Взривиха издателство "Милениум"

Кристина Патрашкова: Бомбата е насочена срещу в. "Галерия"
Обновена: 10 фев 2011 11:52 | 10 фев 2011 07:23,
559
Взривиха издателство "Милениум"
Снимка: Булфото

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6,00 часа на първия етаж на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, където се помещава издателство „Милениум”, съобщи БНТ, като се позова на пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.

Издателството нашумя с поредицата "Убитите босове", както и с книги на Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник "Галерия".

Недялко Недялков е бивш издател на вестник "Уикенд" и син на известния поет Недялко Йорданов.

Вестник "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка.

Няма данни за жертви и пострадали. Има нанесени материални щети.

Пешеходният подлез на "Цариградско шосе" е отцепен от полиция.

"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник "Галерия", каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.

В редакцията не са държани някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.

„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдит за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
3
 
30
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Жалки, жалки ДС постановки. Само бабичките по паланките с радиоточките май могат да се хванат на това.
527
22
 
7
 
! Отговори
смях преди 13 години
Да твърдиш, че Патрашкова е взривила редакцията на вестник Галерив, е повече от тъпо. Ама, къде ти ум у герберите. А, бе джанъм, я, ми обяснете как го е направила: сама, или си е наела бомбаджия, който, за Цецо не представлява никакъв проблем да го разкрие, ако иска, разбира се.
526
0
 
8
 
! Отговори
Страха преди 13 години
Като махнеме страха в главите си от ДС-елементите и спрем да се връзваме на нафталинените политици и бизнесмени, миналото спира да играе. Няма вече нужда някой да казва кой е добрия и кой е лошия, защото ние го виждаме и го знаем. Ето това все още не са осъзнали сините, че хората започнаха вече и сами да се ориентират. Така като си стоят настрана и на сухо, така и ще си останат: Настрана. На сухо.
525
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ясно че сами се взривиха, а Патрашкова си мисли че ние всички сме *** и им вярваме.Лошото е че сме сеирджий, и те го знаят и за това ни правят цирк.
524
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пуснаха Трактора корумпираните съдии,под въздействието на ГОЦЕ и той задейства мафиотската група за бързо реагиране,очаквайте и убийства.Трактора е опасен,жесток,отмъстителен гангстер,под ръководството на партията майка-ДС.
523
1
 
4
 
! Отговори
до Ines иван преди 13 години
Браво! Кратко и точно казано!
522
11
 
10
 
! Отговори
516 преди 13 години
класически пример на опит за провокацийка с цел привличане на електорат на сините към герб... елементарно и наивно
521
9
 
8
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
Рецепта за оцеляване:Яще повечко дюнери,пийте само бира"Леденика",ритайте мачлета с митничарчета и се пазете от "калинки"...жилят.
520
0
 
6
 
! Отговори
До 521 преди 13 години
Хубавото пък е, че вече се виждат и изпъкват - чекистките методи и подходи, задкулисните игрички, театрото, безпринципната подкрепа, мръсните игри. Виждат се и изпъкват ДС-другарчетата, което значи, че фонът се е променил, народът се е променил, вече не го е страх от *** им мафия и Не Всички Са Маскари.
519
2
 
13
 
! Отговори
КРАСИМИР преди 13 години
ГОЛЯМ ПРАЗ
518
0
 
16
 
! Отговори
Риба Меч преди 13 години
Към: мнениеЛошото е, че тези дето си организират тази помия все още си мислят, че я ядем. И си вярват. Хора, които си живеят в миналото....
517
3
 
28
 
! Отговори
ines преди 13 години
Патрашкова, не ти вярваме
516
1
 
11
 
! Отговори
do 514 преди 13 години
Не мислиш ли, че точно в момента си има по-важна работа от това да ти бърше червеното дупе?
515
12
 
7
 
! Отговори
човек преди 13 години
ако костов ни изведе от тази криза,както след виденовата...да махаме боко и да го избираме веднагааааааааааа! не ме интересуват флашки,мутри и спортни зали! искам работа и достоен живот!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
514
7
 
30
 
! Отговори
а преди 13 години
Това си е постановка на А.Петров.Патката Патрашкова много добре знае това.Не знам защо си е повярвала ,че е страшна журналистка
513
5
 
21
 
! Отговори
ТВ преди 13 години
Най много ме е яд, че сините ме предават, защото на изборите гласувах за тях. Гадно ми е да осъзнавам сега, че по този начин гласувах за АП и Първанов. Няма да правя тази грешка, господа лицемери. Лозунгите за демокрацията и аз ги зная, но само с лозунги не става. Има бобрба, борба с престъпността, в която вие с чистите си сини костюми седите като рефери отстрани и в момента от вашата поза никаква полза няма.
512
14
 
5
 
! Отговори
м преди 13 години
М то направо си намирисва на политическа поръчка. На някой министър не му е угодно написаното във вестника. Подкрепям такива издателства!
511
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КЪДЕ СЕ СКРИ ЦВЕТАНОВ? ТОЙ Е СТРАХЛИВЕЦ.
510
7
 
23
 
! Отговори
мнение преди 13 години
Копирам това мнение от друг форум, понеже е хубаво. "Толкова им се иска да са в скандала, че почнаха да се самовзривяват. Дано се улучат следващия път." Ще се улучат. Може би не във физичесия смисъл, но все можем да правим разлика между театро и действителност. Като например оставката на Яне. Или този взрив. Все по-бутафорно. Но кой ви се връзва бе, ДеСари! 21 век е. Тая помия никой вече не я яде.
509
4
 
7
 
! Отговори
дачко преди 13 години
До 511 Много добре знаеш че това са най-трудните за откриване престъпления.Така че не Цв.Цветанов е некадърен или няма интерес за разкриването на престъпника .