16-годишен почина след бой със свой съученик

Младежите са от професионалната техническа гимназия във Варна
5 окт 2009 18:43,
311
16-годишен почина след бой със свой съученик
Снимка: Булфото

16-годишният Георги почина в спешния център на болница Света Анна във Варна след сбиване със съученика си Тодор, съобщава Радио Варна.

Двамата са ученици в професионалната техническа гимназия в морския град.

До момента не е известна причината за конфликта между тях.

Боят е станал близо до училището - в района на супермаркет, около 14.00 часа в понеделник.

След сбиването Георги се е свлякъл на земята и е изпаднал в безсъзнание.

На място е дошъл екип на Бърза помощ, който е констатирал липса на сърдечна дейност.

Според доц. Лидия Петкова, директор на болницата Света Анна, момчето е било докарано без сърдечна дейност.

Няма видими белези от наранявания по тялото на момчето, нито следи от убождания, за да се подозира интоксикация.

Аутопсия ще установи причината за смъртта на момчето.

По предварителни данни Георги е бил болен от епилепсия.

Майката на Георги Чакъров, която чакаше пред болницата, обаче през сълзи каза, че той е вземал хапчета, но не е имал доказана диагноза за епилепсия.

Началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието Николина Даскалова заяви, че в момента психолози разговарят със съучениците на двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
Мисля си, преди 14 години
че всичко, случващо се напоследък...бой до смърт между съученици; катастрофа на 16-годишен водач довела до смъртта на няколко деца, возещи се колата; изнасилена и убита по зверски начин студентска, след което с трупа и е имало гавра...премазани от автобус 15 човека...издавени екскурзиянти, изрезли за пръв и последен път от родното си село...случките са стотици, не, хиляди ... искаме да надскочим собствената си нищета, но не се получава, нацията ни не е готова за демокрация...
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Демокрация е и това също. Децата нямат никакви норми, правила и закони.
235
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
До Отвратена - Не мислия че съм наивен макар че за този случай може да се окажете права. Аз нямам повече информация освен това което пише в статията (предполагам и всички останали тук). В тази светлина ми се струват доста странни твърдите реакциите, защото можело 'да са се постарали именно по този начин да изглежда новината'. Защо първата реакция - лъжат ни... Ами ако не?... Тогава ще кажем 'прощавай' на живото, така ли? Едно е да порицаеш някой че се сбил в училище друго е да му кажеш убиец.
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
do 233Ako izpadnem do takawa situaciya samo shte dokajem kolko sme bolni kato obshtestwo. Ma ne me uchudwa, horayta sme typi syshtestwa, shtom samo s boj mojem da se razberem.
233
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 14 години
вчера цял автобус мъжаги са седели и са гледали безучастно как двама джебчии заплашват да пребият момче, което ги видяло и ги разобличило. ето до това води импотентно-пацифистката пропаганда дето се лее навсякъде. тъй че по-добре децата да се бият и да има по един два инцидента годишно, отколкото да растат мекушави ***, като пътниците във въпросния автобус.
232
0
 
0
 
! Отговори
хохо преди 14 години
ИМА ЛИ НЯКОЙ ПОНЯТИЕ ЗА КАКВО НЕ СА СЕ НАМЕСИЛИ ДРУГИ УЧЕНИЦИ, В ТАКИВА УЧИЛИШНИ БИТКИ УЧАСТВАТ НЯКОЛКО СРЕЩУ ЕДИН, А ОСТАНАЛИТЕ ГИ Е СТРАХ И ТЕ ДА НЕ ПОСТРАДАТ, ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА МНОГОТО ГЛЕДАЧИ. МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ.
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи взимал хапчета, ама нямал доказана диагноза епилепсия. Откога лекуваме епилепсията като хрема??? Горкото дете. Колкото за сбиването - жалко че подобни гледки са нещо абсолютно нормално в днешно време. Как възпитаваме децата си????
230
0
 
0
 
! Отговори
Климентина преди 14 години
На мен лично само при мисълта за насилие спрямо някой се ужасявам ,а как са гледали тия там ,че имало и момичета .Какви жени и майки ще стават тия..То това не е държава ,има ли хора в нея,щом се случват подобни неща.Тия управляващи да въведът закони и да се спрат тез работи .Какво има толкова много е лесно.но не искат.Съчувствам на майката на убитото дете.Само си помислете с каква любов се създават децата ,а след това някой я убива тая любов.Бог е любов!
229
0
 
0
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
Д The Wizard :Наивен ли сте? Ами ако нещата гледат да се замаскират и онова др. момче е дете на някой от " големите " акули и те са се постарали именно по този начин да изглежда новината?
228
0
 
0
 
! Отговори
шматка преди 14 години
Първо изказвам най-искрените си съболезнования на родителите на починалото момче. Нека е светла паметта му. И искам да припмня една руска песничка. Предполагам какви може да са реакциите на повече тук, но всеки може да си я интерпретира както намери за добре.... "С чего начинается Родина"Може би трябва да се запитаме от къде започва възпитанието и формирането на ценностната система, какъв пример даваме, достатъчно ли разбираме децата си?!?
227
0
 
0
 
! Отговори
MMM преди 14 години
От всичко най-много ме ужасява това, че никой от съучениците не се е намесил, за да предотврати това нещастие. Верно е, че за този, който се намеси също има риск, но те са били много...Могли са да ги разтърват, а не да ги наблюдават! Бог да прости момченцето. Много ми е мъчно като се случват такива неща с деца! Не, че при възрастните е редно..Но при тях нещата са по- комплицирани. Трябва много да говорим на децата, за да няма побоища между тях!
226
0
 
0
 
! Отговори
The Wizard преди 14 години
Абе чета коментарите и се чудя - никой ли не чете статията след като мерне заглавието? Вярно че статията е зле написана, но да се коментира без информациа е точно толкова тъпо.Пише че са се сбили, но също пише че няма следи от наранявания. С други думи, съвсем не е задължително смърта да е настъпила в следствие на боя. А тук вече взехте да решавате каква трябвала да е присъдата. Всички ни се е случвало като ученици да се сбием, ама от два шамара и едно сборичкване не се умира. Така че по-полека
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тцттц жалко, за младото момче :(Лека му пръст
224
0
 
0
 
! Отговори
отвратена преди 14 години
Няма съмнение че много народ /деца, а може би и възрастни са гледали кеч на живо/ но не им е пукало. Хората станаха безчуственни и лоши.Учителите не са по малко *** - изпатила съм за да се изразя толкова силно спрямо тях, не им пука за децата. Имам 2 момчета и се страхувам. Горката майчица, ще го преживее ли? Имам усещането че земята е ада на вселената - толкова много зло, как все още Бог ни търпи? Горката майка. Бог да прости сина и.
223
0
 
0
 
! Отговори
wankata преди 14 години
Не трябва да се подминават такива случаи. Ако на извършителят не се повдигне обвинение - макар и за убийство по непредпазливост, това ще насади чувство за безнаказаност у всички подрастващи. трябва да има наказание! За варненската кикбоксьорска това не е първи случай - треньора Г. Начев е в затвора за двойно убийство. На това ли учи спорта ? Нека се проучи на какво ги учат там - да убиват може би! Управляващите, вземете се в ръце! Помислете какво може да очаква народа от такова поколение?
222
0
 
0
 
! Отговори
zulu преди 14 години
Училищата са пълни с психясали олигофренчета. Олигофренчета са не тези които са се били а тези които са гледали за кеф. Съучениците им били в шок-че те имат ли толкова мозък че да изпитват каквито и да било човешки емоции
221
0
 
0
 
! Отговори
Селянин с колело преди 14 години
Животът е жесток. Момчето е имало лош късмет. Такивя боеве се случват всеки ден. Този просто е завършил фатално. Малко е фрапиращо, че се е случило посред бял ден. Жалко....
220
0
 
0
 
! Отговори
До бивш учител преди 14 години
За да стане това първо трябва да се премахне обвързаността на бюджета в училището с броя на учениците.
219
0
 
0
 
! Отговори
Алексия преди 14 години
Всички сме виновни ,защото приемаме всичко ,което ни се поднесе .Трябва да подражаваме на всичко каквото е модерно ,как иначе ще останем на зад ей виж там другите напреднаха.Пък какво е то ?На децата всичко им се купува кола било, GSM .Гледат филми с насилие ,порно ,чалги и всякакви други извращения.За някой казват умее да прави пари ,а как ги прави било с наркотици било с някоя далавера ,но децата това възприемат за готино ,защото това им се натрапва.Но всичкото това е непочтено и води до тов
218
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 14 години
Това е ежедневие в бг училищата. Дори се организират от самите ученици битки със залагания. Лошите и агресивните трябва да се изолирват от училище и интернет и към тях да се прилагат специални мерки за обучение и възпитание. Добрите и мотивираните да останат в училище и никой да не им пречи да се учат. Не може и лоши, и добри да са в един кюп само и само да не са на улицата ,защото тя лошо място за тях. Улицата превзе училището. На това трябва да се сложи край,Данче!