Цонев и дружина с обвинения в подкуп

До неделя тримата остават в ареста, после ще се произнася съдът
2 апр 2010 11:51,
133
Цонев и дружина с обвинения в подкуп
Цонев в момента на ареста му. Снимка: БГНЕС

Бившият военен министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов вече са обвинени за подкуп, съобщи БТА.
   
Обвиненията са били повдигнати много късно снощи в сградата на Националната следствена служба /НСлС/. 

Според закона за такова престъпление се предвижда затвор до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.  

Dnes.bg припомня, че Цонев бе задържан в зрелищна акция в четвъртък, във Военно-медицинска академия.

Арестуван е за това, че е предложил чрез посредник подкуп на следователя Петьо Петров, който трябвало да "оправи" разследване.

Сумата е 60 000 евро, а посредници били съдията от СГС Петър Сантиров и бившият главен секретар на МФ Тенчо Попов.

Още по темата

И тримата задържани остават в ареста за 72 часа /до неделя/, когато прокуратурата трябва да прецени дали да иска от съда постоянния им арест.

Мярката на тримата се очаква да се гледа от СГС, който е компетентен по производства срещу магистрати.

Вчера само трима съдии от наказателното отделение на съда не си направиха отвод.

Всички останали, в т.ч. и председателят Георги Колев, се отказаха да гледат мярката още преди прокуратурата да е внесла искането.  

Според запознати по производството, срещу тримата има приложени СРС-та, които обаче прокуратурата е поискала да бъдат разрешени от съд извън София.  

Защитата на обвиняемите коментира, че обмисля да заведат жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То хубаво, ама бат Бойко нито СеирГей нито агент Сава е закачил до момента.. интересен е фактът че са били от една и съща партия преди 1989та :)
56
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕВАЛА НА БОЙКО ... КОМУНИСТИИИ, - вашите проблеми тепърва започват, а гей - двойката серГеи - Доган ще прави секс в затвора скоро
55
13
 
12
 
! Отговори
Ники преди 14 години
За тоя ***,който чете зад казър незабавно уволнение и за началника му също,но какво да се прави, нали копират вожда си,много мъка в тая наша страна
54
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-добре 2-*** отколкото 202-*** да смучат,при бай Тошко как беше,ама по-добре си живяхме
53
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
по мой изчисления печелят двамата Бойко и Цветелина по 1000 000 на ден
52
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПРОЗРЕНИЕ СВИШЕ! с тия си действия бб и цвцв да не набират членска маса за партията столетница? и хората без политически пристрастия започнаха да съчувствата на тройната коалиция за глупостите срещу тях
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що сега да не минават през Перохан пак си минават през Си Банк нали аз работя там
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
za6toto kolega sme zaobikoleni ot tupi ovci, eto za tova. za6toto cqqql den ne spirat da plyqt po komunistite (a taka vsu6nost plyqt i po rodninite si, za6toto te o6te pazqt partiinite si knijki) i iskat zatvori za tova zatvori za onova. ama stane li vupros za Cvetelina i SiBank 4e i za nebezizvestniqt Stenli, vednaga se skrivat v jalkite si mi6i dupki.
49
12
 
16
 
! Отговори
7 преди 14 години
Защо никой не повдига въпроса, че Цветелина Бориславова натрупа милиарда си именно по времето, когато Бойко беше кмет на София и през СИ-Банк минаваха всички държавни, общински и всякакви плащания, както и кредитите за метрото. И аз мисля, че това е конфликт на интреси и прокуратурата трябва да се произнесе. Хората нямат какво да ядат, а глезлата се чуди от сутрин до вечер каква нова пластична операция да си направи и дали да ходи на шопинг в Париж или Милано.Показен арест и за нея!!!! КОГА?
48
4
 
12
 
! Отговори
Тримцата-кога??? преди 14 години
Изкупителни жертви на Станишев,Доган и Царя-тримата амигос,които засега по неизвестни причини остават незасегнати от случващото се.....чудна работа...те са им били началници все пак...
47
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a koga 6te vidim Boko Tikvata i lybovnicata mu Cvetelina v zatvora ???
46
7
 
12
 
! Отговори
ЕВРОПА не Чечня преди 14 години
Защитата на обвиняемите коментира, че обмисля да заведат жалба в Съда по правата на човека в Страсбург, заради начина по който са осъществени арестите и репликите, които са отправяни към задържаните
45
5
 
20
 
! Отговори
САМО ТАКА преди 14 години
Райзкатйте тая корумпирана *** която 20 години се ГАВРИ с целия български народ!
44
4
 
16
 
! Отговори
???? преди 14 години
Обществена тайна е , че т. нар. съдии са солидарни по между си и си имат неписано правило да не исъждат свой колега - съдия ... Ето затова у нас все още няма осъден съдия за корупция ! Означава ли това,че у нас няма корумпирани съдии ? Какви ли предтекстове сега ще ни намерят, за да ни убеждават, че въпросният съдия не бил корумпиран, а намерените пари били за благотворителни цели ?Нека си припомним случая с мис 10000 лв от Варна, която не била корумпирана, а била благородна дама и затова още не я осъждат за корупция !Случайно ли е това, че един и същ адвокат защитава ' разпънатите ' трима / Н. Цонев, съдията и бившия финансов секретар на г - н хотелчев / и трактора ? Не станаха ли много случайностите ?
43
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Крайно време е да видим и боко барабар с цветелинка с белезници.
42
7
 
1
 
! Отговори
БКП-ДС преди 14 години
Ей,Европо,виж как се борим с корупцията,бе!Хайде,пущай еврофондовете,че да пълним пеликански гуши!Ний сме демокрация, и то каква!И БСП ли не щеш,и СДС ли,и Герб,и ДПС,и Отоман,и кво ли не!Квото кажете,това правим!!!Хората ли...Какви хора,бе!?Ние сме ХОРАТА!!!
41
3
 
24
 
! Отговори
не се научиха преди 14 години
Ами те нашите полицаи не се научиха.Първо трябва да вземат кутия бонбони и едно уиски, оригинално. Да позвънят, като хората на вратата и да кажат ' Ехо здравейте, вие спечелихте нашата награда за прстъпления към българския народ. Нека сега пийнем по чашка уиски,а после много ви молим да си подадете ръчичките, за да сложим белезниците" Така, може би, няма да има недоволни. Етика трябва на полицията ни, етика. Със уиски се ловят престъпници, не като тях с пистолети. Така само стресират горките престъпници. Няма да казвам калко е стресиран българския народ, той не е важен, важно е да не стресираме тези, които ни доведоха до просешка тояга.
40
3
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 14 години
Николов влиза на топло, след него и тая безлична ***. Който се плуе акциите на МВР е червена ***. 99% от хората одобряват тези акции. На мен лично ми е безкрайно приятно да им гледам муцуните на тези човешки *** като ги карат да лижат пода!!!!
39
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
първо бяха 20 000 евро , сега 60 000 евро. Ей да не мислите, че ако Цонев е виновен и има повече от 60 000 евро/в.т.ч. да дава и подкупи/ ще стои в тъпанария? Наивници
38
7
 
18
 
! Отговори
смъртни присъди преди 14 години
Да бъдат върнати смъртните присъди. Само така министри ще спрат да крадат!Браво за акцията и поздравления за МВР! пп пуснете и СРС-тата да слушаме кака се уговарят за рушвета?