Отчаян мъж отвлече автобус, пътуващ за Варна

Похитителят е въоръжен, за момента няма убити и ранени, автобусът е спрял на бензиностанция край Ловеч
27 яну 2009 14:47, Екип на Dnes.bg
182
Отчаян мъж отвлече автобус, пътуващ за Варна
Снимка: Булфото

Автобус на "Биомет", с 36 пътници, пътуващ по линията София – Варна, тръгнал в 13,00 ч. на 27.01.2009, е отвлечен на 80 километра от София, съобщи Цвятко Джонгов, читател на Dnes.bg, в мейл до редакцията.

От фирмата превозвач заявиха:

"Информацията ви е вярна, имаме проблем и уведомихме полицията. Допреди половин час имахме връзка с шофьора, но стюардесата на автобуса внезапно я прекъсна".

По информация на нашия читател мъж с пистолет със заглушител спрял автобуса и наредил на всички пътници да се свържат с приятели и медии за привличане на медийно внимание.

До този момент няма убити или ранени.

Похитеният автобус е спрян на бензиностанция в района на ловешкото село Сопот, съобщиха от МВР.

Мирослав Блажев, на 33 г., от Севлиево, е заплашил с пистолет със заглушител водача на автобуса около час след тръгването му в 13 часа от София.

Той твърдял, че има и бомба в багажното отделение на автобуса.

Чрез намиращ се в автобуса журналист мъжът е отправил исканията си за среща с медии.

Исканията му към полицията пък са да му доведат мъж на име Петър Ганев, от село Хераково, Сливнишко, който, по думите му, е причинил катастрофа с участието на приятелката на похитителя – Росинка Костова.

Това се случило през август миналата година, когато тя била бременна и загубила детето си.

Похитителят настоява виновникът за катастрофата да бъде наказан.

"Опитах всякакви други работи, за да получа правосъдието, което заслужавам и не го получавам. Реших по този начин да привлека вниманието.

Нямам конкретни мотиви нито към фирмата, нито към автобуса, нито към пътниците. Съжалявам, че ги подлагам на стрес", каза Блажев пред репортер на bTV.

Според разказа му, на 1 август Петър Ганев опитал да прегази приятелката му, която била бременна в шестия месец.

"Ходих в полицията и не ми обърнаха внимание. Не вярвам нито в съд, нито в прокуратура", каза похитителят. Той настоява да се срещне с мъжа, причинил пътния инцидент.

"Хората ще си отидат живи и здрави. Искам само да се видя с него очи в очи”, каза Блажев. Той отказва да посочи каква бомба е заложил в автобуса.

На мястото има много полиция, както и представители на пожарната.

Готви се група от психолози за преговори с похитителя, съобщиха за Dnes.bg от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
защо лудите не са в лудниците, а са навсякъде?спрях да пътувам с ВГжелезниците, заради пожара във влака, ограничих и дългите преходи с личния автомобил заради "пияните фигуристи", сега вече ще пътувам с "БИОМЕД"заедно с цялата рода за кураж, не излизам след 20 часа заради *** набези по улиците ,ами то най-добре да направят лудници за обикновените българи ,че поне изолирани да се чувстваме спокойни- решетките са навсякъде погледнете -блиндирани врати, аларми, живеем в някакъв хаос и кошмар.пълна анархия....
160
0
 
0
 
! Отговори
--- преди 15 години
Кой им дава оръжие на охранителните фирми почти всички от тях са изперкали личи им от първ поглет.Разоражаване на всички такива организаций.
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това е един от форума на нюз.бг, подвизаващ се под псевдонима АТИЛА!!! Това е самата истина, ужасен дразнител и безпардонен човек, заради което беш изкл от ***! Всеки може сам да се убеди като провери! Лъжа няма! От Севлиево е!
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега ще изкарат човека най-големият терорист в държавата,а истинските терористи - олигарсите,мафиотите,мутрите и политиците ще пият уискито си и ще се присмиват на овчедушния народ,който ги търпи.
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do tam 6te ni dokarat tezi xora pisna ni na vsi4ko ot korupciqta i bezakonieto koeto cari tezi koito sa v momenta v parlamenta trqbva da b1dat iztrebeni vsi4kite do edin i vsi4kite im vblizki i rodnini nqma opraviq
156
0
 
0
 
! Отговори
Oesterreich преди 15 години
JIveia v 4ujbina i takiva raboti kato v Bulgaria,nito stavat nito sa stavali nito shte stavat.Razo4arovana sam do bolka ot Bulgaria i ot cialata BG...prav e 4oveka,i sam sigurna ,4e naistina nikoi tuk ne mu e obarnal vnimanie.POliciata sa samo glupaci tam,korumpirani *** bez obrazuvanie.....prokuraturata da ne govorim.Abe narodeee spasiavaite se v 4ujbina,v Bulgaristan polojenieto e ujasno
155
0
 
0
 
! Отговори
BF преди 15 години
Според Закона за МВР срещу човек,взел заложни(ци),може да бъде употребено всякакво оръжие,без предупреждение и без да се щади животът му!!!Ако аз или мои близки попаднем в такова положение ще търся всяка възможност за убиването на терориста за да се знае,че който заплашва живота и здавето на невинни хора рискува собствените си такива!
154
0
 
0
 
! Отговори
Sayman преди 15 години
Абе на мен ли така ми се струва или май някой е кешил малко повече на беден човек за малко отклоняване на вниманието от случващото се в държавата. Тези постановаки на полиция и ТВ е много съмнителна, поне да бяха измислили по реален сюжет. ЛАЙЦИ .....
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В момента живея в този малък гаден град, любопитно ми е да видя дали го познавам тоя.
152
0
 
0
 
! Отговори
kika преди 15 години
podkrepiam 122
151
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Учудвам се, че това не стана по-рано!Контролът върху автобусните превози, пътниците и багажа от години е толкова слаб, че трябва да се радваме че не беше сериозен терорист и че всичко се е разминало леко. Останалото няма кво да го коментираме, медиите си имат занимавка за следващите няколко дни и политиците поле за ПР..............
150
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Айде защитавайте го още.. Излезе че си е някакъв лабилен безделник, а вие големи сълзи и суполи хвърлихте.
149
0
 
0
 
! Отговори
простак преди 15 години
Батковците ЛЮБОВЧИИ го чекат у килията като бъбрече!На кой ще му е сестричка,на кой-гадженце,на кой женичка!....
148
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СВОБОДНИТЕ ХОРА НОСЯТ ОРЪЖИЕ, РОБИТЕ - НЕ.
147
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До лудос ни докараха...
146
0
 
0
 
! Отговори
jako преди 15 години
това че всички мнения бяха прибързани от чули недочули, не значи че се отмятам от думите си за правосъдната ни система и шуробадженащената в правораздаването ни и политиката!!!Днес може да е някакъв си исперкал тип, но утре ще е вече някой който наистина не е издържал повече! Тази свинщина няма край!!!
145
0
 
0
 
! Отговори
Iosif преди 15 години
Vsi4ki pred parlamenta-blokirane na plo6tada s koli i prevsemane na sgradata s orajie i ot tam ve4e obesvane na depytatute i upravnicite pred parlamenta.Napred!
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво си се разпенил пък ти бе, че и кълнеш долно. Я по-кротко, всеки разсъждава различно, ако всички действат като тоя какво ще стане. Вие още малко национален герой ще го изкарате. Като е толкова смел, защо не е отишъл в *** му село и да се разправят, ами ще отвлича невинни хора. Знам че държавата ни е абдикирала ама какво така ще се оправи ли.
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
лека полека филмовите сценарии се сбъдват реално.труден и несправедлив е животът в българия.болката и разочарованието едва ли биха се излекували само от психолог.
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БТВ за поред път показват че са аматьори и търсят само финансова изгода от всичко