Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж

Единият от адвокатите на баретата Лисичков е починал внезапно
12 юли 2010 15:07,
70
Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж
Петко Лисичков. Снимка: Булфото

Делото срещу бившата барета Петко Лисичков, обвинен за убийството на Калоян Стоянчов – Големия Риж, бе отложено от Бургаския откръжен съд.

Причината е смъртта на един от адвокатите на Лисичков – Крушков.

Делото беше отложено и миналия месец, като причина беше исканият от адвокатите разпит на вещите лица, извършили физико-химичната експертиза.

Тя се отнася както до обвиняемия, така и до жертвата.

Според нея в тялото на Големия Риж са намерени следи от хероин,морфин и анаболи, съобщи адвокаткат Елена Петрова.

На предишното заседание същите експерти отново не се явиха поради здравословни проблеми.

Адвокатите поискаха и разпит на майката на Големия Риж. По време на заседанието обаче стана ясно, че тя от години живее в Радомир и всички призовки се връщат. Оказа се, че жената е парализирана, а и не може да говори.

В хода на делото бе разпитан мъж от ромски произход, който е основен свидетел.

Той отрече да е видял как Калоян Стоянчов е бил убит. Намирал се е до контейнери за смет и чул 3 изстрела, но първоначално помислил, че деца, минаващи наблизо са хвърляли бомбички.

Миг по-късно той е видял тялото на Големия Риж, което и било проснато на асфалта по корем.

Той се приближил, защото помислил, че пострадалият е пиян. Впоследствие видял кръв по главата на Калоян Стоянчов. Точно в този момент Лисичков го е помолил да остане с него и да каже пред полицаите, че експолицаят е бил нападнат.

Dnes.bg припомня, че Лисичков е обвинен за извършено убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Още по темата

На 20 септември миналата година той застреля с три куршума криминално проявения Калоян Стоянчов – Големия Риж.

Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект”, на чл. 119, ал 1. – “убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. За подобно деяние законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
12
 
! Отговори
КауБойко преди 13 години
Тоя член от НК въобще не работи и този случай го показва. След като защитата трябва да съответства на нападението се чудя дали този човек ако нямаше пистолет щеше да оцелее. Щяха да го намушкат и дотам. Както казват американците по-добре 12 човека да те съдят отколкото 6 да ти носят ковчега или нещо такова . . . Важна е идеята.
46
0
 
13
 
! Отговори
BG преди 13 години
Bravo na mom4eto
45
0
 
21
 
! Отговори
aaa преди 13 години
Ей хора ако трябва някой да организира национална подписка в полза на Лисичков.Ами ако не беше бивша барета а беше някой обикновен гражданин щеше да му се случи случка но видиш ли сега Лисичков най черния ще излезе дето се е защитил от тази ***.
44
0
 
15
 
! Отговори
eba4 na riji преди 13 години
edna *** po malko
43
0
 
28
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Предлагам обвинението да бъде снето - Петко Лисичков да бъде оправдан и въстановен на работа . Онези *** / по потници и къси *** / ,където му се заканиха - пред целия Български народ - по Телевизията - да вземат по един нож и пак да застанат пред него .
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
починал или са го починали ?
41
0
 
20
 
! Отговори
ЕКС.П-Й преди 13 години
До Луд с тесла.Като има 11 м.службав МВР не ели полицай или според теб да се остави да го заколят като яре а? А ти вземи тая тесличка че си набутай сапчето отзат паго позавърти повечко . Та белким ти поомине огъня и злобата простако...
40
1
 
23
 
! Отговори
E134 преди 13 години
Лисичков заслужава не да го съдят, а да му дадат златен медал за това, че ни е отървал от един от мнооогото *** в БГ !
39
0
 
13
 
! Отговори
ЕКС.П-Й преди 13 години
Май и двамата не сте на ясно с тия неща. Носи се и патрон в цевта зависи от много неща момчета не се дърлете за тия неща. Ами дано момчето да го оправдаят това е истината.
38
0
 
28
 
! Отговори
angel преди 13 години
това е една от най-тъпите постановки в законите ни - "той се бранел с пистолет, а нападателите му имали САМО ножове. че двама - трима нападатели с ножове могат да те изкормят за секунди, и то така, че в болницата да не могат не да те спасят, ами и да те съберат. законът трябва да се промени. да няма ПРЕВИШЕНА самоотбрана. щом ми застрашава здравето и живота - убивам, ако ще да ме е нападнал и с карфица. като иска да е жив, да не напада хора. точка.
37
10
 
2
 
! Отговори
Луд с тесла преди 13 години
Какъв колега бре ?! Този има 11 месеца стаж в системата на МВР. Ама то общо взето не е от значение. И 20 години да минат, все сти си торби.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти ходил ли си в казарма и пипал ли си въобще пистолет, или си виждал само по филмите.За тренираната ръка отнема по малко от секунда свалянето на предпазителя и зареждането (вкарването на патрон в цевта) - какво му е толкова странното, нападат те, отскачаш 2 метра назад и си осигуряваш време да извадиш пистолета и да заредиш. А и трябва да си много зле от гледна точка на собственната безопастност да запашеш на кръста пищов със свален предпазител и патрон в цевта :)
35
0
 
18
 
! Отговори
ranik56 преди 13 години
Нападателите били въоръжени само "с ножове " - гнусно ,долно ,садистично . Да посегнеш на човешко същество с нож е отвратително и долно - това може да го направи само садист и човек с един грам мозък . С какво да се защити човека ?! - тези тримата са планини от мускули /защо са им ножове / Може би с прашка , или с плюнки ?! Живота му е бил свършен ,ако е нямал оръжие , а тези тримата - щяха да ги пуснат под гаранция .
34
1
 
19
 
! Отговори
ЕКС.ПОЛИЦАЙ преди 13 години
До Лисичков . По добре жив отколкото мъртъв колега не се предавай.
33
2
 
25
 
! Отговори
киро преди 13 години
*** си го е търсило закопаването и си го получи, кво лошо има ,че ЛИСИЧКОВ ГО ЗАКОПА ,мършоляка,.ЕСТЕСТВЕНО ,ЧЕ Е НЕВИНЕН И ЩЕ Е СРАМОТА ДА ГО ОСЪДЯТ ЕФЕКТИВНО.ония пияндурници ставински,депутата ,и другите ,че са много вече по малко ли са виновни ,че са с условни присъди ,А
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да пуснат човека.Защо го съдят като всички знаят, че е очистил един престъпник?Било е неизбежна самоотбрана.Е сега бил я превишил.Ами ако беше без оръжие?Щеше той да е убития.Този който го съди първо да се постави на негово място!Как би постъпил един човек ако бъде обграден от няколко главорези които никога не ги наказват и ги знаят всички?Ако аз бях на негово място даже бих застрелял и тримата.
31
1
 
32
 
! Отговори
Iavo преди 13 години
Най-лошото, в случая, е че и малкия риж не го е отнесъл, пък покрай него и всички други рижи - средни и там подобони смешни бургаски изцепки и *** *** дето знаят единствено да тормозят хората..
30
20
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Няма контролен изстрел в главата - три куршума в гърдите... По интересното е как при такава близост Лисичков е успял да извади пищова, да махне предпазителя, да вкара патрон в цевта и да стреля (При условие че трима бабаити които всеки е два пъти колкото него са искали да го колят).. Има нещо гнило.... Най малкото е носил пищова с патрон в цевта, което определено не говори че го носи за самоотбрана.......
29
2
 
33
 
! Отговори
do 29 преди 13 години
Случило се е следното, един бабаит си е намерил майстора, в случая - негов себеподобен, само че по "расов" екземпляр... Да припомним че Рижия правеше каквото си иска в продължение на години, дори и когато шеф на МВР беше Бат Бойко, а негов доверен човек беше шеф на полицията в Бургас... въпреки камарата жалби срещу Стоянчов, даже не е бил и арестуван, а само викан за разпит!
28
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой е по-криминално проявен? Рижия или Лисичков? И защо цялото ченгеджийско форумно войнство барабар с 'медиите" беше впрегнато да го изкара герой? Ама, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!!!!(особено към края) И тогава разсъждавайте КАКВО ТОЧНО СЕ Е СЛУЧИЛО НА ОВА КРЪСТОВИЩЕ!