МВР разплита пипалата на мафията с акция "Октопод"*

При операцията са задържани 12 души, включително тарторът
10 фев 2010 07:00,
156
МВР разплита пипалата на мафията с акция "Октопод"*
Снимка: БГНЕС

12 души са задържани при специализираната полицейска операция "Октопод", която се провежда от полунощ в столицата.

Това съобщи пред Dnes.bg главният секретар на МВР Калин Георгиев.

"Октопод" е за локализиране и задържане на членовете на йерархично изградена организирана престъпна група, занимаваща се с изнудване, силово събиране на рекет, предлагане на платени сексуални услуги, незаконно придобиване на финансови средства от "Кремиковци", неплащане на ДДС, търговия с влияние, пране на пари и други престъпни дейности.

Калин Георгиев съобщи още, че е задържан и лидерът на организираната престъпна група.

Издирват се още двама души, единият от които е на ръководно ниво в престъпната структура.

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че групата е функционирала повече от десет години.

Сред задържаните са небеизвестните братя Дамбовци, известни с това, че са били "на входа и изхода" на Кремиковци.

"Хамстера на адреса, на който живее, не е установен и продължава издирването му", каза още вътрешният министър.

Нито вътрешният министър, нито главният секретар на МВР потвърдиха информацията, че при операцията е задържан бившият служител на ДАНС Алексей Петров.

При спецакцията са проверени 5 стриптийз бара и 13 нощни клуба.

Установени са общо 130 жени в нощните заведения. От тях – 88 стриптийзьорки и танцьорки, останалите – посетителки.

По време на полицейските проверки една от жените е скочила от втория етаж на сградата и е паднала върху крупие. При проверките са открити и иззети наркотици.

Операция "Октопод" е продължение на операция "Наглите 2", каза още министър Цветанов.

*Информацията е актуална към 8,50 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Antiva преди 14 години
До: съкратенМоля те, недей да крещиш. Разбирам възмушението ти, но надали някой тук ще може да съдейства да си вземете дължимото, така че не е необходимо навсякъде където се спомене "Крамиковци" да тръбите едно и също.А, и по никакъв начин не съм се скрила!
91
0
 
0
 
! Отговори
мечо преди 14 години
А лицето с прякор Тиквата кога ще го арестуват?
90
0
 
1
 
! Отговори
съкратен преди 14 години
НЕ ИСКАМЕ 30 ЗАПЛАТИ - А ТЕЗИ КОИТО СМИ СИ ИЗРАБОТИЛИ. А ТИ СИ ПОКАЖИ ЛИЦЕТО А НЕ ЗАГЪРБВАЙ ДРУГИТЕ И НЕ КРИТИКУВАЙ САМО
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 36.Цецо Цветанов с полицейската си заплата си е купил шест апартамента!!!Пък ти си чакай кремиковската заплата!!!Това е разчистване на сметки на мутри,за сметка на държавата!Нали Бойко и Алексей са били съдружници!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
информацията е АКТУАЛИЗИРАНА в 8:50 !!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, да напуснем масово държавата, но нямаме пари! Кой ще ни търпи навън, пък има опасност да им внесем и опасна зараза- крадливост, убийства, измами.Ще пропищят до една седмица.По-добре да останем тук, но да сме непримирими! Масови, многохилядни протести срещу пускането под смешни гаранции на такива като Хамстера, убийците на студента в Париж и мн.други! Масови протести и срещу разрешаването на ГМО! А не стотина души, на които гласът не се чува. Тогава ще можем да кажем, че сме народ, а не ***
86
0
 
0
 
! Отговори
БАНДАТА НА ШАРО преди 14 години
БРАВО ЦЕЦО, БРАВО БОЙКО
85
0
 
1
 
! Отговори
арахангел преди 14 години
ако някой иска нещо да разбере за двамата мои ЛЮБИМЦИ - да постои пред управлението и ще ги засечи - поне единия от тях - той вси оше е НЕЗАМЕНИМ - в далаверите разбира се. Янева се подвизава като свидетел по делото на ЛУПИ - ПИТАЙТЕ Я ТАМ - СВОБОДЕН СИ КАТО СЪКРАТЕН И ИМАШ ВРЕМЕ
84
1
 
0
 
! Отговори
Antiva преди 14 години
До: съкратенНедей да пожелаваш нищо, защото не се знае кога и как ще те застигне! Всички храним деца, ама не всички сме живяли с илюзията, че ще получим по 30 заплати обезщетение при съкращение!!! А, че всички сме дишали пушилката е ясно! Аман от мрънкачи!
83
0
 
0
 
! Отговори
Пулицър преди 14 години
"По време на полицейските проверки една от жените е скочила от втория етаж на сградата и е паднала върху крупие. " Това е за Пулицър :)
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До утре най-късно всичките вероятно ще бъдат освободени по разни причини. Не вярвам на МВР, че работи срещу мафията. Всичко е поредния театър за пред народа и за пред Европа.
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Луда държава! Всички сме за 4-ти километър!
80
0
 
1
 
! Отговори
Предложение ! преди 14 години
Предлагам да закрием държавата и всички българи да напуснат страната, след 10 г. да се завърнем с ново мислене, превъзпитани от други закони, нови хора.. нов живот.За сега единственият изход от всичко е аерогара София.
79
0
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 14 години
Хамстера не е на свобода ,това е само мнение на лаици и наивници !Той беше дясната ръка на Алексей !!!Сега ще е основен свидетел среяу него !!Цветанов трябва да е много луд ,за да го пусне без да направи тази сделка...Е ,и Хамстера ще намаже - ще излезе след 3-4 години за добро поведение и от там ....
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едната мутра си разчиства сметките с другата мутра!!!Това никога не е безнаказано!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО ! УРААА ! Брилянтна операция ! Багера арестувал Трактора. Октопод - смях, смях ! След седмица, ще пуснат Трактора ,за пролетната оран. :)))
76
0
 
0
 
! Отговори
Зоро преди 14 години
Доживотен затвор за "Апаши и стражари" - стражарят апаш АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ.Психологическият му портрет не е позволявал да работи в силите за сигурност, но.... това е неизживяно детство, комплексар с оръжие... невръстеник.Нека затворниците да се позабавляват с Трактора поне 25 г.... желая му го от сърце.
75
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Г-Н ЦВЕТАНОВ МВР РАЗПЛИТА ПИПАЛАТА НА МАФИЯТА С АКЦИЯ . ВРЕМЕ БЕШЕ ЗА ТАЗИ ОПЕРАЦИЯ"ОКТОПОД"! НАПРАВЕТЕ Я ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ. КОЛКО МАЙКИ СТРАДАТ В ДОБРИЧ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА , КОИТО С ГОДИНИ ВЕЧЕ НЕ ЗНАЯТ НИЩО ЗА ТЕХНИТЕ ИЗЧЕЗНАЛИ ДЕЦА! ЗАД ВСИЧКО СТОЯТ ХОРА ОТ ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА ! ЗАТОВА БАНДИТИ И УБИЙЦИ СЛЕД 24 ЧАСА СА НА СВОБОДА. НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА ОБИЙСТВА А ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ САМО С ХОРА ИЗВЪРШИЛИ ДРЕБНИ КРАЖБИ!
74
0
 
0
 
! Отговори
аман преди 14 години
Групата действала от 10 години? В колко от тях ББ беше главен секретар на МВР?
73
0
 
0
 
! Отговори
Имаме си новина преди 14 години
КРАЙ НА ПРОСТИТУЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ПЪЛЕН КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА НА НОЩНИТЕ И УВЕСЕЛИТЕЛНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ! А, И НАРКОДИЛЪРИТЕ ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА!БРАВО! БРАВО НА МВР И ГЕРБ! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!!!