Баретата Лисичков застрелял Големия Риж от афект

Правят нова балистична експертиза по делото
17 фев 2010 16:15,
185
Баретата Лисичков застрелял Големия Риж от афект
Снимка: БГНЕС

От съдебнопсихиатричната експертиза, която беше представена на днешното заседание в Бургаския окръжен съд по делото за убийството на Големи Риж, стана ясно, че подсъдимият Лисичков е бил в състояние на афект по време на сблъсъка със Стоянчев и приятелите му.

Съдията уважи искането на частния обвинител адвокат Марин Марковски за допълнителна балистична експертиза, която ще трябва да отговори на допълнителни въпроси за посоката и пробивната сила на изстрелите от пистолета на ексбаретата.

На днешното съдебно заседание бяха изслушани и заключенията на назначените съдебномедицински и съдебнотехнически експертизи.

От вещите лица стана ясно, че по трупа на жертвата Калоян Стоянчев са открити 4 рани, от които смъртоносни са били тази в областта на левия бял дроб и главата.

Последен е бил изстрелът в главата.

От нараняването в белия дроб Големия Риж е получил кръвоизлив с излив от 1 литър кръв.

Още по темата

Жертвата и подсъдимия са били един срещу друг, а изстрелите са произведени от разстояние 40-60 см.

Според адвоката на близките на пострадалия трябва да се уточни с допълнителната експертиза дали някои от изстрелите са произведени в гръб на пострадалия.

Продължението на делото бе отложено за 30 и 31 март.

Dnes.bg припомня, че процесът за убийството на криминално проявения Калоян Стоянчев – Големия Риж, започна преди ден при засилени мерки за сигурност.

Съдебната зала беше препълнена и през двата дни заради големия интерес по развоя на делото. В кулоарите на съда бяха дошли случайни граждани, готови да подкрепят бившата барета Лисичков.

Във вторник пред съда показания дадоха двама от приятелите на жертвата. Чрез адвоката си Марковски, бащата на Рижия – Слави Стоянчев, поиска 500 хиляди лева кръвнина.

Адвокатите на Лисичков са категорични,че клиентът им е действал при неизбежна отбрана и заявиха, че той е невинен.

Показният разстрел стана на 20 септември миналата година на оживено кръстовище в комплекс „Меден рудник”.

При спор за отнемане на предимство Лисичков застреля с 4 куршума Калоян Стоянчев – Големия Риж. Секунди след това той повика полиция и „Бърза помощ” и сам се предаде на колегите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
2
 
! Отговори
izgrev преди 13 години
koga shte e reda i na malkia i toi e sashtia sopol
162
0
 
3
 
! Отговори
Kiro ot B преди 14 години
Lisichkov da gi beshe utepel sichkite ot tazi banda!!Oni tormoziha celia grad i oshte nikoi gi ne subira. Bravi Petko, Bravo Lisichkov, tepai taia mursha nared!~!!S teb sme sichki.
161
0
 
5
 
! Отговори
Асен Проданов преди 14 години
Надежда - сестрата на престъпната гадина с мутренски прякор Големия риж го определя като "брат - мечта". Колкото и да е субективно едно мнение на близък по роднинска линия пак е недопустимо и дори дразнещо да наречеш такава криминална *** с подобни суперлативи. *** като въпросния Риж и компанията му са вредни за всяко общество и нямат място сред хората. Това важи и за тези които ги защитават по какъвто и да е начин! А баща му какъв нагляр, предявил претенции с иск за 500 бона!!!
160
2
 
2
 
! Отговори
ss преди 14 години
predi tova v dupnica pri zamozashtita sashtiq lisi4kov beshe izstrelql 8 patrona po nqkakvo mom4e vie sami precenqite
159
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Беспристрастно : Защо събираше Лисичков "подписки" ?Защо е стрелял 4_._._._. куршума - на оживено кръстовище ?Откъде на къде търси "подписки" и за какво са подписките?
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
4 патрона е ярост и афект. Защо не е стрелял в краката като обучена барета ? Да го рани само, да му пощади живота поне ? -mdaa...takova anabolno z_votno dali mislis,ce se spira s izstrel v kraka.Ta toi niama da go useti ako e jako nadrusan.Gurmis go a toi ne cuvstva bolka,moze i da ne zabelezi,ce e ranen dokato ne padne sled 20 metra.A ako mezdu teb i nego e imalo samo 5...?Kakvo togava?? A kogato sa 2ma takiva...??I s nozove...KVO PRAIM :))
157
0
 
3
 
! Отговори
myhaha преди 14 години
Знаете ли каква е грешката на бургаските мутри? Че на престрелка отиват с ножове хахаха :)
156
1
 
2
 
! Отговори
Баретката преди 14 години
За всички тук коментиращи искам да си задам риторичния въпрос . А колко от вас са очевидци и знаят точно какво е станало ?. Единственото сигурно е, че един престъпник е застрелял друг. И двамата са престъпници, тъй като бивша барета е синоним на настоящ престъпник. / в общия случай /
155
1
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 14 години
България е единственната страна в която права имат само криминална проявените- ако бъдат хванати в престъпление или свидетелите си оттеглят показанията или умират.Ако убият криминално проявен този който го е убил става престъпник ...ако хванеш крадец в къщи и да не дава господ го нараниш ... виновния си ти жертвата е виновна че е опитала да се защити ! Това е дело на онези недостойни масончета - те са причината за всичко !
154
3
 
4
 
! Отговори
Ru преди 14 години
I otnosno komentara ,che ako Bulgariq beshe civilizovana durjava otgovornost shteshe da se tursi ot bashta mu ,az moga da kaja che ako Bulgariq beshe civilizovana durjava s deistvashti zakoni ,nqmashe da ostavi nashite deca da se prevrushtat v huligani,Zashtoto neshto go e prinudilo da bude jestok.I ako jiveehme v edna normalna durjava ubiecut na 23 godishno momche shteshe da otide v zatvora do jivot .
153
8
 
3
 
! Отговори
Ru преди 14 години
Tova mojeshe da e vasheto dete ,vashiq brat,vashiq blizak rodnina.Zashtoto vsushnost vie ne znaete kakuv e toi,kogato izleze na ulicata i kakvo go prinujdava da pravi borbata za ocelqvane navun.Zashtoto kolkoto i da e tyjno tova e jivotut na mladejite v burgas - borba za ocelqvane.Banalno e .Tyjno e .No tova e ubiistvo ,bez znachenie kakuv e toi,zashtoto e imal shans da se popravi ,a ubiecut mu go e otnel .Samozashtita znachi li ,che trqbva da go razstrelq posred bql den pred ochite na decata ni
152
0
 
6
 
! Отговори
Boba Fett преди 14 години
Мога да те уредя с едно място, дето никога няма да срещаш никого! Срещите по улиците не са въпрос само на личен избор, но и на "късмет". Пак казавам, че падне ли ти се такъв "КЪСМЕТ", по- добре виновен , но жив! Нека всеки се замисли като се прави на велик по пътищата, дали е безсмъртен?!
151
0
 
4
 
! Отговори
Boba Fett преди 14 години
Вместо да ми философстваш защо не утрепа поне една мутра,а?! Или някий друг да го свърши, ти само да се кефиш отстрани,а,мен?! Ми, не си "мен", "менка" си или по- точно "менте"!
150
4
 
2
 
! Отговори
bibshi преди 14 години
abe vie xoraliste ili jivotni qse zamislete ako vashoto dete go gramnat ,v toq jivot vseki greshi ami nqmali zakoni ili smarta e po vajna s brytalnost nisho nese postiga osven qrost misliteli 4e kintite shte varnat edin jivot ili tova n4ma zna4enie,za vs4ko de4nie ima zatvor no samo plyeneto n4ma da opravi ti4 neshta zatova xorata shte b4gat ot balgari4 zashtoto vsi4ki misl4t katovas........n4mam dymi da izpisha xorata kakviste goveda ineresyvavi samo klykite a zabrav4te nai vajnoto jivota
149
0
 
3
 
! Отговори
Роси преди 14 години
Браво!!!! Уникален коментр
148
2
 
22
 
! Отговори
Асен Проданов преди 14 години
Надежда - сестрата на престъпната гадина с мутренски прякор Големия риж го определя като "брат - мечта". Колкото и да е субективно едно мнение на близък по роднинска линия пак е недопустимо и дори дразнещо да наречеш такава криминална *** с подобни суперлативи. *** като въпросния Риж и компанията му са вредни за всяко общество и нямат място сред хората. Това важи и за тези които ги защитават по какъвто и да е начин! А баща му какъв нагляр, предявил претенции с иск за 500 бона!!! Такава наглост не прави впечатление единствено в разбойнически тип държави, каквато за съжаление България все още е. В една цивилизована, правова държава (дано България по-скоро стане такава, въпреки че на много тук никак не им се иска това) се случва точно обратното именно баща му като родител носи пряка, косвена и в т.ч. материална отговорност за последствията от ужасното възпитание на синовете си. И би следвало по пътя на логиката и на справедливостта да бъде санкциониран като активен или пасивен подбудител на престъпленията им. Тоест, държавата трябва да иска от него обезщетение, а не той да си прави устата за подобно нещо. Когато създаваш, отглеждаш и възпитаваш такива ***, трябва да отговаряш солидарно с тях за престъпните им деяния. Ясно е, че цялото това семейство е долна *** от *** и злодеи, от които обществото няма абсолютно никаква полза, а само вреда.
147
1
 
13
 
! Отговори
lqlq преди 14 години
Ярост и афект :) вие сте луди. Мислите ли че човек а е имал възможност да гледа къде стреля ? Имал е късмет че го е уцелил смъртоностно. Повечето от вас не знаят за какви анаболни *** става дума, ама изобщо не сте наясно. Човека има късмет, това че живеем в *** държава и дебелите *** като Марковски измъкват *** от затвора е съвсем друга тема.
146
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
4 патрона е ярост и афект. Защо не е стрелял в краката като обучена барета ? Да го рани само, да му пощади живота поне ? И Лисичков нямаше да бъде съден.
145
1
 
7
 
! Отговори
Bognostrokulum преди 14 години
тоя Лисичков има *** излъчването !Малко като Клинт Ийстуд :-)Аз лично нямампротив някой да му е поръчал да затрие наркопласьорчето ! И така да е , пак си е благородна кауза
144
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че убитият не е бил цвете за мирисане и може би си е получил "според делата" е ясно, но цялата история и на мен не ми се вижда читава. Нормално е като професионалист да стреляш в краката, ръцете, а не в гърдите и главата. Нормално е като професионалист да запазиш хладнокръвие, а не да изстреляш 4 патрона.Радвам се , че не ми се е наложило да го срещна този "Риж" преживе, ама и Лисичков предпочитам да не срещам.