Обвинение срещу лекари, давали подкупи към ТЕЛК

Във вторник полицията арестува шестима заподозрени
Обновена: 19 яну 2011 16:52 | 19 яну 2011 16:47,
10
Обвинение срещу лекари, давали подкупи към ТЕЛК
Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура – Пловдив, повдигна обвинения на петима от шестимата задържани при вчерашната акция срещу подкупи към ТЕЛК в града. Това съобщи пред кореспондента ни говорителят на прокуратурата Галин Гаврилов.

Във вторник бяха задържани трима лекари и трима посредници, които според разследването са давали подкупи на ТЕЛК. Медиците са работили в ТЕЛК и в Транспортна болница в Пловдив.

Групата е била следена повече от половин година, каза директорът на ОДП–Пловдив старши комисар Тодор Чонов. Тартор на организираната престъпна група е Милена Райнова от Асеновград.

Тя е играла ролята на посредник и не е медицинско лице. В корупционната схема е замесен и съпругът на Райнова – Димитър, който също беше арестуван. Зад решетките за 72 часа остават Милена Райнова и лекарката от ТЕЛК Славка Петрова.

На двете са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група. Съпругът на Райнова Димитър и двамата лекари от Транспортна болница – Костадинка Петлешкова и Валентин Гарабитов са освободени под парична гаранция в размер на 2000 лева, съобщи Галин Гаврилов.

Още по темата

Тримата са с обвинения за участие в престъпна схема. Предстои да бъдат разпитани десетки свидетели. Според разследването срещу 100-150 лева са били променяни експертизите на хората, кандидатствали за ТЕЛК.

Срещу пари са били променяни процентите на трудоустроеност и на инвалидност към по-високи с цел вземане на пенсия по болест. Доста от пациентите са били от Асеновград. Ако прокуратурата докаже твърденията си, лекарите и посредниците са заплашени от 5 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
дани преди 13 години
Аз лично познавам доктор Гарабитов и не вярвам и на дума от тези абсурдни обвинения той е един много много добър и порядъчен човек.....жалко за държавата ни
9
0
 
1
 
! Отговори
ER_Dr преди 13 години
Върху фалшивите инвалиди държавата ще показва характер, докато станат истински.
8
0
 
1
 
! Отговори
aнонмен преди 13 години
"лекарите и посредниците са заплашени от 5 до 15 години затвор." АМИ ФАЛШИВИТЕ ИНВАЛИДИ - И ТЕ ЛИ В ЗАТВОРА ЩЕ ХОДЯТ ИЛИ ЩЕ ИМ ПОВИШАТ ПЕНСИИТЕ? НЕ СТАВА ЯСНО.
7
2
 
0
 
! Отговори
sole преди 13 години
za kakav zatvor se govori,vsichko e goli prikazki
6
0
 
3
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Като се публикува статистика на заболяванията у нас, сме водещи в Европа и то по сериозни болести ---- Подобна е статистиката и по смъртността ---- Вярно е, че много хора злоупотребяват с такива пенсии, но нека не се говори единствено и само за нарушителите ---- Има много болни хора, наистина много болни хора
5
0
 
6
 
! Отговори
АМИ преди 13 години
Това е публична тайна и всички го знаем-не бутнеш ли където трябва ще те мотат с години,а може и изобщо да не вземеш пенсия.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей пак лекари. тва на какво ги учат, такали един свястен няма
3
1
 
2
 
! Отговори
ER_Dr преди 13 години
Да де, те лекарите насила освидетелстват фалшивите инвалиди. Просто трябва да се махне тази социалистичека "придобивка". Сигурно само в България "инвалид" е нещо като професия.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
невероятно, но факт. По улиците вървят здрави ,прави хора ,а инвалиди 100%.Затова такива лекари- в затвора!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
СЕФТЕ,ЧЕРВЕНИ НОМЕРА преди 13 години
СЛЕД ПРОМЕНИТЕ --ДЪРТИТЕ ЧЕРВЕНИ ПЕНСИОНЕРИ, МАСОВО СИ ВЗЕХА ИНВАЛИДНИ ЗАВИШЕНИЯ НА ПЕНСИИТЕ!ОРГАНИЗАЦИЯТА ,СЕ ПРАВЕШЕ ПО ПАРТИЙНИТЕ КЛУБОВЕ---ЗА "НАШИ ХОРА"!