МВР заформи четворка белот във Варна

Започна операция "Всичко коз" във вилната зона на града
21 юли 2010 10:23,
84
МВР заформи четворка белот във Варна
Снимка: БГНЕС

Организирана престъпна група, извършвала данъчни измами за 150 милиона лева, е разбита при операция "Всичко коз".

Това съобщи пред агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Операцията е срещу престъпни схеми, в които са използвани фирми "бушони". "Така са извършвани данъчни измами и са източвани бюджети", каза вътрешният министър.

Фирмите са регистрирани на имената на хора с нисък социален статус – неграмотни, осъждани и пр. Те са извършвали фиктивни покупки и така са избягвали плащане на ДДС.

Специализираната полицейска операция започна тази сутрин във Варна. Полицията отцепи вилната зона на града.

Акцията не е само във Варна. Полицейски действия се извършват и в София, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново, Трявна и Бургас.

По операцията работят служителли на Криминалната полиция, областните дирекции на МВР и Националната агенция по приходите.

Към момента са задържани осем души, сред тях и двама данъчни служители. Единият е от Пловдив и според разследващите е давал съвети как да се избегне плащане на ДДС.

Другият данъчен служител е от Русе.

Вътрешният министър хвърли светлина и върху името на акцията. По думите му в хода на разследването е бил засечен изразът "без коз" в разговорите на членовете на престъпната група – това означавало "без документи", когато става въпрос за някоя сделка.

"Минахме на "Всичко коз", за да са валидни аргументите на държавата", коментира Цветанов.

По предварителни изчисления за последните две години престъпната група е извършила измами в размер на 150 милиона лева.

Разследванията и събирането на доказателства продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: операция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
www преди 13 години
Какво значение има колко са милионите !?!?!?Престъплението факт ли е ? ? ? ?Действията на съда факт ли са ? ? ?Резултатът ? Даже не задържани а с парични гаранции. Ако тя увеличават фонд работна заплата на правосъдиети,.... отговорът е ЯСЕН !Колко такива разследваха по време на тяхното ( червено, жълто и други) правителство (червени, жълто,.... с *** ... ) ! М! !
82
0
 
4
 
! Отговори
спатия преди 13 години
Ако се окрали 150 млн лева трябва поне по 20 години затвор за всеки.САмо ще стане по 20 000лв гаранция и НИЩО !!уЖАС, ТАЯ ДЪРЖАВА ОСТАНА БЕЗ ПАРИ.
81
0
 
2
 
! Отговори
даниела преди 13 години
абе какво и се връзвате на тази Кремена, тя пише навсякъде по този начин, просто ви дразни и предизвиква, не е малко дете, жена си е и то доста начетена, сигурно много зор вижда да пише по този тинейджърски смехотворен и глупав начин. За съжаление, и да има нещо стойностно в писанията,няма да разбера, защото спрях да я чета отдавна, нямам намерение да толерирам този начин на писане.
80
3
 
1
 
! Отговори
до Лили преди 13 години
Къде са успехите госпожо?Припомнете ми някои от тях!!
79
1
 
3
 
! Отговори
150 милиона преди 13 години
ако е източеното ДДС, то означава, че "сделките" са за 750 милиона!!!През кои банки са се "движили" тези суми! Да имаш сделки за стотици милиони, а фирмата на неграмотен ***!!!Нещо май пак са се объркали с нулите зад цифрите....
78
0
 
5
 
! Отговори
цоню преди 13 години
ТУКА пише 150 милиона,в другата 250 милиона,били 10 души ,ДА НЕ СТАНЕ КАТО В ЛОМ,ПАК ДА НЯМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА.щото вече ни омръзна PR само и да си играем на *** СИ ДОЙДИ СИ ЦВЕТАНО
77
0
 
2
 
! Отговори
Фрунзе преди 13 години
Виж си тъпометъра/ръчичките/, пич :)...1:7 говори за тежка мозъчна недостатъчност :))))))
76
7
 
6
 
! Отговори
Lili преди 13 години
Много плач,много вой срещу успехите на полицията да се справи с бандитите.Вие да не сте едни от тях?БРАВО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!ДОБРЕ СЕ СПРАВЯ.БСП си прави неуспешен PR с шепа полуграмотни драскачи по форумите.
75
0
 
2
 
! Отговори
Galin преди 13 години
Chakane operaciq sakrashteniq na polovina na chervenite hrantitutnici, pisna mi da me oblagate s danaci zaradi tiq lentqi bezpolezni, kolata mi obiraha 2 Putin, a te vseki put mi kazvat Che izvurshat procesoalni tapotii I nishto otkazvam , pone gi nakaraite zdravnite I pensionnite da si plashtat kato nas prostoliudieto. Shefat I'm cirkadjiq da se zamisli nas vuprosa
74
0
 
9
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Мила ми KRIMENA,при все,че с латинския съм добре,голямо измъчване беше да чета творенията ти.Много си неука и неграмотна.Вземи поработи малко над себе си,че поне една автобиография да можеш да си напишеш.
73
1
 
1
 
! Отговори
dada преди 13 години
i koi ti e vinowen na tebe che nqmash 4 leva be smeshnik takuv
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до t-rexти си един от баламосаните... кажи ми крайния резултат акции много а осъдени има ли, пак ли някой му връзва ръцете? за икономиката на страната, какво са направили с парите от винетките, ремонтирани пътища има ли?ПС: и аз не съм привърженик на политиката, не ме интересува, коя партия ще управлява държавата, но ми писна вече да гледам как народа се използва, като играчка
71
2
 
8
 
! Отговори
IND преди 13 години
"У един от групата е намерена сумата от 40 хил. лева, за които е обяснено че са джобни пари""Да ги таковам и у баровците - аз 4лв. не мога да извадя от джоба. Дано им пръснат халката в дрънголника!
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до омбретакива неща в България никога няма да се случат, иначе мафията ще си изправи срещу държавните управници, тия акции са само за да баламосват българския народ...ББ в момента прави най-лесното, всички действия са по сценарий...
69
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хех.. в този форум само идеология се пробутва..за това и съществува, партийците се упражняват в анонимно драскате и взаимно оакване!с тях на глава не може да излезе човек, освен да ги изкара на светло други начина нема!останалото го свършва светлината... те си го знаят и това ги вбесява:)хич не им се връзвай:)
68
0
 
11
 
! Отговори
МФ преди 13 години
А за финасист Велчев знаете ли колко милиарда източи от държавата чрез ДДС?
67
3
 
13
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Не съм кой знае какъв фен на ББ и ЦЦ, но е факт, че се работи в момента. Когато ББ беше главен секретар на МВР, очевидно някой му връзваше ръцете, колкото и заблудено да звучи. Ако си спомняш тогава той подаде си подаде оставката, но не беше приета.
66
2
 
8
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Прав си, но все пак полицията и следствиетоса тези, които трябва да съберат качествени доказателства. Иначе всичко различно от това е нарушаване правата на хората! И колкото странно да им прозвучи на някои, които ще почнат с това, че на нас не ни ли се нарушават правата от тези престъпници, мога да кажа, че в основата на една демократична съд система е презумцията за НЕвиновност, а ако не искате да Ви се нарушават правата, не си затваряйте очите и не подминавайте нищо с израза, не ме интересува
65
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе това правителство, тоя мандат освен полицейски акции, друго нещо ще направи ли? къде е бил ББ, когато беше шеф на МВР???
64
0
 
9
 
! Отговори
омбре преди 13 години
Идруг път съм казвал.Ограничаване на граждванските права и свободи бързи съдилища и поголовни наказания включително и разстрел за крупни измами.Конфискуване в полза на държавата имоти и авоари тук и в чужбина.Бизнесмени нямаме имаме престъпни босове и мафия.Ще му стиска ли някой да го направи даже с цената на диктатура-едвали.