Собственик на вила в Троян уби крадец

Мъжът е стрелял със законно притежавано оръжие
13 фев 2010 17:16, Петя Славова
433
Собственик на вила в Троян уби крадец
Снимка: БГНЕС

Собственик на вила в Троян уби крадец със законно притежаван пистолет, съобщи МВР.

Към 14.30 на 12 февруари е постъпил сигнал в местното районно управление от 60-годишна жителка на града, че двама непознати  мъже обикалят необитаеми през зимата къщи в околностите на Троян.

Собственици на имотите ги забелязали и хванали единия, но другият успял да избяга. Веднага след него тръгнала група, която успяла да го застигне.

Последвало второ обаждане в полицията и този път жената казала, че съпругът й е прострелял другия извършител, след като крадецът отправил заплахи и симулирал, че вади нож.

Пристигналият на място екип установил, че нарушителят е прострелян в таза.

Пострадалият е транспортиран в Центъра за спешна медицинска помощ в Троян, но по-късно е починал.

Установено е, че това е 33 - годишен от Троян, криминално проявен и осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържани са за 24 часа стрелецът и другият крадец - 15 годишно момче от същия град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
3
 
! Отговори
www преди 14 години
Ти май към някой друг искаше да се обърнеш!!! Прочети какво съм писал по-надолу ако искаш. Иначе да, не съм много висок... Но пък с това си изказване ще предизвикаш куп примери в обратна посока. Мисли преди да пишеш и обиждаш
258
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе човече дребно-за какви набези на роми говориш. А набезите на българи? Преди 2 години и половина тумба от петима българи с набез уби ромско дете на 16 години в Самоков . Детето е било в кафене, поръчало си е и платило чаша с кафе, когато пристига тумбата от петима българи и почват да го ритат и удрят по главата, докато настъпва смъртта. Детето е било ученик в Самоковската гимназия, и никой не му е помогнал-убийството е станало в центъра на Самоков. И до днес убийците-българи не са осъдени
257
4
 
2
 
! Отговори
НК преди 14 години
Чл.115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.Чл.116. (1) (пред.чл.116,ДВ,бр.62 от 1997 г.) За убийство: 1. (доп.,ДВ,бр.28 от 1982 г.;изм.,бр.10 от 1993 г.,бр.62 от 1997 г.) на длъжностно лице, на представител на обществеността, както и на военно лице, включително от съюзна или приятелска държава или войска, при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или на лице, ползващо се с международна защита;2. (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) от длъжностно лице, както и от представител на обществеността, от лице от състава на Полицията при или по повод изпълнение на службата или функцията му;3. на баща или на майка, както и на рожден син или на рождена дъщеря;4. (изм.,ДВ,бр.62 от 1997 г.) на бременна жена, на малолетно лице или на повече от едно лице;5. на лице, което се намира в безпомощно състояние;6. по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост; 7. с користна цел;8. с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление; 9. извършено предумишлено;10. (нова,ДВ,бр.92 от 2002 г.) извършено от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група;11. (пред.т.10,ДВ,бр.92 от 2002 г.) извършено по хулигански подбуди и12. (доп.,ДВ,бр.28 от 1982 г.,бр.50 от 1995 г.; изм.,бр.153 от 1998 г.; пред.т.10,изм.,бр.92 от 2002 г.) представляващо опасен рецидив или осъществено от лице, извършило друго умишлено убийство по предходния или настоящия член, за което не е постановена присъда,(изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
256
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВООООО ВЕДНАГА ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА!!!!!!!!!! БРАВО ГЕРОЙ
255
3
 
8
 
! Отговори
www преди 14 години
Всеки прави това, което му се позволява. Особено ***. При положение, че държавата в продължение на десетилетия им позволява да си правят каквото поискат то е очевидно, че някой има сметка от това. И гневът трябва да се насочи към тези, които го допускат а не към жертвите. Както ние сме жертви от набезите им така и те са жертви от безхаберието на политиците.
254
1
 
12
 
! Отговори
www преди 14 години
Дупе се сака да се изправиш срещу истинските престъпници. Другото е избиване на комплекси!!!
253
0
 
10
 
! Отговори
с. преди 14 години
За политиците,"бизнесмените" и така нататък съм напълно съгласен с теб!Обаче да ми жалиш разни крадливи ***-НЕ!Тия са като термити!Нищо не остава след тях!Аз съм от София и навремето дядо ми мераклия беше човека да се прави на фермер и си купи земя в село наблизо!Вдигна вила,насади си малини и така нататък!Супер беше!Като поостаря нямаше как да ходи постоянно и си позапустя.Ходих миналото лято и познай!Всичко е изнесено,ограбено,разбито и тн!Така че много добре е умрял тоя!
252
0
 
17
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Всички ербапи сме тук,на топло и си плямпаме.За тая РАБОТА се САКА ДУПЕ!Човека направи показно за следване!Браво,това е МЪЖ,не ***!
251
3
 
6
 
! Отговори
www преди 14 години
Ако разкритията, които доказаха това, което всички знаехме за кражбите на политиците бяха направени във друга, нормална държава, досега всички щяха да са изметени. Вместо това вие си разпилявате енергията да се "борите" срещу ***. Ако има политици и *** щяха да са по-добри.
250
1
 
8
 
! Отговори
www преди 14 години
Разни политици и "бизнесмени" ви обират но мълчите. Обаче срещу слабите сте много ербап.
249
1
 
8
 
! Отговори
www преди 14 години
А на всички ербапи, любители на оръжието и справедливостта им предлагам да отида пред парламента заредени с оръжие, дазапочнат да стрелят, като броят поне до 240. Гарантирам им, че поне в 90% от случаите пострадалите ще са по-виновни от цитирания в статията. После да минат през министерски съвет и президентството.
248
13
 
2
 
! Отговори
www преди 14 години
Койно се влияе от стрес и адреналин до такава степен, че да убие чевек, със сигурност не би следвало да има разрешение за носене на оръжие. Освен ловците, които не разбирам, никой друг нормален човек не би следвало да носи оръжие. Надявам се повечето от вас да не мислят наистина, че убитият си го е заслужавал. Той е заслужавал да лежи в затвора, нищо повече!!!
247
0
 
9
 
! Отговори
bate ivo преди 14 години
да би мирно стояло не би чудо видяло.за точна стрелба медал.
246
0
 
13
 
! Отговори
Св Св Дух преди 14 години
Старо римско право е ,че яастната собственост е свещена и неприкосновена !!!!
245
1
 
14
 
! Отговори
Св Св Дух преди 14 години
Защо е задържан човека ? Очевадно е ,че е невинен.Прострелял го е в ***,а на оня *** ну бил слаб.Да краде не се изка ***,за куршум се иска !!! Да пуснат човека от ареста ВЕДНАГА !!!
244
2
 
20
 
! Отговори
нервна преди 14 години
Тц,тц,язък за човечеца!!!На стари години ще трябва да лежи за тая крадлива гад в затвора.
243
1
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Тук пишештите,само в едно са прави.Няма място за ***!До последния мародер изчистени под път и над път!Всеки по места ги познава,какво чакате?Едни да ги ловят,други да ги пускат?Игра на демокрация!Наведена глава не я отсичат!Тя само хомот носи!
242
1
 
17
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Защо са прибрали стрелеца???
241
3
 
18
 
! Отговори
ангел преди 14 години
След като държавата с претенциите се по телевизия и радио не може да сложи ред в държавата не закачайте човека който си е защитил направеното с труд . От подобни крадци и мързели обществото няма полза
240
2
 
15
 
! Отговори
делта преди 14 години
проблемът доколкото виждам е че 60 годишната жена и съпругът и съседите са постъпили като съвестни граждани. първо са се обадили в полицията, заловили са ги с риск за живота си и са им ги предали. действали са както трябва. лошото е че сега освен властта и многобройната рода на 33г. крадец ще им стъжни живота.в кв.Орландовци скоро имаше подобен случай.