16-годишен почина след бой със свой съученик

Младежите са от професионалната техническа гимназия във Варна
5 окт 2009 18:43,
311
16-годишен почина след бой със свой съученик
Снимка: Булфото

16-годишният Георги почина в спешния център на болница Света Анна във Варна след сбиване със съученика си Тодор, съобщава Радио Варна.

Двамата са ученици в професионалната техническа гимназия в морския град.

До момента не е известна причината за конфликта между тях.

Боят е станал близо до училището - в района на супермаркет, около 14.00 часа в понеделник.

След сбиването Георги се е свлякъл на земята и е изпаднал в безсъзнание.

На място е дошъл екип на Бърза помощ, който е констатирал липса на сърдечна дейност.

Според доц. Лидия Петкова, директор на болницата Света Анна, момчето е било докарано без сърдечна дейност.

Няма видими белези от наранявания по тялото на момчето, нито следи от убождания, за да се подозира интоксикация.

Аутопсия ще установи причината за смъртта на момчето.

По предварителни данни Георги е бил болен от епилепсия.

Майката на Георги Чакъров, която чакаше пред болницата, обаче през сълзи каза, че той е вземал хапчета, но не е имал доказана диагноза за епилепсия.

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието Николина Даскалова заяви, че в момента психолози разговарят със съучениците на двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
"нямане на страх от родители, че после баща ти ще те накаже или нашамари"че как ще те нашамари баща ти, като е днес шамаренето се отрича, трябвало с добро и убеждаване. щото насилието раждало насилие, бля бля.
256
0
 
0
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
До лекия: Именно, у-ще в което има побой да има и уволнение на директор, да видим за вбъдеще някой ще следи ли за поведението на извънкласните занимания и междучасието? Всеки директор тогава ще иска да запази топлия стол и ще се постарае да не се допуска такива побоища в у-ще. Номера е да се изисква от директора да направи нещо по въпроса и да си пази местенцето. За всеки побой - У В О Л Н Е Н И Е Н А Д И Р Е К Т О Р. Подкрепете ме моля!
255
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
докато има клипове на насилие във vbox всеки ден ще има убити ученици
254
0
 
0
 
! Отговори
Ventilator преди 14 години
Това е резултата от мутренските времена - този който най-мн бие, той е най-велик; резултат от постоянното насилие, което се гледа по филми и тн; нямане на страх от родители, че после баща ти ще те накаже или нашамари; не уважение към човешкия живот и дълбок егоизъм
253
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
като видят някой по слаб, и спокоен съученик трябва да го тормозят, също така става и в Америка за това се изпоотрепаха! а тука започна учебната година и се започна с панаирите! до края на годината с тези случай човек може да напише роман, два месеца са минали а се случваха разни необясними неща! трябва да има жандармерия и воннени в училищата и за такива побойници бой и толкова!
252
0
 
0
 
! Отговори
Явор Захариев преди 14 години
защо е тази жестокост в младите ! Толкова ми става мъчно за това момче , че направо не искам да мисля как може да стане нещо подобно ! И на всичкото отгоре детето е било болно от епилепсия ! Защо децата са такива зверове , дали заради телевизията или заради домашната обстановка и среда , но това наистона е много жестоко ! А останалите , които са гледали боя са снимали съвсем спокойно с телефоните си цялата гледка !! Направо безумие !!!
251
0
 
0
 
! Отговори
лекия преди 14 години
тука пак чета дървени философи и формули за това как да си гледаш децата....не виждам нищо трагично в това....сбил се е станало е случайно може да се случи на всеки....ако искате отидете за един ден и наблюдавайте някой механо техникум, строителен техникум, спортно у-ще или изобщо училище с много момчета и ще разберете че там стават по 4-5 боя на ден на игрищата зад у-щето, това въобще не е сензация но медиите я нправиха такава щото нямат за какво да пишат и говорят освен за ББ
250
0
 
0
 
! Отговори
u3pog преди 14 години
chesno da wi kaja nikoi roditel ne poznawa decata si ... sqko dete prosto e lisheno ot toplina obich i t.n sqko dete ima wyzpitanie no kogato se stigne do takiwa sluchai roditelite neznaqt za kwo stawa wypros leka mu pryst na momcheto ...
249
0
 
0
 
! Отговори
Името преди 14 години
Между другото, ако има нещо за което реално се притеснявам, това са евентуалните ми бъдещи деца. За добро или за зло аз съм роден оцеляващ, ще лъжа, ще мажа, ще хапя, убивам и манипулирам и ще успея, но няма гаранция че децата ми ще са като мен, а други хора като мен на тяхната възраст+ маса други просто *** *** ще има бол...
248
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Келешчета дето се бият е имало винаги ,това е вярно.Но не трябва да се дава почва на развитие на всяко зло.Защото то като си е заложено да бъде зло то си е такова ,но има начини това да бъде спряно-нали за това е държавата.
247
0
 
0
 
! Отговори
мишок преди 14 години
Основни причини за поведението на учениците у нас е провалът на образователната система и илпсата на контрол от страна на родителите....Докато няма морал в училище и в семейството, недейте да очаквате друго...
246
0
 
0
 
! Отговори
Хони преди 14 години
Сега бащата на мъттвото момче предлагам да му изкърти зъбите на убиеца.
245
0
 
0
 
! Отговори
ОПС преди 14 години
Бог да прости починалото момче. Стига сте хулили родителите - това просто е нелеп инцидент.(вярно , че има голям упадък в днешното БГ училище - ама то навремето така казваха и за нас) Айде да се замислим малко - аз например също съм се уговарял и сбивал като ученик (това беше отдавна - бях ПИОНЕРЧЕ) Да децата винаги са били жестоки - сега живеят в еднин още по жесток свят и може да се каже , че има вина цялото общество. Но пак Ви казвам - навремето имаше много подобни сбивания в училище.
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В,коя държава е най- добре да се живее,някой ако знае да пише.
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пет 10 годишни деца извършиха погром на входа ни - ипскартона е като кашкавал, а като ги хванеш почват да викат, родителите им не им пука и казват нищо не може да направите. Тези "деца" растат всеки изминал ден о след 2-3 години ще трошат коли, после ще бият хора и така - А ПОВЕЧЕТО РОДИТЕЛИ СА ТОЧНО КАТО *** - НЕ ИМ ПУКА.
242
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
хаха, и като им се развикаш какво? ти си точно примера който демонстрира за какво говоря - пацифистчета които само се възмущават и хленчат че няма държава и че насилието раждало насилие. от какво ще изникне тая държава, от пацифиски хленчове ли? иначе жалко за хлапето, но това е инцидент, не е пребито до смърт, ударило си е главата, може да се случи и при игра.
241
0
 
0
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
Без зло нямаше да съществува добро, но за всичко си има цена. Кой ще плати цената на живота, мъката на родителите на момчето, кой? Някой трябва да плати. Дали пари, зъб за зъб, око за око. Ако има правосъдие добре. И още нещо: много са важни свидетелите, показанията им. Възможно е и живото момче наистина да не носи отговорност за смърта на съученика си, но ако е виновно - Бог да му е на помощ. А учителите и директора на у-щето да се уволнят, за урок на др. училища.
240
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi преди 14 години
Пичове, главно родителите. Ясно ми е, че или сте големи баровци и заебавате децата си, или правите всичко за тях, но просто не се получава нещо заради скапаното общество, но пробвайте да покажете на децата пътя, не да ги ограничавате като им спирате достъпа до телевизия или до интернет. Квото такова, няма как да избягаш от тъпите насадки и порно на обществото. ПРОБВАЙТЕ ДА ГИ ЗАПИШЕТЕ НА СПОРТНИ ТАНЦИ, ЛАТИНО ТАНЦИ АКО ЩЕ, ИЛИ БОЙНИ ИЗКУСТВА. ХАРАКТЕР СЕ ГРАДИ ПРИ ТРЕНИНГ, ПРИ СЪСТЕЗАНИЕ.
239
0
 
0
 
! Отговори
Наталия преди 14 години
До онбашията .Те не са мекушави те са безчувствени, има и такива, които обичат да гледат сеир.Аз макар ,че съм жена и съм 50кг бих им се развикала поне или бих потърсила полиция.Не може нещата да се решават с бой ,рано или късно все ще се намери някой по силен.
238
0
 
0
 
! Отговори
Явор Захариев преди 14 години
Да но едно от най фрапиращите неща по този случай е , че едно от децата , което е наблюдавало въпросната сфатална случка съвсем спокойно е снимало с телефона си целият побой , който е завършил със смърт ! Незнам дали насилието и кеч турнирите , които се излъчват по телевизията влиаят по такъв начин на младите че те се настървяват или озлоблениети идва главно от домашната среда в която те живеят 1 Обръщам се към повечето родители и нека да възпитават децата си къ м любов , не със злоба!