4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица

Телцето на новороденото е открито в камера за биологични отпадъци
Обновена: 2 дек 2010 14:35 | 1 дек 2010 14:19,
109
4-ма лекари задържани заради мъртвото бебе в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

Четирима лекари от болницата „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица са задържани по случая с откритото мъртво бебе, съобщи МВР.

Образувано е досъдебно производство за умишлено убийство.

Арестувани са началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров, акушер-гинеколозите Стефан Лазаров, Михаил Милатович и педиатърът д-р Катя Гецова. По първоначална информация д-р Лазаров е израждал бебето.

В неделя следобед в родилното отделение на болницата постъпило 17-годишно момиче от Лясковец, което родило преждевременно.

Непосредствено след това медицинският екип съобщил на майката, че детето е родено мъртво.

Бебето било оставено в стая в отделението, а случайно минала покрай него служителка забелязала, че то се движи, и съобщила на лекарите.

Новороденото е преместено в кувьоз, след това на няколко пъти е извеждано оттам и местено по неясни причини. Детето е починало около 20 часа след раждането.

Тялото на бебето е открито в камера, в която се съхраняват биологични отпадъци, предназначени за изпращане в София за изгаряне, съобщи директорът на полицията във Велико Търново комисар Живко Коцев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това е абсолютно недопустимо и поставя под въпрос редица други раждания и действия в тази болница”, коментира той.

Още по темата

Сигналът в полицията е подаден от майката, която се усъмнила в твърденията на лекарите, уточняват от МВР.

В отделението са изпратени полицаи от Горна Оряховица и Велико Търново, екип на териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, съдебен лекар и прокурор. В болницата тече и проверка на Инспектората на здравното министерство.

16 служители на болницата са разпитани, иззета е медицинска документация.

Телцето на новороденото е изпратено за съдебномедицинска експертиза в Александровска болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: смърт на новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Wednaga osudihte lekarite, bez sud, bez izslushwane, bez da razbirate! Wednaga gi pratihte w zatwora, zaradi dete, koeto ne se znae kolko bolno i w kakwo sustoqnie e bilo - tujno e, no dnes shte umrat desetki takiwa deca, ujasno e, no nito lekarite, koito sa uchili po 10 godini, nito semeistwata im zaslujawat pisanici tip "dulgi godini zad reshetkite"... Tuk ne ste rasisti, nawun ste, sled 30 godini kato stanem kato Zimbabwe predi nqkolko desetiletiq ne znam kakwi shte ste.. stegnete se, molq wi
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе щом има *** връзка, значи нещо не е съвсем така, както я описват картинката. Как си представяте 4ма лекари ей така, без причина, да направят нещо толкова ужасно. За какво им е? Не вярвам да са чак толкова некадърни. Още има да се изясняват неща..
42
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обвиняват ги в умишлено убийство. Това няма как да стане - да се съберат дузина медици и да решат да умъртвят новородено. Предстои обвинение в организирана престъпна група.Момичето нещо си помислило, санитарка минала покрай плода /няма дете в 25 гестационна седмица/ и нещо и се сторило...Колкото до бабите ми, родени в последните няколко години на 19 век - омъжили са се и и започнали да раждат по на 23 години, а сетне са отгледали и изучили децата си. Така, че не правете нелепи аналогии!
41
2
 
19
 
! Отговори
до 30 преди 13 години
Разликата с нашите баби е, че и те са раждали рано, но пък са си гледали децата, не са ги оставяли в болниците, по домове, в ***, храсти и кофи за ***! Ето това е разликата - няма лошо да родиш рано, но и да си понесеш отговорността и да си гледаш детето. Защото това с правенето на дете, всеки го знае. Трудното идва после...
40
1
 
20
 
! Отговори
... преди 13 години
Не защитавам нито едната, нито другата страна. Обаче ми е много чудно как тези деца нямат акъл да се предпазят от бременност, голямата тайна се крие от родители, за съжаление твърде рано се ражда плод без шанс да оцелее и изведнъж родилката си търси правата? Голямата тайна предполага, че идеята е била това бебе да не бъде отгледано от родителите си, а изведнъж всичко става твърде публично. За съжаление част от хората в България познават само правата си, без да имат каквито и да е задължения!
39
14
 
9
 
! Отговори
Joe преди 13 години
Персоналът на тази болница трябва да се линчува. Омръзна ми от шарлатани-бизнесмени, трупащи богатство за сметка на нашето здраве. За жалост няма лекари в България. Това всеки път да се косултираш всеки път с най-малко трима лекари за всеки сериозен проблем и преди ти сам да се запознаеш с болеста, симптомите и лечението да не правиш нищо е силно смущаващо. Лекарите станаха като катаджиите.
38
4
 
6
 
! Отговори
Спас преди 13 години
Даниела, законът позволява дори сключването на брак след навършването на 16 годишна възраст, когато обстоятелствата налагат това. Така като те чета, изглежда ти се струва, че детето правилно е умъртвено, защото бащата е ***, а майката - непълнолетна.
37
0
 
3
 
! Отговори
ДО 5 преди 13 години
Съжелявам,че не мога да ти натисна повече от 1 +!!!!Махай се от БГ!Сега ще последват минуси,ама вече не им обръщам внимание!Успех!
36
2
 
5
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
А тогава са били други времената приятелю.Не мисля,че сега е нормално едно ДЕТЕ да роди на тази жъзраст.
35
13
 
7
 
! Отговори
ined преди 13 години
Предполагам е нямала пари да им плати колкото са искали и затова бебето е "умряло".
34
2
 
12
 
! Отговори
1 преди 13 години
Тези трябва да проверят дали нямат някое бебе и в микровълновата, и в пералнята- вярно, че е като във филмите на ужасите!
33
0
 
24
 
! Отговори
виж това преди 13 години
Момиченце на 50 дни и друго на 4 месеца бяха спасени след уникални операции в Пирогов само в рамките на една седмица. И двете бебета са имали вродени гигантски тумори в областта на шията, съобщиха от пресцентъра на болницата. Огромните образования са причинявали притискане на дихателните пътища на децата и са затруднявали гълтането. И двете деца са оперирани спешно заради острите кръвоизливи в туморните формации. По-малкото момиченце има и втора киста в гръдния кош, която ще бъде оперирана на по-късен етап. Нито една болница в страната не се е наела с трудните операции. Ако не бяха извършени у нас, децата е трябвало да бъдат оперирани в чужбина. Екипът извършил сложните операции е в състав: доц. Росен Дребов, началник отделение в Детска гръдна хирургия, д-р Росен Стойчев, началник отделение по съдова хирургия, д-р Мактубджиян, лицево-челюстен хирург, пластичните хирурзи доц. Аргирова и д-р Денинска и анестезиологът, националният консултант доц. Надежда Гаврилова.Консултант на операциите е детският кардиохирург д-р Пламен Митев от Националната кардиологична болница.
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българино а твойта прабаба как са я чифтосвали де що племе е минало през балканите.Ти ли *** такъв ще казваш кой да живее и кой да мре ...
31
2
 
4
 
! Отговори
Asal Bylgarka преди 13 години
*** s bokluka ti! Az sym hakana bylgarka ot strandjata! Koj li te znae kakav melez si ti, ami hajde! I to ne ot razli4ni rasi a ot razli4ni bokluci! Da po4iva mir malkata du6ica! Pred Gospod nqma bql, rozov, jylt ili 4eren! Ima samo gadini kato tebe, koito otivat na edno mqsto!
30
7
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
И какво като е на 17 години момичето нима нашите баби не са раждали по на 16 ?
29
23
 
22
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Днес.бг, а защо не пишете, че това чаавее плод на противоестествена връзка на бяло момиче с млад ***? Това си е чиста проба зоофилия за мене - само не знам това момиче няма ли баща да я спука от бой?Да се чифтосва с *** - все едно да се чифтосва с улично псе.Пфуй - отврат.А тия лекари заслужават не съд, а награда.
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предписва ти 1/3 от дозата да дойдеш пак и да си все болен, една от малкото им хитрини. Какво ли не ми откриваха - само да ми вземат парите. Яла съм им попарите. И от рак ме изкараха болна. В чужбина казаха, ами сгрешили са. Абе не ми говори за бг. доктор.
27
4
 
37
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Тая работа смърди на гнило,та дрънка.Защо 4 -*** лекари ще правят заговор за убийство на някакво пеленаче? То така и така ще иде в дом,защото е било нежелано и старателно крито.Ако не е поредната манипулация,значи са имали интерес! Малолетната кифла е българка,от добро семейство,а осеменителят е ***.А пък докторите са алчни.Никак не бих се изненадала и други лица да са намесени.Напр. родителите на момичето биха имали интерес да се отърват от нежеланото *** срещу заплащане.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги харча пари в пъти от заплатата си, когато съм болна и резултатът е никакъв. Докато намеря точния лекар, бач парички отиват на вятъра. А, хитрините им да те изръсят повече и това им го знам вече. Така че не ме учудва за това детенце. Просто 50% са такива в бг.
25
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мнение за лекаря можем да изкажем едва след като бъде направена експертиза.Никой лекар не е луд да умъртви в болницата новородено дете. Тук не става въпрос да се прави разлика между децата на етнически принцип.Става въпрос за нещо съвсем друго - едно от нашите малцинства има навика да търси лекарска грешка и по най-дребен повод.После оревават света за парични компенсации. Не е ясно дали ученичката е от това малцинство, а ако не е, повлиял ли е любовникът на нейното решение да сигнализира до МВР?