Мъж простреля рецидивист, крадял от дома му

Пишман обирджията е с разкъсан черен дроб. Опериран е
Обновена: 10 дек 2010 16:47 | 10 дек 2010 16:45,
307
Мъж простреля рецидивист, крадял от дома му
Снимка: Булфото

Рецидивист е бил прострелян, докато крадял в дома на ботевградчанин, съобщи МВР.

Минути след 2,00 часа тази нощ мъж от Ботевград съобщил в полицията, че докато спял в къщата си, чул подозрителен шум от мазето. Слязъл да провери какво става и видял силует на мъж, който тършувал в едно от помещенията.

Собственикът се върнал, взел законно притежавания си пистолет, но когато отново слязъл, крадецът го пресрещнал и замахнал с брадва, но уцелил стената.

Мъжът стрелял два пъти, но престъпникът успял да избяга.

Полицаите започнали работа по случая, когато на телефон 112 жена съобщила за ранен младеж на ул. “Мадара”.

Пристигналите полицейски служители установили, че това е П. С. (27 г.), регистриран за кражби и грабежи, осъждан многократно.

МВР служителите транспортирали ранения в ботевградската болница, а в хода на разследването е установено, че именно той е проникнал в чуждия дом.

При огледа на къщата, която П. С. опитал да претършува, е открит сак, натъпкан с вещи и туба с ракия, приготвени за изнасяне.

По-късно крадецът е транспортиран в Окръжна болница в София с разкъсан черен дроб, където е опериран.

По информация на лекарския екип няма опасност за живота му.

По случая се води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още по темата: рецидивист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
2
 
! Отговори
4o4i преди 13 години
az mislq 4e 4oveka e s pravoto si da izvadi pistoleta 6tom mangala e vlqzal da krade.
291
0
 
3
 
! Отговори
ангел преди 13 години
чиче, кво значи "после ЩЕ КАЖЕ, че оня се опитал да го ограби"? ми нали за това има следствие - полиция, прокуратура.... да не мислиш, че в САЩ няма да те разкостят, ако застреляш някой ей така, а после КАЖЕШ, че се опитал да те ограби? в правото няма "казвам", има ДОКАЗВАМ. иначе си прав - дадат ли ни оръжие, ще се изтрепем. ама кво от това - естествен подбор. хладнокръвните и почтените все ще оцелеят - също и бързите и точните :)
290
0
 
4
 
! Отговори
da da преди 13 години
trqbva da imame zakoni vlezeli v doma trepane dokato mrda smrt
289
2
 
2
 
! Отговори
БАУ преди 13 години
Не си прав! 1. В същия НК, който цитирах по- рано има достатъчно текстове, които биха могли да послужат, стига човек да ги ЗНАЕ и да МИСЛИ! 2. Да убиеш човек, дори рецидивист по кражбите, е НЕНУЖНО и ГЛУПАВО!Да го задържиш или да го обезвредиш без да го убиваш, това е добре, но ПОМИСЛИ- колко струва човешкият живот, неговият, а сетне лично твоят....3. Когато те нападне някой имаш доста права, включително и употреба на оръжие, но и задължения- КАК точно се употребява то?! В случая има доста мисли
288
0
 
4
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До #291: Да сте чули,че съдия е нападнат и бит/пребит, или това да се е случи ло с неговата жена,дете,родители? Не, и няма да чуете. На няколко пъти за 10-ина години дом и апартаменти на съдии бяха ограбени,но това очевидно е било погрешка,защото крадците,обикновено пришълци от провинцията,не са знаели чии са тези жилища. Това "запазване" на съдиите става поради взаимното им "уважение" с престъпниците: едните крадат, другите срещу финикийски знаци ги освобождават.
287
0
 
3
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Сега започва част II от случая.Ботеградският прокурор и следователят ще обвин ят стрелеца,че не е взел разрешение от тях,преди да стреля.А районният съдия ще го осъди,че заповед за стрелба няма и същата не е надлежно подписана от нея !!?? В резултат джоба на собственика на къщата много и много пъти ще има да олеква.
286
0
 
5
 
! Отговори
357mag преди 13 години
291 Тубата с ракия или каквото и да било не са на улицата а в дома на човека.Освен това престъпника го е нападнал с брадва с идеята да го убие за да не бъде хванат и осъден ,тъй като е рецидивист и ще лежи в затвора.Аз съм за промени в конституцията и там да се напише,че жилището на гражданина е неприкосновено,съответно може да се брани по всякакъв начин,включително и с отнемане живота на престъпно проникнали елементи.
285
0
 
5
 
! Отговори
Hansens преди 13 години
Jalko,4e sa mu spasili jivota,takiva bokluci ne zaslujavat da jiveqt.A sega seira shte e pulen,4e nego moje i da ne go osudqt,no puk vurhu 4ovececa deto se e zashtitil i go e prostrelql shte se stovari cqlata strogost na shibanoto ni pravosudie!!!Jiveem v nai-gnusnata durjava za sajalenie!!!
284
0
 
5
 
! Отговори
доктор преди 13 години
до ***. Ако си *** оправдавам коментара ти. Ами недейте да обвинявате съвестните доктори. Може да нямам съвест,ама този *** и изнасилил 16 г. момиче преди 6 години,пълен рецидивист и долен крадец. Да не ти го праща Господ,на теб и твоите роднини.
283
0
 
7
 
! Отговори
nikvat преди 13 години
#291,въпроса не е в тубата или ***!Майка си ли търси там?Освен това,нашата полиция като не може да се справи,явно трябва да се вземат по-други мерки!
282
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И к'во? Заради една туба ракия и сак с вехтории си готов да убиеш човек?
281
0
 
8
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Басссси ситуацията!! Що го не е попитал първо с какво оръжие разполага крадеца,та да си намери равностойно на неговото и да изчака първо да го халосат,за да има неопровержими доказателства в съда! Ама голям късметлия е този джебчия ,щото ако бе тръгнал срещу мене с брадва ,цевта на пистолета щеше да почервенее от прегряване! Както казва Екзюпери в такива случай,бития си е бит,еб...я си е еб...н,но живия си е жив! Със сигурност ще докажат в съда че е взел тубата с ракия за временно ползване!!!!
280
0
 
7
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Искам да ти кажа че съм 100% СИГУРЕН, че недаи си боже го осъдят дори на условна присъда няма никой нищо да направи. Всеки ще си каже " Е УСЛОВНА ПРИСЪДА ГОЛЯМА РАБОТА НЯМА МУ НИЩО" Малко ли такива случай познава БЪЛГАРСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО?
279
0
 
23
 
! Отговори
Васил преди 13 години
Подкрепям идеята за подписка в защита на човека, който е защитил живота и имота си в ситуация на неизбежна самоотбрана!
278
6
 
6
 
! Отговори
хАмериканец преди 13 години
Престанете да правите сравнения с американците, защото нещата са много по-сериозни. Много добре знаете, че ако ни дадат права да си браним с оръжие собствеността, тук в БГ ще настане война. Всеки ще си стреля по който му не е кеф и след това ще каже, че онзи се опитал да го ограби. Не сме израсли морално за такъв закон!Ако ще има процес с/у човек ще се обединим! Няма да оставим смелият човек сам!
277
0
 
11
 
! Отговори
Неграда! преди 13 години
Браво на стрелеца! Точно така - в Закона за КНО (късо нарезно оръжие) си пише, кога трябва да се употреби то. Всичко е законно в този случай! Не дай Боже, този човек да го съдят! Той заслужава награда!
276
5
 
3
 
! Отговори
ciganin преди 13 години
До 280: Абе,доктор ли си къв си бре *** заради такива ,като теб обвиняваме после съвестните лекари,долен мършав мивкар.... господ има от горе рано или късно всичко,ще ти се върне това ЗАПОМНИ ГО !!!!
275
1
 
11
 
! Отговори
Влади преди 13 години
И сега кой виновен, собственика че си пази собственността. А гадния, мръсен *** ще му измислят оправдание и ще го освободят а ще осъдят гражданина който си паси собственността. Няма закони в тази Държава. Трябва да е като в други бели странни. Щом е в твоя собстенност може да го гръмнеш.
274
0
 
21
 
! Отговори
бай Ганьо преди 13 години
Най-важното е , че крадеца който е осъждан многократно и на свобода и сега операцията му със сигурност е платена от моя джоб , тъй като едва ли има осигуровки . Ако отидете в болница да ви оперират без да сте ограбили някого едва ли ще ви погледнат . Странно а ?
273
0
 
4
 
! Отговори
moa преди 13 години
Kill'em all and let Allah sort'em out!!!