Амфетамини и канабис made in Bulgaria

Страната ни попадна в доклад за дрогата, изготвен от ООН
25 фев 2010 23:32,
62
Амфетамини и канабис made in Bulgaria
Снимка: БГНЕС

Нова тенденция в развитието на търговията с наркотици е увеличаването на пратките кокаин от Южна Америка за страните от Източна Европа.

Това е един от акцентите в доклада на Международния съвет за контрол на наркотиците към ООН (INCB) за 2008 и 2009 г.

В доклада са посочени добрите действия през последните 5 години на властите в Сърбия, Колумбия, Панама и Румъния за контрол над употребата на опиати за медицински цели.

Изтъква се обаче, че Албания, Сърбия и България са главните държави в Източна Европа, в които се отглежда канабис.

Канабисът от Албания се препродава през страните от бивша Югославия.

Един от маршрутите в тази верига минава от Македония през България към Турция, а друг път води през Черна гора, Босна, Сърбия, Хърватия и Словения към Западна Европа.

Сърбия, Черна гора, Босна и България са държави, в които все повече нараства производството на амфетамини, пише още в доклада на Международния съвет за контрол на наркотиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
1
 
! Отговори
aman be преди 14 години
аз очаквах след първия месец от управлението на ГЕРБ всичко да е рай за мене, да съм заобиколен от пички, да плувам в пари и сладки изкушения, ама то нищо ;(
11
1
 
1
 
! Отговори
do napusneh buhal преди 14 години
awe sinko spri trevata, 6te ima6 po-trezva precenka i nqma da rusi6 takiva gluposti. sme6en si. hem sme6en hem tup. o6te li vqrva6 4e BB 6tql da iz4isti "4ervenite ***". mn si sprql 4estno. toi tova si tursi, *** koito da mu povqrvat i si gi e nameril. ako nqkoi 6te6e da tursi otgovornost ot komunistite, 6te6e ve4e da e storeno za 20 godini. priemi fakta 4e nikoi ne moje da gi dokosne pove4e. a va6iqt lider i mesiq Boko vi e izgavril super mnogo.
10
1
 
3
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 14 години
10 смени си дилъра, комунист ограничен.
9
1
 
3
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 14 години
6 ако си гласувал за ГЕРБ с мисълта, че за 6 месеца ще се оправи всичко това си е твой проблем. За мен дори 2 години за малко да се изчистят червените ***. Друг е въпроса, че заради многознайковци и песимисти дори и Батман да ни стане президент пак ще ни е крив... Дайте шанс на ГЕРБ и стига сте мрънкали.
8
1
 
1
 
! Отговори
do val преди 14 години
awe ***, te daje nqma da go izkarat celiq mandat. :D:D:D
7
1
 
1
 
! Отговори
val преди 14 години
..kakvo nedovolstva6 iz4akaite pone da im svar6i mandata na GERB i togava komentiraite dali ste razo4arovan ili ne ..i izvanzemni da ni upravliavat vse taia 6te e- narkotici, prestapnost i t.n. gi e imalo vinagi i 6te gi ima
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ей напушената сова, аман от такива *** като теб. не може да видиш истината с очите. цялата държава да рухне, пак няма да признаеш некадърността на герберите. ти си на принципа "*** ще ям, ама на теб няма да дам". *** жалките. от такива *** като вас, нямаме нужда. марш от България *** долен.
5
5
 
2
 
! Отговори
68254 преди 14 години
Трябва да знаете, че IP адресите, от които са направени всички коментари, се записват и могат да бъдат използвани в определени случаи за разкриване самоличността на лицата, които са публикували съответните коментари, в нарушение на настоящите Общи условия. Dnes.bg си запазва правото да уведоми и окаже пълно съдействие на компетентните държавни органи, включително прокуратурата, следствието и полицейските органи, за всеки коментар, който нарушава законодателството на Р България и правото на Евро.
4
3
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 14 години
ами синко само да ти кажа че Боко по време на кампанията каза точно това. че ако са на власт, българинът ще усети огромна промяна и то още в първите 6 месеца. е 6 месеца минаха, даже повече, а промяна няма. дори е по-зле от предното правителство.
3
1
 
4
 
! Отговори
Napushen-Buhal преди 14 години
4 а когато хванат кварталния дилър ще кажеш: айде айде замазват ни очите с дребните риби. За такива като теб винаги нещо е криво. Като си гласувал за ГЕРБ си очаквал за 1 месец да се оправи страната ли?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз гласувах за ГЕРБ, и си признавам че съм крайно разочарован от тях. за пореден път населениевто беше излъгано от красиви обещания. казаха ни това, което искахме да чуем. а в крайна сметка няма никакви действия. поемам отговорност, че с моя глас съм допринесъл за състоянието на държавата в момента и затова че Боко е на власт. какво ме греят тези ПР акцийки за октоподи, като квартяалният дилър се разхожда на свобода и всеки го знае дори полицията. никога повече няма гласувам за ГЕРБ.
1
1
 
5
 
! Отговори
Traio преди 14 години
О да! Веднага! Оставка на правителството, защото не се е справило с разпространението на наркотици! (Покажете ми една държава където се справило? )