Взривиха издателство "Милениум"

Кристина Патрашкова: Бомбата е насочена срещу в. "Галерия"
Обновена: 10 фев 2011 11:52 | 10 фев 2011 07:23,
559
Взривиха издателство "Милениум"
Снимка: Булфото

Самоделно взривно устройство е избухнало тази сутрин малко преди 6,00 часа на първия етаж на бул. „Цариградско шосе” 17 в София, където се помещава издателство „Милениум”, съобщи БНТ, като се позова на пресцентъра на МВР. Няма пострадали граждани.

Издателството нашумя с поредицата "Убитите босове", както и с книги на Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник "Галерия".

Недялко Недялков е бивш издател на вестник "Уикенд" и син на известния поет Недялко Йорданов.

Вестник "Галерия" получи скандална популярност, след като в началото на януари разпространи стенограми на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и неговия заместник Владислав Горанов.

Няколко дни след това екипът на вестника пусна три нови скандални разговора - два между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов и един между Танов и бившия му заместник Антоний Странджев.

На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка.

Няма данни за жертви и пострадали. Има нанесени материални щети.

Пешеходният подлез на "Цариградско шосе" е отцепен от полиция.

"Абсолютно категорична съм, че тази бомба е насочена срещу вестник "Галерия", каза в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Кристина Патрашкова, която коментира дали избухналото самоделно взривно устройство е било предназначено за вестник „Галерия”, който се помещава на същия адрес, заедно с издателство „Милениум” и вестник „Ретро”.

„Абсолютно никой няма да атакува издателство, което се занимава с публикуване на книги – на художествена и каквато и да е литература”, каза Патрашкова за издателство „Милениум”. По време на избухването на устройството, на мястото е бил охранител на сградата.

В редакцията не са държани някакви флашки с информацията, посочи Патрашкова. По думите й взривът е опит за сплашване.

„Убедена съм, че това е политически акт. Не мога да допусна, че някой актьор, певец е бил сърдит за това, което сме написали. Това е най-критичният вестник към властта. Аз чакам сега да видя кога министър Цветанов ще се изкаже за този взрив и по какъв начин”, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


559
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
5
 
9
 
! Отговори
noname преди 13 години
Много хора се изказаха кой спред тях е сложил бомбата. Аз мисля да изчакам Ц.Ц. и МВР да си свършат работата и да заловят извършителя и поръчителя на този акт. Ако това да стане, Ц.Ц. или е некадърен или нямаи нтерес да се ракрие истината.
507
8
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Защо ми се струва, че това е едно добре обмислено мероприятие от АП и компания. Нали се сещате сега как цялата опозиция ще гракне в един глас, че взрива е дело на правителството, а Патрашкова и пасквилното й творчество ще се превърнат в мъченици....Обзалагам се 10 : 1, че тезата ми е вярна!
506
1
 
18
 
! Отговори
ТВ преди 13 години
Държавата не отива на кино, защото отдавна, отдавна го гледа - киното. Воят сега е, защото някой иска да прекъсне *** филм и да се види истината. А истината е ей такава - не сме полицейска, а сме ДеСей-ска държава.
505
0
 
10
 
! Отговори
hagen преди 13 години
До 1234 Н е че нямаше.Имаше но да си чул по телевизия или радио нещо да се казва по въпроса.Да си чул за атентатите по влаковете и гарите да си чул за самолетните катастрофи не нали.Каквото ти дойде до ушите като мълва това беше.
504
13
 
7
 
! Отговори
евлоги преди 13 години
като чета форума започвам да се питам дали няма нещо сбъркано в гена на българите .как в един фаитон хора българи може да има толкова злоба и идиотщина.държавата отива на кино управляващите ни са престъпници правосъдието ни е *** образованието ни е трагедия здравеопазването ужас а сега вече и взривяват вестници .вместо да се вземем в ръце и да питаме власта докога ние българите се лигавим.става ме полицеиска държава.ние не се уважаваме а искаме европа да ни уважава не става срамувам се
503
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Абе, някой дали знае, че нещо не си спомням, разкриха ли причините и поръчителя при атентата срещу Алексей Петров, и вкараха ли го в затвора?
502
3
 
14
 
! Отговори
Изненадан преди 13 години
Тая май наистина се взима насериозно!
501
4
 
13
 
! Отговори
bros преди 13 години
К'во повече да кажа, 501 го е формулирал най-точно.Само дето нискочелите селяци няма да направят връзката!
500
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега какво! И дюнерите не помагат вече срещу атентати!Боко трябва да търси друго антитерористично средство:)
499
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така ще е! Двамата лекари дадоха заключение, че МВР са малтретирали момчето в Благоевград и веднага-арест!Тези изкараха разговори - взрив:)Е чакаме вече убийствата:) Боко явно пак и езвадил бухалката от предишните години:)
498
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само Патрашкова има полза от това....никой трезво мислещ човек не би си помислил,че именно сегашното управление ще предприема "ВЗРИВ" срещу измислен вестник при положени,че разполагат с цялата власт дадена им от народа....могат по стотици други начини да ги сплашат,това си е работа на ТРАКТОРА !!!!
497
12
 
15
 
! Отговори
1234 преди 13 години
ЕДНО Е ФАКТ! ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ НЯМА6Е ТОЛКОВА БОМБИ ЗА ВСИ4КИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ КОЛКОТО СЕГА ЗА ЕДНА ГОДИНА!!!!Коментирайте колкото искате! ТОВА Е ФАКТ!
496
9
 
14
 
! Отговори
бан преди 13 години
Това е работа на ... БАН за да дискредитират правителството.
495
3
 
11
 
! Отговори
,.KHLJ;J преди 13 години
AAAA O4AKVAITE OSTE EDNA SERIA....ATENTAT SRESTU TRAKTORA ,PATRA6KOVA ILI DA4KOV.NAGLASENA RABOTA.HEPTEM ZA PROSTI NI VZEMAT
494
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Постановка! " Жертвата" и "терориста" са едно и също лице.... Застраховката покрива разходите по ремонта, но "драмата" е налице....я
493
12
 
21
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
*** могат и собствената си майка да взривят. Знаем че и църкви са взривявалир какво още чудим, вижте тук колко Червени Кхмери пишат че не са те виновни.Безбожници и предатели на Рода Български.
492
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой има полза от тази глупост?
491
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо дежърните по форум"социалисти"са вдигнати по тревога и са на бойния си пост?От къде познах ли?Като се пише нещо за партията им веднага изскачат минусите-например,че са специалисти по взривяванията.Не са съгласни,че БКП е извършила най големия терористичен акт в нашата история.Да им подскажа-Иван Костов взриви църквата.
490
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко го убиваха толкова пъти пък един атентат нямаше! Тези никой не ги плаши пък ги взривиха:)ББ не става така! Остави мутренските си приоми в миналото! Вече е 21-ви век:)
489
8
 
11
 
! Отговори
ахахахх преди 13 години
защо когато някои извади кирливите ризи на Боко или го убиват или получава бомба,после подръжниците му да ми разправят ,че не е комунист или мутра