Отчаян мъж отвлече автобус, пътуващ за Варна

Похитителят е въоръжен, за момента няма убити и ранени, автобусът е спрял на бензиностанция край Ловеч
27 яну 2009 14:47, Екип на Dnes.bg
182
Отчаян мъж отвлече автобус, пътуващ за Варна
Снимка: Булфото

Автобус на "Биомет", с 36 пътници, пътуващ по линията София – Варна, тръгнал в 13,00 ч. на 27.01.2009, е отвлечен на 80 километра от София, съобщи Цвятко Джонгов, читател на Dnes.bg, в мейл до редакцията.

От фирмата превозвач заявиха:

"Информацията ви е вярна, имаме проблем и уведомихме полицията. Допреди половин час имахме връзка с шофьора, но стюардесата на автобуса внезапно я прекъсна".

По информация на нашия читател мъж с пистолет със заглушител спрял автобуса и наредил на всички пътници да се свържат с приятели и медии за привличане на медийно внимание.

До този момент няма убити или ранени.

Похитеният автобус е спрян на бензиностанция в района на ловешкото село Сопот, съобщиха от МВР.

Мирослав Блажев, на 33 г., от Севлиево, е заплашил с пистолет със заглушител водача на автобуса около час след тръгването му в 13 часа от София.

Той твърдял, че има и бомба в багажното отделение на автобуса.

Чрез намиращ се в автобуса журналист мъжът е отправил исканията си за среща с медии.

Исканията му към полицията пък са да му доведат мъж на име Петър Ганев, от село Хераково, Сливнишко, който, по думите му, е причинил катастрофа с участието на приятелката на похитителя – Росинка Костова.

Това се случило през август миналата година, когато тя била бременна и загубила детето си.

Похитителят настоява виновникът за катастрофата да бъде наказан.

"Опитах всякакви други работи, за да получа правосъдието, което заслужавам и не го получавам. Реших по този начин да привлека вниманието.

Нямам конкретни мотиви нито към фирмата, нито към автобуса, нито към пътниците. Съжалявам, че ги подлагам на стрес", каза Блажев пред репортер на bTV.

Според разказа му, на 1 август Петър Ганев опитал да прегази приятелката му, която била бременна в шестия месец.

"Ходих в полицията и не ми обърнаха внимание. Не вярвам нито в съд, нито в прокуратура", каза похитителят. Той настоява да се срещне с мъжа, причинил пътния инцидент.

"Хората ще си отидат живи и здрави. Искам само да се видя с него очи в очи”, каза Блажев. Той отказва да посочи каква бомба е заложил в автобуса.

На мястото има много полиция, както и представители на пожарната.

Готви се група от психолози за преговори с похитителя, съобщиха за Dnes.bg от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kakvo na zanimavat samo s psihi4nobolni hora, nqmali drugi ***..
140
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"Промяната първо трябва да стане в главата, а после да се изпълни от ръката.Човек, който в безпричинно нарушава свободата на други хора, трябва да понесе най-тежкото наказание, било то и смърт. Човека явно си има лични проблеми, но тово не му дава право да заплашва живота и нарушава слободата на други хора, за това дано полицията си сварши качествено работата днес!"Тези твои мъдри приказки важат за някой мъдра и уредена държава. В България за катастрофа с убити и ранени се дават 2 години условно, и то при положение, че убиецът е с 1,5 промила алкохол в кръвта. Та в такава държава хората започват да си търсят правата по друг начин. Тук няма закон, няма правила, няма ред. Има един *** принцип - око за око, зъб за зъб. Ако искаш можеш да прекараш 2 безсънни нощи в търсене на причината за тази ситуация. На мен ми е ясно кой е виновният, и това не е този измъчен човек, който най-вероятно ще бъде убит днес по-късно. Аз съм с него.
139
0
 
0
 
! Отговори
Снежанка преди 15 години
Пич, Бенатова и цялата държавна машина сега ще се впрегнат за да изкарат човека изперкал. Погледни с какъв хьс БТВ кометират събитието и как проспаха протестите пред парламента.Поздравявам теб, БТВ, МВР и всички от съдебната система, правителството и парламента с едно стихче. си рози накичи.Че е *** - да не личи.Страна на розите сме ний.Тук всичко може да се скрий.
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NITO NA DUMA NA BTV I KANAL 1 DA STE VQRVALI ! PO-4ERVENI MEDII NQMA DORI V SEVERNA KOREA !
137
0
 
0
 
! Отговори
elvis преди 15 години
Значи обществото трябва да страда и да понася всеки изперкал *** така ли? Всеки си има проблеми. Хората от автобуса какво са му виновни? Д. и *** мръсен...
136
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами що не ходи при виновника а стресира невинни
135
0
 
0
 
! Отговори
grrrr преди 15 години
" Миролюба Бенатова: Той не е най-уравновесеният от хората, с които съм разговаряла в живота си "Ама *** заспала..Да не играе шах човека !Отвлечи и ти автобус и да видим колко уравновесено ще се дършиш. Не вярвайта и на една дума на Канал 1 и БТВ ! Тъмно червени телевизии !
134
0
 
0
 
! Отговори
Правосъдие преди 15 години
Много си проста,***.Ако се случи с теб същото нещо и загубиш детето си пак ли така ще мислиш,а?По ли е добре да е шушумига,като мъжа ти.Дано ти се случи и на теб.Пожелавам ти го от сърце.Хората в рейса не са виновни за нищо,но явно сега само това е начина да бъдеш чут и да ти се обърне внимание в тая *** държава.
133
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Ако някой си беше направил вниманието да прочете казаното от Бенатова или показаното по БТВ, щеше да разбере, че тоя е изтрещял, бой за такива като него!
132
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Никой вече не вярва на МИЛИЦИЯТА ..и т.нар съдебни органи...и по зле ще става ..човек изгубил детето си ....никой не го чува ..утре някой друг ще е .....но причината ще е същата.
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kanal 1 = Mediq na BKP i Mikov. Ne bih vqrval i na polovin duma koeto kazvat tiq 4erveni maimuni ! BTV sy6ta rabota. Plateni klakiori.
130
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
92, какво имаш предвид, *** анонимнико! 95 % от вас не знаят нищо по въпроса, само чули врели некипели от медиите, но са компетентни и могат да коментират. А някой от вас помисли ли за хората в автобуса как се чувстват, след като има "слухове" че в автобуса има бомба, някой помислил ли е за тази невинни в този случай хора. Ами буса е на бензиностанция, някой помислял ли е , ка наистина има бомба и гръмне и гръмне и станцията , колко хора ще си отидат за нищо. Ама на вас ви е най-отръки да обвинявате и да търсите извинения, оправдания и виновни за проблемите и комплексите си. Не разбрахте ли толкова години, че ни няма като народ, че мисленето ни куца, че все още 130 години сме си с робският манталитет, и това не ни води към добро. Промяната първо трябва да стане в главата, а после да се изпълни от ръката.Човек, който в безпричинно нарушава свободата на други хора, трябва да понесе най-тежкото наказание, било то и смърт. Човека явно си има лични проблеми, но тово не му дава право да заплашва живота и нарушава слободата на други хора, за това дано полицията си сварши качествено работата днес!
129
0
 
0
 
! Отговори
Hanibal_Lektar преди 15 години
Информация от Канал 1 преди секунди : Всичко приключи ...
128
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
neshto ne razbrah... jena mu e jiva i zdrava, imat si malko momichence - syshto jivo i zdravo, a toi trugnal da otvlicha avtobus, da vzima zalojnici, da zalaga bomba i t.n. eee tova veche e prekaleno!
127
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
Как можете да подкрепяте този ненормалник? Да си оправя личните проблеми сам, а не да отвлича автобус и да изкарва акъла на хората! За такива откачалки само затвора!!!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne samo ot Evropa 6te ni izgonqt no i ot Afrika ! Bylgariq da si podade ostavka kato dyrjava.
125
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Само вижте колко е деликатна границата на манипулацията- от човек, защитаващ семейството си, търсещ справедливост - психопат терорист, размахващ пистолетИ всичко зависи от едно изречение в една медия :)))
124
0
 
0
 
! Отговори
3B1 преди 15 години
"Това се случило през август миналата година, когато тя била бременна и загубила детето си."
123
0
 
0
 
! Отговори
radomir преди 15 години
Напълно подкрепям човека!!!! И аз бих сторил същото, като няма беззаконие....
122
0
 
0
 
! Отговори
/// преди 15 години
Човека е прав, заставам зад исканията му, само не одобрявам начина му да постигне целта си. Хората в автобуса не са му виновни с нищо, вместо това, можеше да отиде с тая бомба и пистолет в парламента и ако тогава бомбата гръмнеше щеше да стане най -добре. Просто "трибуната" му за изява е погрешно избрана. Дано няма пострадали граждани след всичко това.