Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов

"Наглите" взели 10 млн. лева като откуп от отвличаните
13 сеп 2010 09:42,
138
Открити са 100 документа с имитиран подпис на Борисов
Маргарита Немска Снимка: БГНЕС

"Обвинения срещу Алексей Петров не са отпадали. Делото е разделено, тъй като разследването е мащабно – една част от него е напреднала, а друга – не", каза говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска пред bTV.

Срещу Петров в момента има две досъдебни производства – едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото – за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността.

"Едното разследване е пред приключване и това наложи да се отделят материалите, за да може поне едно от двете обвинения да влезе в съда, обясни Немска.

Надявам се, че процесът скоро ще започне и тогава прокуратурата и защитниците ще изложат доводите си, заяви тя. Немска отказа да се ангажира със срок, в който ще е готов обвинителният акт. Само съдът ще каже дали процесът ще е публичен", допълни говорителят на СГП.

Още по темата

Маргарита Немска каза, че може само да предполага, че в материалите срещу Алексей Петров има такива, които са държавна тайна. Тя обаче заяви, че в Софийската прокуратура няма притеснения процесът да е при открити врати.

"Положени са всички усилия и законови средства свидетелите по делото срещу Петров да са достатъчно защитени", каза Немска.

Тя допълни още, че не вижда нищо смущаващо в есемесите, които са си разменяли Алексей Петров и премиерът Бойко Борисов.

Около 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов е установила прокуратурата, съобщи Маргарита Немска.

Разследването за над 100 общински имота в София, откраднати с фалшиви подписи, печати и документи, започна през 2008 г. след случая с брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков – Петър Драшков, взел терен с фалшив подпис на тогавашния кмет на София Бойко Борисов.

"Очаква се много скоро развръзка по това дело, ще е приятна изненада за обществото", каза говорителят, но допълни, че до този момент обвинения не са повдигнати на никого.

Около 10 млн. лв. пък е сумата, получена от групата "Наглите" като откуп за отвличаните от тях хора, каза Немска.

Тя потвърди, че не е известно къде са парите, но не изключи и възможността в бъдеще жертвите да си ги върнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
8
 
! Отговори
добрют'ро преди 13 години
Маргарита Френска ;)
36
4
 
6
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Ау, чак пък имитиран подпис?!
35
4
 
5
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Тази на снимката е грозна! Не може да се мери с Бойко.
34
2
 
8
 
! Отговори
Men-Tel преди 13 години
ооо, Маргарита френска.......може би......
33
8
 
7
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Открити са 100 документа с имитиран подпис на Бойко Борисов. А наистина ли са имитат, или искат да ни ги пробутат като имитат? Какво му пречи на пожарникаря да заяви, че неговите истински подписи са имитати? "Ами нищо не му пречи, какво на вас хейтърчета червени нищо не ви пречи въпреки всички положителна неща, които се случиха в тази държава, да кажете - "Ами то нищо не се прави". Лесно е да се плюе, по-трудно е да хванеш организирана група за отвличания. Нали ме разбираш ?
32
2
 
12
 
! Отговори
Маниак преди 13 години
Това на снимката как се е разгърдило и май добри вимета вади. Бих я уважил. По физиономията и си личи, че е майсторка на тръбите.
31
5
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
До 33: Пич, ти на това ли му викаш красота? Явно си го закъсал !
30
19
 
6
 
! Отговори
Деко преди 13 години
Който не подкрепя премиера е червен !
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 33 Ти си извратен .С тази фибичка и прическа тип ,,си залях главата с шарлан,, разкопчана като майка кърмилица ,на какво ти прилича лицето от снимката.
28
21
 
5
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Бойко Борисов е пич!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kak moje da ste tolko neblagodarna naziq
26
4
 
15
 
! Отговори
Кака Сийка преди 13 години
Много си умен мойто момче, чак преливаш от акъл :)то така ако ставаше, всеки щеше да заяви че подписа му е фалшив.нали затова има деловодство, където се пази копие от документа, има си дневник с номер, дата, изх.номер, кога и на кого е издаден, винаги може да се разбере дали е истински.
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имитиран, ама друг път!
24
7
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Неам думи !!! Как пък на милият ни вожд, на слънчицето ни, ще се случи точно това? Странна работа ! П.С. А тая верно, да земе да се позагърне малко, че е отврат.
23
1
 
5
 
! Отговори
ОГРАБЕН преди 13 години
АВТОСАЛОН
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подписите са си съвсем реални, просто сега с тая лъжа че подписите са имитирани искат да изкарат Бойко Борисов невинен за безобразията, злоупотребите и престъпленията му преди да стане премиер! Бойко е измамник а партията му са сбирщина алчни престъпници!
21
3
 
6
 
! Отговори
Антон преди 13 години
И на него построиха автомивка и баничарница нали ?
20
4
 
17
 
! Отговори
kapo преди 13 години
Сега и Доган да каже, че подписът му в/у разписката за получаването на оня 1.5 млн. лв е фалшив, и нищо не е взимал, и договорът с него е фалшив, и никога не се е облагодетелствал.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прокуртурата да си зашиете копчетата ве.Че ши ви излезнат млечните жлези.
18
2
 
16
 
! Отговори
Деловодител преди 13 години
Ти да си чувал нещо за деловодство ? явно не си.Всеки документ се извежда с изходящ номер и се пази дубликат в деловодството.Така много лесно може да се разбере, кой е истински и кой е имитация.