Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж

Единият от адвокатите на баретата Лисичков е починал внезапно
12 юли 2010 15:07,
70
Трагичен инцидент отлага делото за смъртта на Големия Риж
Петко Лисичков. Снимка: Булфото

Делото срещу бившата барета Петко Лисичков, обвинен за убийството на Калоян Стоянчов – Големия Риж, бе отложено от Бургаския откръжен съд.

Причината е смъртта на един от адвокатите на Лисичков – Крушков.

Делото беше отложено и миналия месец, като причина беше исканият от адвокатите разпит на вещите лица, извършили физико-химичната експертиза.

Тя се отнася както до обвиняемия, така и до жертвата.

Според нея в тялото на Големия Риж са намерени следи от хероин,морфин и анаболи, съобщи адвокаткат Елена Петрова.

На предишното заседание същите експерти отново не се явиха поради здравословни проблеми.

Адвокатите поискаха и разпит на майката на Големия Риж. По време на заседанието обаче стана ясно, че тя от години живее в Радомир и всички призовки се връщат. Оказа се, че жената е парализирана, а и не може да говори.

В хода на делото бе разпитан мъж от ромски произход, който е основен свидетел.

Той отрече да е видял как Калоян Стоянчов е бил убит. Намирал се е до контейнери за смет и чул 3 изстрела, но първоначално помислил, че деца, минаващи наблизо са хвърляли бомбички.

Миг по-късно той е видял тялото на Големия Риж, което и било проснато на асфалта по корем.

Той се приближил, защото помислил, че пострадалият е пиян. Впоследствие видял кръв по главата на Калоян Стоянчов. Точно в този момент Лисичков го е помолил да остане с него и да каже пред полицаите, че експолицаят е бил нападнат.

Dnes.bg припомня, че Лисичков е обвинен за извършено убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Още по темата

На 20 септември миналата година той застреля с три куршума криминално проявения Калоян Стоянчов – Големия Риж.

Работното обвинение срещу експолицая Петко Лисичков беше променено в хода на разследването. Обвинението е изменено от чл. 118 от НК – „убийство в състояние на афект”, на чл. 119, ал 1. – “убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана”.

В случая Лисичков стреля с пистолет, докато нападателите му са били въоръжени с ножове. За подобно деяние законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
21
 
! Отговори
Черен хумор преди 13 години
Адвокатите стават все по изобретателни... то не бяха болести, семейни проблеми, сега тоя пък се изхитри да вземе да умре...
26
11
 
4
 
! Отговори
РРР преди 13 години
***-мишок! А и бургазлия.... Мани...
25
6
 
39
 
! Отговори
бургазлия преди 13 години
БРАВО НА ЛИСИЧКОВ!!!СВОБОДА ЗА ЛИСИЧКОВ!!!БУРГАС Е С ТЕБЕ, ЛИСИЧКОВ!!!
24
2
 
3
 
! Отговори
arabin преди 13 години
докторе симуланта от 10та стая умряееееее, тоя се уля вече :)))))))))
23
10
 
11
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
Обичайно, неизбежната самоотбрана /пък била и превишена/ не завършва с контролен изстрел в главата. Двама наркодилъри си делят пазара и единия дава фира. А простия народ ръкопляска и вика `Лисичков - президент`. Никога няма да се оправи тази територия. Мат`ряла не е просто лош. Мат`ряла е за брак.
22
3
 
7
 
! Отговори
Фармацевт преди 13 години
Хахахаха... Няма такъв тест за морфин! Има за опиати. А опиума съдържа 28 алкалоида, от които най-важните са морфин и кодеин. А хероина се прави от опиум... Направете връзката сега!? Ако е пил преди това хапче седалгин, защото го е боляла главата или зъба, пак ще му отчете че е взимал опиати
21
1
 
19
 
! Отговори
BG преди 13 години
маи Лисичков първо е трябвало да го наръгат-така излиза от писанията на мутрагените в нета ))После като в американски екшън вади патлака и настъпва леле-мале.Оръжието е за защита и нападение,бе стероидни мозъци и трябва да се трепят повече такива буци
20
1
 
17
 
! Отговори
Ly4kata преди 13 години
Kakyvto i da e bil Lesi`kov bratle,4est i po4itanie,4e ni ottyrva ot tozi *** i izverg nezemen.Evala na hora kato Lesi4kov,za smelostta i bezstra6ieto.Kofti kasmet e izvadil bezkrupolniqt narkodilar,4e se e napravil na golqm na Lesi4kov.Dano brat mu pone ima obeca na uhoto sega,i da si pravi smetkata jelae li da byde sy6tiqt``4ovek`` kato batko si
19
20
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Повечето от вас приемат че Лисичков е бил просто обикновен, почтен човек нападнат от мутри, затова и коментарите ви са НЕЛЕПИ! Първо вижте кой е Лисичков, и после коментирайте , какво предполагате за случилото се: lex.bg/bg/news/view/7160Ама, ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!!!!(особено към края)
18
0
 
12
 
! Отговори
Требониан преди 13 години
Явно е че единственното което законите в България не считат за престъпление е да се оставиш да те убият ... все пак ако те нападнат с ножове а ти си сам и с пистолет - това според закона е незаконно ...трябва да хвърлиш пистолета и ти да извадиш ножове ... да де ... чий интерес защитава закона ? На нападателите!На убийците! На крадците!Наскоро научих че в закона е записано че при престъпление свързано с имущественни взаимоотношения или убийство, съмнението пада и върху двете страни! Т.Е. убития
17
0
 
79
 
! Отговори
mutkurov преди 13 години
ако бе стоял лисичков щеше да е убит...... с право е застрелял негодника....
16
3
 
20
 
! Отговори
кука преди 13 години
Що ли си мисля, че няма нищо случайно....? Те се избиват помежду си!
15
4
 
0
 
! Отговори
1ст преди 13 години
Малди хора се събраха и създадоха това....youtube/watch?v=W6zxS-mI8Wk
14
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в *** за самоотбрана се дава 5 години затвор, ако пиян убиеш 2ма на пътя - условна присъда... ако пък ограбиш държавата с милиони - потупване по рамото
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естествен подбор! Каквото повикало, такова се обадило.
12
1
 
100
 
! Отговори
memmy преди 13 години
А какво да направи, бе, господа управници???? Да седи и да чака да го заколят тия *** ли?? И да стане поредния в списъка с безчинства на Рижия?!! Като е криминално проявен тоя какво прави на свобода?!? Логичен и нормален избор на Лисичков - да живее или да умре!!! Вие как щяхте да постъпите на негово място???
11
14
 
29
 
! Отговори
Абсолютно! преди 13 години
2 мутри-едната с нож,другата с патлак,си разчистват сметките!Ние,нормалните хора,какво,да вземаме страна в мелето ли??
10
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей тия адвокати са големи хитреци, не се явяват по болест, или защото имат други дела. Ама тоя чак да умре преди делото на това му се вика наглост и безочие.
9
5
 
55
 
! Отговори
Мила моя родино преди 13 години
Явно е трябвало да изчака да го убият тия ***, че да може да им го върне равностойно....
8
4
 
10
 
! Отговори
Ivan Germanov преди 13 години
Dobre de pichove ot dnes.bg - az ne moga da razbera koj vi pishe statijte. Naj naj naj vajnoto v tazi statiq ädvokata na lisi4kov e pochinal"e napisano s edno izre4enie, a vsi4ki gluposti koito ne sa vajni ili si gi znaem v ostanalite 30... E malko e typo nqkak si - men me interesuwa tozi advokat ot estestvena smyrt li e po4inal, zastrelqn li e otroven li... pr... Ponqkoga ste super neprofesionalisti i umishleno ili ne spestqwate to4no tova koeto ne trqbva