Лекар загина в катастрофа с линейка в София

Друг медик, както и придружителка на пациент, са приети в "Пирогов"
7 юли 2008 10:35,
109
Лекар загина в катастрофа с линейка в София
Катастрофата отне един живот. Снимка: Петър Гелев

Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени стана тази сутрин на булевард „Европа“ в столицата.

Сблъскали са се линейка на „Бърза помощ“ и лека кола BMW. По свидетелски разкази, леката кола е успяла да спре на около 150 м от мястото на катастрофата.

45-годишен лекар е загинал на място.

В “Пирогов” е откаран друг медик, както и придружителка на пациент – 57-годишната С.Й., от Божурище.

По първоначална информация, докторът е с тежка контузия в областта на главата, а жената има контузия на вратните прешлени.

В момента се извършват изследвания и медицински прегледи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
бай х. у. й. преди 15 години
....тъпака смотан тряа да си, за да блъснеш линейка! малка ли е? незабележима ли е? сигнализация ли няма - звукова и светлинна? на такива "състезателчета" тряа да им подрезват краченцата и ръчичките, та никога повече да не стигнат до *** на кола и да не могат да хванат волан; и единственото возило, което ще карат оттук нататък да е инвалидна количка, от ония, които се управляват с уста. ***. и не е проблемът в марката на колата - машината си е машина; проблемът е в селяка-комплексар в нея.
47
0
 
0
 
! Отговори
Plamen E39 преди 15 години
според мен не са повече катастрофите с бмв - просто заради киселото грозде и българския манталитет на тях се обръща по голямо внимание (малко кеф че някои с бмв се е размазал и вече няма бмв, малко злоба че е ударил и убил човек, малко популизъм и всичко е готово)
46
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
За първи път пиша в блог.Прочетох почти всички изказвания.Моето мнение е,че всеки е прав от определена гледна точка,но истината е една.Много са малко хората,които дават път на автомобил със специален режим да не кажа почти никой.На всеки му се налага понякога да бърза и да кара бързо,но си има правила-основни,които всеки трябва да се спазва няма значение каква кола кара.
45
0
 
0
 
! Отговори
blabla преди 15 години
"vednaga proverka za dohodite na sobstvenitsi na super koli!!! te sa samo mutri!" Как може... леле... честно много ПРОСТИ и ЗАВИСТЛИВИ хора има в БГ. И го казва човек, който кара семейната кола на родилите си, а преди това беше още по-скапана френска *** и пак не съм завиждал на приятелите си с готините коли. Явно мисълта, че някой е нещо повече от вас ви побърква и не можете да я преглътнете?!?! Е, преглътнете я! Най-лесно е да обвиниш някой, да кажеш, а той тоя е мутра, крадец, а не да потърсиш вината в себе си за неуспеха. С гледане и завист не се забогатява, ама грам!!! Разчупете малко тва българско смотано мислене!
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Момчета, тея от вас дето карат БМВ - та, първо се замислете защо при условие че БМВ не е голф и се среща по - рядко, катастрофите с БМВ стават по - чести и все по - често със смъртоносен изход. Някаква причина ще да има. БМВ бие и Мерцедес, и много други в това отношение. А не е масова колкото тях...И после обществото що. Дали има що? Ами щото има такава култура сред вас. Има такива, дето дрифтят на улицата. Има такива, дето всеки светофар им е нисък старт и не могат да си позволят да са втори. И отгоре на това, понеже колата е хубава, накрая и оцеляват те, вместо те да се претрепят, та преди катастрофата се чувстват защитени, а след нея - богопомазани.За това мислете, не ми избивайте тука на марков патриотизъм.Не казвам ,че всичките сте такива, не сте. Макар че според мен някои от тея, дето най - остро реагират, са точно такива. Всеки завой им прилича на писта.Да, има такива шофьори сред всички, даже и сред Москвичите. Ама мутрите поизчезнаха отпреди 10 години и днес карат ламборджинита и поршета. Що за тея марки някой не каже, че е хулиганска кола? Сигурно и сред вас има виновни за тоя имидж на марката. Потърсете първо тях, не тръгвайте да превъзпитавате обществото.
43
0
 
0
 
! Отговори
Руми преди 15 години
40, това с имуществото ми се струва глупаво. Първо защо да бъдат лишени от въпросното имущество децата на виновника, те каква вина имат и второ а какво се случва, ако въпросният няма такова на негово име?....Това не може да бъде мярка, а повече мисъл, зачитане на човешкия живот, твоят и на останалите.
42
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
много кухи кратуни и търсачи на силни усещания има по пътищата ама като им разбиеш главата веднъж и ще влезе в пътя....майка им да ...
41
0
 
0
 
! Отговори
Plamen E39 преди 15 години
абе не на всеки може да му се случи - на мен например едва ли ще ми се случи да мина на червено и да ударя линейка (и то със зверска скорост в градски условия) аз на червено не минавам, и музиката ми не може да заглуши 150-200 ватова високочестотна сирена (и на старини искам да чувам какво ми говорят децата и внуците (дай боже всекиму))
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига сте писали срещу шофьорите на bmw. те не се различават по нищо от другите. Аз също карам bmw и то старичко, но поддържано. Досега не съм вдигала повече от 130. Не че не мога. Но всичките ми познати, които загинаха при катастрофи, пострадаха заради високата скорост.Но тарикати винаги ще има. Докато не заменят глобите за превишена скорост и не сложат камери по улиците, няма да намалеят вертвите на катастрофите. И всеки причинил катастрофа, довела до теелсни повреди или смърт, да не излиза от затвора докато не приключи делото. А на причинилите смърт поради шофиране със висока скорост, да им се конфискува имуществото - половината за държавата, половината на семействата на загиналите. Да видим дали ще карат с превишена скорост.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пф... стига с тез глупости бе !! какво като е БМВ, ако беше Опел нямаше да има смъртен случаи така ли ? това че е БМВ не значи че го е направил нарочно, на всеки може да се случи, мен днеска щеше да ме отнесе камион но това беше по чиста негова вина аи сиктир от тука.... лека пръст на доктора :(
38
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
Да работиш за 500лв на месец..да даваш дежурства платени от 22ч до 06ч сутринта по 0,25ст на час...и да умреш борейки се за човешки живот хей така , защото един безумник си е купил кола...Рибата мирише от главата!Управляващи ...мутри....кредитни милионери...какъв хубав пример са за обществото!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България=***, ***, не искат да спазват никакви правила, закони и прочее.Всички се мислят за много умни, недосегаеми от закона.
36
0
 
0
 
! Отговори
Plamen E39 преди 15 години
Е да де ама то и с един голф или опел можеш да се изсвяткаш със 130-140 които са си доста впечатляваща скорост при удар - според мен трябва на всеки светофар където има две или повече ленти за движение в едната посока да има камера с радар - системата да е изцяло автоматизирана и единстверния човешки фактор да е пощальона - защото при повече хора (в България) задължително се проявява фактора "корупция"
35
0
 
0
 
! Отговори
Plamen E39 преди 15 години
Е да де ама то и с един голф или опел можеш да се изсвяткаш със 130-140 които са си доста впечатляваща скорост при удар - според мен трябва на всеки светофар където има две или повече ленти за движение в едната посока да има камера с радар - системата да е изцяло автоматизирана и единстверния човешки фактор да е пощальона - защото при повече хора (в България
34
0
 
0
 
! Отговори
Полин преди 15 години
Пламене, недей да ходиш в затвора, поне не и преди да си извършил нещо. Ако караш колата си както би карал и друга кола и без да пречиш на останалите, ОК. Хубаво, браво че е БМВ, готино, стабилно, здраво. Ако обаче фърчиш и пързаляш и се правиш на светофарна гумивъртячка по улиците, където има всякакви шофьори и хора с различна подготовка, смелост и съобразителност, си в кюпа. Тогава естествено попадаш в графата " ". И причината донякъде е в БМВ - то, че колата ти го позволява. Във втория случай: по хубаво слизай от колата и отивай в затвора. Щото тези елементи и вземането на книжка не ги оправя, убедил съм се.
33
0
 
0
 
! Отговори
васил преди 15 години
Няма никакво значение от марката на колата. Аз също карам BMW, но това не ме прави по-лош или по-добър шофьор от останалите, важното е да се спазват пралилата за движение.
32
0
 
0
 
! Отговори
Руми преди 15 години
Разбира се, много е тъпо да се слагат всички под един знаменател, няма значение каква марка е колата, освен това отново повтарям, че въпросната кола, причинила катастрофата е от един от най-скапаните и стари модели, та аз дори чак сега разбрах, че била БМВ. Семейната ни кола също е добра марка, сравнително нова, лесна за каране, но нито аз, нито съпругът ми си позволяваме да караме като че ли сме сами на пътя.
31
0
 
0
 
! Отговори
Plamen E39 преди 15 години
Е хубаво де, аз карам бмв. Направо да ходя в затвора ли, или първо да блъсна някои и после да ходя. има всякакви от пешеходци, през голфаджйи та чак до тези дето карат бентлита. Не поставяитв всички под общ знаменател - това че карам бмв не ме прави ***, при условие че сам съм си изкарал 15-те бона за 10 годишния таралясник и имам пари да си гледам детето и жената и колата. Лошо че така е станало ,но тва е положението - скапана държава е производно от скапани хора + скапани политици
30
0
 
0
 
! Отговори
галка преди 15 години
Ако тоя с БМВ-то някога попадне в линейка, дано никой да не даде път и да почине в нея, само така ще има справедливост! А по принцип за такива безсмърти им пожелавам да се надънят сами в някое дърво и там да изгният, преди да убият някой друг. Няма закони в тая държава, дано поне Господ да има!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е въпроса дали е скъпа или не. Аз като видя хубава кола на пътя и и се кефя. *** някой , дето минава като руския цар, и мисли че трябва другите да му правят път... да беше пукнал той.