4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица

Телцето на новороденото е открито в камера за биологични отпадъци
Обновена: 2 дек 2010 14:35 | 1 дек 2010 14:19,
109
4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Четирима лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица са задържани по случая с откритото мъртво бебе, съобщи МВР.

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство.

Арестувани са началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров, акушер-гинеколозите Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът д-р Катя Гецова. По първоначална информация д-р Лазаров е израждал бебето.

В неделя следобед в родилното отделение на болницата постъпило 17-годишно момиче от Лясковец, което родило преждевременно.

Непосредствено след това медицинският екип съобщил на майката, че детето е родено мъртво.

Бебето било оставено в стая в отделението, а случайно минала покрай него служителка забелязала, че то се движи, и съобщила на лекарите.

Новороденото е преместено в кувьоз, след това на няколко пъти е извеждано оттам и местено по неясни причини. Детето е починало около 20 часа след раждането.

Тялото на бебето е открито в камера, в която се съхраняват биологични отпадъци, предназначени за изпращане в София за изгаряне, съобщи директорът на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това е абсолютно недопустимо и поставя под въпрос редица други раждания и действия в тази болница”, коментира той.

Още по темата

Сигналът в полицията е подаден от майката, която се усъмнила в твърденията на лекарите, уточняват от МВР.

В отделението са изпратени полицаи от Горна Оряховица и Велико Търново, екип на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, съдебен лекар и прокурор. В болницата тече и проверка на Инспектората на здравното министерство.

16 служители на болницата са разпитани, иззета е медицинска документация.

Телцето на новороденото е изпратено за съдебномедицинска експертиза в Александровска болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: смърт на новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такава ни е системата,колко хора си заминаха,не само деца ,но и мн. други, не влизай в болница само, Ви взимат парите ,влезеш ли там, тичай по кабинетите и си плащай,от това полза никаква, влизаш здрав, излизаш болен.
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото за 5 минути преглед - ше ви вземат 50 лв. и прегелдът не е нищо особено-леакрствата дето ще в ги дадат ще ги намерите и в Интернет. За 5 мин изкарват 1/5 от средната работна заплата. Алчни са и гледат на болните като на ходещ портфейл. Това не са хора, това са племе.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега какво да правим- къде да раждаме,на кого да имаме доверие?Защо нищо не е наред в тази държава!!!!!?
21
3
 
15
 
! Отговори
Сета преди 13 години
Тръпки ме побиват, като чета коментарите ви . *** или не ***, лекарите си имат отговорност и нямат право на това да не могат да различат живо от умряло бебе. Ами ако утре се случи това на вас, или ваш близък ?
20
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я, стига какво като е ромка? КОИ СТЕ ВИЕ, ЧЕ ДА СЪДИТЕ КОЙ ДА ЖИВЕЕ и кой да умира. Като е дошло на този свят, значи е дошло за да живее. Жалки сте с вашите предрасъдъци. А че докторите са племе, племе- са. Особено тези от частните кабинети, банаджиите са най-зле. Разболейте се ще видите, ще трябва да си смените държавата, за да се излекувате.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не ми стана ясно - нали сутринта новината беше, че са ги хванали, щото подслушвали телефона на единия доктор?!?!
18
0
 
1
 
! Отговори
Qwerty преди 13 години
Естествено, че има значение...
17
1
 
5
 
! Отговори
Инфо от МВР преди 13 години
ЧЕТИРИМА ЛЕКАРИ ОТ МБАЛ Г. ОРЯХОВИЦА СА ЗАДЪРЖАНИ ЗА СРОК ОТ 24 ЧАСА ПО ЗМВР ВЪВ ВРЪЗКА С ОБРАЗУВАНО ДП ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО.НА 28.11.2010Г. В ГР.ГОРНА ОРЯХОВИЦА В СГРАДАТА НА МБАЛ - "СВ.ИВАН РИЛСКИ" 17-ГОДИШНА РОДИЛКА ОТ ЛЯСКОВЕЦ Е РОДИЛА В 5-6 МЕСЕЦ МОМЧЕНЦЕ. НА МАЙКАТА ЛЕКАРИТЕ СА СЪОБЩИЛИ, ЧЕ ДЕТЕТО Е МЪРТВО. В ПОСЛЕДСТВИЕ ОТ ПЕРСОНАЛА СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ, ЧЕ ТО Е ЖИВО И СА ГО СЛОЖИЛИ В КУВЬОЗ. ПО-КЪСНО НОВОРОДЕНОТО Е ИЗВАДЕНО И СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА ДЕТЕТО Е ПОЧИНАЛО. ПО ПЪРВОНАЧАЛНИ ДАННИ ТО Е ЖИВЯЛО, ОКОЛО 20 ЧАСА. МАЙКАТА Е ПОДАЛА СИГНАЛ В ПОЛИЦИЯТА И НА МЯСТОТО Е ИЗПРАТЕН ЕКИП ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА ТЗ БОП В. ТЪРНОВО, ОДМВР В. ТЪРНОВО, РУП Г. ОРЯХОВИЦА, СЪДЕБЕН ЛЕКАР И ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА В. ТЪРНОВО.ИЗВЪРШЕНИ СА ПРОЦЕСУАЛНО СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ И ОПЕРАТИВНО ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ, ПРИ КОИТО СА ИЗЗЕТИ МЕДИЦИНСКА ДОКУМЕНТАЦИЯ И ТРУПА НА ДЕТЕТО. ТЯЛОТО Е ИЗПРАТЕНО ЗА АУТОПСИЯ В В УМБАЛ - АЛЕКСАНДРОВСКА" - ГР.СОФИЯ. РАЗПИТАНИ СА 16 ЛИЦА /СЛУЖИТЕЛИ В МБАЛ - "СВ.ИВАН РИЛСКИ"/ В КАЧЕСТВОТО НА СВИДЕТЕЛИ. ЗАДЪРЖАНИ ЗА 24 ЧАСА ПО ЗМВР СА 1. С.К.(53 Г.) ОТ Г. ОРЯХОВИЦА. 2. М.М.(45 Г.)ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. 3. Д.С.(62 Г.)ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА4. 59-ГОДИШНАТА К.Г.ОТ ЛЯСКОВЕЦ. РАБОТАТА ПО УСЛУЧАЯ ПРОДЪЛЖАВА.
16
10
 
2
 
! Отговори
Перник преди 13 години
Предлагам затвор - доста години, достатъчно за да си мислят за грешката, която са допуснали тия леваци!И нека съвеста да не им остави спокоен сън до края на живота им!
15
3
 
25
 
! Отговори
1234 преди 13 години
В сайта на МВР пише, че ромката е "родила" в 5-6 месец. В такъв случай става дума за аборт, а не за раждане. Май мирише на поредното милиционерско мероприятие за настройване на общественото мнение срещу лекарите. Утре сигурно ще има арестувани от БАН и от актьорите за нещо "предумишлено". Не че лекарите са безгрешни, но случаят е огромна манипулация. Как не арестуваха някой от НЗОК, че няма пари за раково болните, ми баш заради аборта на малолетна ***?
14
15
 
10
 
! Отговори
МОРАЛ преди 13 години
МОРАЛАЪТ НА ЛЕКАРИТЕ -ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ ЗА ПАРИ КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ...ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ХЕМ НЕКАДЪРНИ ХЕМ С ПРЕТЕНЦИЙ!!!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
niki преди 13 години
Do pti4ence:Prav si.A,osven tova nikade ne pishe,che e tsiganka,be "bulgari" takiva.Tova si e chisto ubiistvo!
12
5
 
20
 
! Отговори
даниела преди 13 години
защо спестихте, детето е на 17годишна българка, забременяла от ***...лекарите в затвора, а таткото?????
11
2
 
0
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Миме, откри Вселената!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A като се замисля, че парите не ни стигат за ТАКОВА задравеопазване, започвам да се съмнявам, дали в близките десетилетия ще имаме нормално здравеопазване...
9
6
 
14
 
! Отговори
до 2 - Урко преди 13 години
Тези изпълнителни *** утре ще направят същото и с твоето бебе.
8
13
 
40
 
! Отговори
pti4ence преди 13 години
Абе вие нормални ли сте бе, хора, какво значение има дали е *** или не - детенце е! тия некадърници са унищожили човешки живот! крайно време е да започнат да ги вкарват в затвора, това си е предумишлено убийство!
7
0
 
16
 
! Отговори
Хипократ преди 13 години
Каква е разликата между хладилник и камера за отпадъци?И какво прави там едно бебе?
6
6
 
16
 
! Отговори
Лъки преди 13 години
ще видим, след толкова проверки, че пак нищо няма да излезе, никакви последствия за лекарите, те се чувстват като богове, винаги безнаказани. Пределно ясно ми е, че това бебе е от многото умишлено не погледнати, захвърлено в някои ъгъл да си умре само
5
4
 
55
 
! Отговори
мими преди 13 години
тази държава за нищо не става, нито да раждаш, нито да умираш, нито да живееш, нито да работиш, нита да се пенсионираш, ***....