Взривиха издателство "Милениум"

Кристина Патрашкова: Бомбата е насочена срещу в. "Галерия"
Обновена: 10 фев 2011 11:52 | 10 фев 2011 07:23,
559
Взривиха издателство "Милениум"
Снимка: Булфото

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6,00 часа на първия етаж на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, където се помещава издателство „Милениум”, съобщи БНТ, като се позова на пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.

Издателството нашумя с поредицата "Убитите босове", както и с книги на Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник "Галерия".

Недялко Недялков е бивш издател на вестник "Уикенд" и син на известния поет Недялко Йорданов.

Вестник "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка.

Няма данни за жертви и пострадали. Има нанесени материални щети.

Пешеходният подлез на "Цариградско шосе" е отцепен от полиция.

"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник "Галерия", каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.

В редакцията не са държани някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.

„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдит за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
13
 
8
 
! Отговори
Адолф Борисов преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно.Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят.ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.:Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра.Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта.Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ
487
2
 
10
 
! Отговори
до хуманист преди 13 години
Ти наистина доказа, че Менгеле е бил комунист като тебе
486
13
 
13
 
! Отговори
Василев преди 13 години
И църният *** Костов няма да ви помогне цървени пачи.РЗС вече е бита карта,впрягайте ДПС и *** Костов и доносниците от синята дрислация,впрягайте червените медии и агенции,впрягайте всички бивши агенти на ДС които са на ключови места,за да махнете Цветанов.Не само ,че Цветанов няма да подаде оставка, ами май ще ядете лабуд накрая!Един път завинаги ще ви поставим на място!Гарантирано от ГЕРБ!!!
485
4
 
10
 
! Отговори
Бай Ристо преди 13 години
Какво е активно мероприятие...Правиш си партия с цел да играе ролята на балансьор в бъдещо управление...проваля се и след това се започва със СРС, "откраднат джип", оставка на Яне, взрив във Галерия.....следва убийство
484
2
 
9
 
! Отговори
обяснение преди 13 години
Нямало е дюнерджийница наблизо и затова там са грЪмнали бомбата.
483
1
 
4
 
! Отговори
до 483 преди 13 години
Всъщност идеята ми беше че се хващате за сламка с надеждата, че ще забравим гредите дето ни завирахте...Но ти продължавай с упражненията, приляга ти...
482
4
 
20
 
! Отговори
darcas преди 13 години
Където има бомби, страх, параноя и пропаганда, търсете БКП. Те са майсторите на тези похвати.
481
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
478 - Аааааааааааа! Стана ми ясна логиката на гербера! Значи щом старите са крадяли, ще крадат и те:)))))))) Благодаря за пояснението!:)Пък аз пак си мислех, за прокламираният "нов морал":)
480
2
 
8
 
! Отговори
ммммммда преди 13 години
Ех тия царе на театъра. Сега по сценария Цв. Цветанов трябва да каже, че АП се е взривил сам, след това да му се иска оставката за това. Сините вече са си заели предвидените роли и спазват сценария. Не, че от това печелят нещо те самите, но то трябва акъл, за да схванат кой им е подготвил репликите...
479
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от къде сте толкова сигурни че е провокация?нека МВР каже,или знаете предварително какво ще каже органа?
478
6
 
5
 
! Отговори
Агент ДС++ преди 13 години
А бе те хората на времето цял Райхстаг пожертваха за да изкарат Г. Димитров виновен а тези сега с тази жалка редакцийка какво си мислят че ще направят..... Виж ако агент Гоце се самовзриви в президенството ще имаме достатъчно мотиви да разстреляме Тиквата......
477
10
 
11
 
! Отговори
hahaha преди 13 години
Тез психопати от Галерийката им са толкова смешни постановките и изпълненията,че е нужно незабавно всичките да ги бутнат в клиника за умствено и психо осъкатени!!! Хахаха...еб..си *** шоу си правят,ама да не го пускат да нас да го гледаме,че се отвръщавам още повече от таз бананова република. БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!
476
4
 
6
 
! Отговори
до 476 преди 13 години
хаха Ами Доган,Царя и Сатанишев ток от улицата ли крадяха?***
475
4
 
11
 
! Отговори
Гарсон преди 13 години
Милият добре подържан травестит Кристина Патрашкова гуркото рИве ми се!
474
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
472Гербер не заобикалял правила:)))))))))))))))))))))))))"Депутатът и общински лидер на ГЕРБ в Горна Оряховица Мирослав Петков крадял ток от уличното осветление в града."
473
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
to cqlata bg smardi taka i taq rabita su6to
472
2
 
5
 
! Отговори
do 464 преди 13 години
Не се чуди, той "бай ти Колю" го е написал още като са подготвяли бомбата. Ся само го копира.
471
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВА Е ПАТРАШКОВА - ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ Е, НЕ Е ЗА ВДИГАНЕ НА РЕЙТИНГ!!!...ОБАЧЕ, ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ С ЧЕРВЕН ОТЕНЪК...-ПАТРАШКОВА ПАК СЕ ПРАВИ НА 2 И 1/2 ХАХАХАХА...И СЕГА СМЕШНИЦАТА НАМЕКВА ЗА ГЕРБ АХАХАХАХ, ПРИНЦИПНО НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ГЕРБ, НО ЖЕЧЕ СТАВА МНОООГО СМЕШНО...СЕГА ЩЕ РАЗБЕРЕМ КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ НАРОДА Е АДСКИ *** :)))
470
6
 
6
 
! Отговори
до 467 преди 13 години
Не съм свикнал да се упражнявам в заобикаляне на правилата като вас, комунистчета нещастни.
469
2
 
4
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Благодаря за подкрепата Гергине, 456!Точно за това ставаше дума в поста ми, радвам се, че си го разбрал!Ето на, за теб е без значение мнението ми, аргументите и разсъжденията ми! Теб не те интересува каква е същостта на написаното от мен! За теб е от значение ЕДИНСТВЕНО, каква и от къде съм "писарушка"! Е, точно за този тип мислене, за това изкривяване на истината, за тази подмяна на същността писах одеве! Затова ти благодаря, жителю на паралелната Вселена! Радвам се, че толкова категорично доказваш написаното от мен!