Алексей Петров остава в ареста

Той ще бъде приет в болница, но ще остане под стража
3 окт 2010 16:34,
46
Алексей Петров остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Състав на Софийски градски съд остави за пореден път в ареста Алексей Петров. Той ще бъде приет в болница, но ще остане под стража.

Съдът постави условие – държавното обвинение - прокуратурата да осигури лечение на Алексей Петров в едно от определените здравни заведения – „Пирогов”, ВМА, „Свети Иван Рилски” и „Токуда”, където Петров да получи адекватна медицинска грижа.

Адвокат Ина Лулчева обясни, че има два варианта – единият е да се извършат операции на Алексей Петров и да бъде върнат да се възстановява в ареста.

Другата възможност е, след оперативните интервенции той да бъде оставен в болничното заведение и да му бъде назначена охрана с държавни пари, която да го пази в продължение на пет – шест месеца във възстановителния период.

Съдът постави и друго условие на Прокуратурата – за своевременно приключване на разследваните по обвиненията, за които са събрани достатъчно доказателства.

Самият Алексей Петров на излизане от съдебната зала каза: „На обществото е ясно от самото начало, че „Октоподът” е измислен и е балон още от първия момент на ареста ми”.

На 12 октомври ще бъде разглеждано обжалването на постановената мярка пред Софийски апелативен съд.

Петров е в ареста след проведената през февруари специализирана операция на МВР „Октопод” по обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за рекет, данъчни измами, принуда.

Още по темата

Днес бе представена медицинската експертиза за здравословното състояние на Петров. В нея се посочва, че той се нуждае от три неотложни операции - на ставите, операция за дисковата херния и операция на сливиците.

поред експертите, ако не се направят операциите има опасност Петров, не само да остане инвалид, но има опасност и за живота му.

Според документа, бившата барета не може да получи адекватно лечение в МВР болница или в болницата към затвора, защото там няма подходяща апаратура. Заболяванията, които имал Петров са се изострили в условията на ареста, казаха експертите.

По-рано днес Софийски градски съд започна да гледа мярката за неотклонение на сочения за лидер на групата "Октопод" – Алексей Петров.

Делото образувано, след операция "Октопод", няма да влезе в съда поне още 2-3 седмици или месец, каза по време на заседанието на съда прокурорът по делото Милко Момчев. Предстои да бъдат разпитани още свидетели, каза още прокурор Момчев. Така делото няма да приключи поне още месец, за да се изготви и обвинителният акт.

Защитниците на Алексей Петров поискаха по-лека мярка, но не като се обосноваха предимно на заключението на експертите. Те заявиха, че няма обосновано предположение, че той е извърши това, в което го обвинява прокуратурата, няма и опасност той да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: октоподАлексей Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
stiga ve4e! преди 13 години
a operazia na mozaka zabravihte. kolko zalki operazii, koito ne vredjat i ne sa nuzni, a i 5-6 meseza da se stabilizira zalki sme6nizi dokoga taka 6te gu6kate PRESTAPNIZITE? Zalka Balgaria
44
1
 
4
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Петров не бързай да излизаш В момента лекарите ще правят стачка а искат и пари за операциата Стой там докато направят реформата тиси умен човек
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТРЯБВА ЛИ ДА ВЛЕЗНЕМ В ЗАТВОРА, ЗА ДА БЪДЕМ ЛЕКУВАНИ? ЕГАСИ И СИСТЕМАТА, НАС НИ ПОДМЯТАТ С НЯКАКВИ СИ ТАМ ИЗМИСЛЕНИ ТАЛОНЧЕТА И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ, А ЗА "ПРОЧУТИТЕ НИ " ГОСПОДА "ЛАРЖ-СИСТЕМА"....
42
0
 
3
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Съдът обяви, че "Октопод" няма 'То и проституция нямаше, а пък се оказа, че навсякъде гъмжи от жрици ...Да не се окаже после, че жриците са си млади трактористки ?
41
0
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Ехххх Алексей не разбра ли че по рано от март - април няма да те пуснат, колкото и болен да се правиш, а дотогава нищо няма да ти е останало .
40
0
 
2
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Ехххх Алексей не разбра ли че по рано от март - април няма да те пуснат, колкото и болен да се правиш, а дотогава нищо няма да ти е останало .
39
0
 
3
 
! Отговори
asi преди 13 години
le-le ma tozi 4ovek e seriozno bolen! osobenno sas slivitcite
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ СЪМ С ДИСКОВА ,БОЛНИ СЛИВИЦИ И ОЩЕ ДЕСЕТ БОЛЕСТИ И ПАК ЖИВЕЯ НОРМАЛНО ,А ТОЯ СЕГА В АРЕСТА ЛИ ОТКРИ Ч Е Е ТЕЖКО БОЛЕН ,НЕЩО Е НАГЛАСЕНО ПАК ,НЕКА МЕДИЦИ ОТВЪН ,БЕЗПРИСТРАСТНИ ДА Г О ПРЕГЛЕДАТ ,НЕ ВЯРВАМ И НА БГ ЛЕКАРИТЕ
37
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
anonimna gnida oglejdai se i se oslusvai
36
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
abe ste ti stane interesno neboi se oglejdai se
35
2
 
6
 
! Отговори
KOko преди 13 години
Интересно какво ще каже сега наглият милиционер Цецко? Може пак малоумно да припее, че няма "съдебна воля". Горко на тази държава, управлявана от прости милиционери!
34
2
 
8
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Почва да става силно безинтересно.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ивчо, Ивчо та то и името ти като коментара ти.
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давам ти идея - да освободят Алексей Петров и да му разрешат публично да говори на пресконференция.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ааа,само да питам че бех се опил 3 дена и не съм в час?Кво стана с ***,нали Рот пита Цецо за ***,кво стана имаше ли и с ***-падни стани?
30
2
 
5
 
! Отговори
ха преди 13 години
Ивчо,***,кви идеи да ти дам бе батка,куха лейко те ЦЯЛАТА прокуратура все висши обвинители/магистрали нямат идея та АЗ ли да ти дам бе Ивчо....ти верно ли ми искаш идеите?Щото са малко стил Сталин-демек само аз съм прав ;))))Чат ли си,блейко-беееее слушай Учителя утре по блоковете как еди си кои Марсианцио еди си кво.....
29
6
 
8
 
! Отговори
iv4o преди 13 години
Леле, чета тука коментарите.. Вие сте като организарана престъпност.. Няква хайка коментатори. Давайте идеи, не само критики... и всички ми пишете от три четири IP адреса.
28
3
 
7
 
! Отговори
ШШШШШТТ преди 13 години
мдааа,странна тишинаааааа,по никоя тв,не коментират цецо,и б за трактора,що ли?а ?иначе еххххххх блаженни времена
27
1
 
5
 
! Отговори
20 преди 13 години
аАА ЗА МИКИТЕ НЕ МИ ДРЕМЕ/ТЕ СА В ХАВАЙ/.ПИТАМ ДАЛИ ДА БЪДА ПО ХАРД
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най новите и страшни показания за А. Петров са на Джордано Бруно ,точно преди да умре на кладата е казал ,,Тои е Алексей,лично той върти Земета ,, и сега и за това ,че има гравитация ще съдят октопода.