нали по природа съм си мазохист, та гладувах, обаче се радвах какви дебели сметки ми пращат от Топлофикация. Сега, ако вземат да ми пращат нормални сметки за топло, ток, вода и т.н., направо ще се поболея. Ще му нося на туй момче в панделата близалки, дъвки, вренска минерална вода, дамски превръзки (оп, пардон, сбърках, ама като си помисля още един път - не съм сбъркал - и дамски превръзки ще му трябват, че сигурно и там не са малко "топлофицираните", че даже може някой да е влязъл в панделата, защото не е можал да си плати парното). А, и снимки от Ибиза ще му пращам - да си спомни добрите години. Обещавам.
36
1
 
0
 
! Отговори
КУНЧЕВ преди 15 години
ОВЧАРОВ ЗАЩО Е НА СВОБОДА ??! И ДА КАЖЕ КОГАТО Е БИЛ НА ПОСЛЕДНОТО СИ ПОСЕЩЕНИЕ В РУСИЯ ЗАЩО СА ГО БИЛИ КЕГЕБИСТИТЕ ??!
35
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Че е крал- крал е. Ама едно е сигурно - не само той. Не честно той да влезе в затвора, а другите дето са крали сигурно 100 пъти повече от него да са на свобода.
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малко му е 5 години, трябваше поне 10 години или да го утрепят направо! Дано *** в затвора да му разцепят халката че да не зарастне никога и да стане обратен! На тоя и линчуване му е малко!!!
33
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кво им стана на тия съдий бе...нещо май се объркаха
32
1
 
0
 
! Отговори
zdrav4e преди 15 години
За ЕС няма дя мине номера само с Вальо топлото, ще трябва да хвърлят още няколко дребни рибета...
31
1
 
0
 
! Отговори
zdrav4e преди 15 години
Благодаря ти Ники! Ти ме успокои - значи ще има да си гледам Валенцето поне още 2 - 3 години :)
30
1
 
0
 
! Отговори
Spaseto преди 15 години
Това е присъда на най-ниско ниво. Може би е заради ЕС - да се покаже дейност..Следва обжалване...и накрая - условна...сценария е обигран.Дано да греша и това да е началото на нещо ново във българското правосъдие.
29
1
 
0
 
! Отговори
zdrav4e преди 15 години
свикнах да го виждам ежеседмично в последните две години (по телевизията, разбира се) и ще ми липсва :)
28
1
 
0
 
! Отговори
ники преди 15 години
Братлета, това е Районен съд. Ще има обжалване поне на едно ниво по-високо. Тактически ход на адвокатите за спечелване на целта в операцията по защитата на Валенцето. Парична глоба около 20000 лв и 3 год. условно. Това е крайната цел и след тази "показуха" от страна на Районния съд постигането и е неимоверно лесно. Куха държава сме. Присъдата трябва да е без право на обжалване, тогава има смисъл
27
1
 
0
 
! Отговори
zdrav4e преди 15 години
mom4e s lo6 kasmetq drebna riba, koqto go otnese za da zamajat o4ite na horata i zapazqt golemite ribijal mi e za nego
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
FREE VALIO TOPLOTO !!!!!!
25
1
 
0
 
! Отговори
zdrav4e преди 15 години
За 5 години отива при себеподобните - лъжци, крадци, изнудвачи... Сигурна съм, че повечето от тях не са плащали сметки за топлото и затова не би трябвало да се чувстват обрани и да изпитват ненавист към него. Няма да се учудя ако го приемат с уважение и почести :)Замислям се обаче какво се случи след като него го прибраха - промени ли се нещо, намалиха ли се цените, спряха ли да ни изнудват да плащаме за техния лукс и спокойствие? Аз май съм сляпа и не виждам светлия лъч на промяната... Ако някой го вижда моля, да ли отвори очите :)
24
1
 
0
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
глупотии. кви 5 кви....нема и 5 месеца аре балъците да вярват че има правосъдие оправдан е кат весето
23
1
 
0
 
! Отговори
22 преди 15 години
Нали разбирате че няма да са 5 години. От тях ще се приспаднат всички дни, които до сега е прекарал затворен, което са по4ти 2 години. Също така в затвора като работи 2 дена му се броят за 3 и от 3 години ще станат 2. Така реално погледнато са го осъдили на 2 години затвор.....