Скиор загина в Чепеларе

Мъжът загубил контрол над ските и се ударил в дърво
12 мар 2011 15:31,
50
Скиор загина в Чепеларе
Пловдивчанинът издъхнал минути след сблъсъка. Снимка: Булфото

Скиор загина след удар в дърво край писта в Чепеларе,  съобщиха от полицията в Смолян. Инцидентът станал около обяд в скицентъра "Мечи чал" край  Чепеларе.

В района на бившата междинна лифтова станция на равен участък  36-годишният скиор от Пловдив загубил  контрол над  ските и излязъл от пистата, удряйки се в дърво.

Пристигналите на мястото на произшествието спасителни екипи  установили, че пострадалият е в изключително тежко състояние -  едва дишал. Скиорът починал минути по-късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Чепеларескиорзагина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
100gaydi преди 13 години
Към коментар 1И аз карам от 25 години и карах 5 дни до откат на Чепеларе. Защо не загубих контрол нито веднъж? Защото като навсякъде трябва да се кара с мярка. Плюс това не е вярно, че става лед. Напротив - това е първото място в т.нар. ни зимни курорти, където цял ден пистата не мръдна и не се появи лед. Твърдо, но не и лед. Просто трябва да се знае кое е възможно и безопасно и кое е невъзможно и опасно.
47
1
 
7
 
! Отговори
kkk преди 13 години
Много страшна и нелепа смърт, жалко за момчето!Аз преживях сериозно падане тази година на Чепеларе и се разминах на косъм с тежките травми ,а карам повече от 25 год.Причината е в изкуствения, сняг който е много опасен, след 13 ч вече е лед и ските са неуправляеми.Трябва да има обезопасителни мрежи, трябва да има и правила за движение по пистите, така като има правила за движение по пътищата.
46
27
 
2
 
! Отговори
Цурбриген преди 13 години
Един самонадеян *** по-малко по пистите. Боже, прости му глупостта. Амин.
45
1
 
17
 
! Отговори
ski 73 преди 13 години
Ей, *** не се подигравайте с трагедията на хората.Бях там и видях в какво състояние бяха хората с него.Всички по пистите бяха потресени.Участъкът наистина е лек ,но се идва с висока скорост отгоре`.Факт е ,че нямаше обезопасителна мрежа там.Мир на праха му.
44
18
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 13 години
бах и дърводелецо
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пистата си е много хубава, но някои скиори се самозабравят и не се съобразяват че има други хора и не бива да се развиват високи скорости. Миналата седмица един *** скачаше с висока скорост по пистата и когато му направихме забележка, взе да се обеснява колко добър бил, национал по ски и тн. Пистите са за всички и всички трябва да се съобразяват с останалите. Мир на праха му!
42
0
 
2
 
! Отговори
Неанонимен преди 13 години
Дано почива в мир човека,съболезнования към близките.Ските са прекрасен спорт,разбира се има рискове.Искренно съжалявам за случилото се на всеки може да се случи,дори и при най-опитните възникват неочаквани ситуации.Колега Анонимен мислиш ли че тук е мястото за избиване на комплексите ти?
41
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 13 години
Присъединявам се към съболезнованията на форумците към близките и приятелите на загиналия. Да почива в мир! Споделям мненията по-долу за това че хората спиращи по средата на пистата (особено след прагове,където няма видимост),особено на групи,напречно на пистата са предпоставка за такива произшествия. Трябва да се обясни на хората с картинки на долна станция на лифта че не се кара в редица напреко на пистата,не се спира по средата на пистата.Другото е мрежи и сигнализация на опасните участъци.
40
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е който го е страх от мечки да не ходи в гората бе.Като не може да кара къде е тръгнал.Да е мислил преди това,жалко за близките му само.*** не е като някой друг да му е виновен за това че се е утрепал...
39
0
 
3
 
! Отговори
redordead преди 13 години
тази година в пампорово на петицата след една от скоростните отсечки на стеснен участъл бяха застанали 5 човека по ширината на пистата и стоят и блеят...виждат ме, че идвам отгоре с висока скорост, и никва реакция , минах между тях, но си представя съвсем реално, че в подобна ситуация е възможно за да избегнеш сблъсък да стане яко мазало подобно на това от новината...все едно да спреш с колата си на магистралата!
38
0
 
29
 
! Отговори
STRATO преди 13 години
познавах човека стига сте писали глупости проявете поне малко уважение.готин пич обичащ спорта доста умен с него можех да говоря с часове на много различни теми.как не вие срам да говорите така за хора които на познавате .и после искате да ви уважават и зачитат и да ви пазят правата ***.лека му пръст .прощавай Ангеле ПОЧИВАЙ В МИР.BONJOVI
37
0
 
3
 
! Отговори
redordead преди 13 години
тази година вече 2-3 пъти падах заради внезапни спирания на скиори пред мен по средата на пистата, да, правилото е, че задния пази предния, но едно от правилата е, че по средата на пистата не се спира! ако искаш да спреш и да почине или да изчакаш някого - спри в края на пистата! това особено се отнася за по-стръмните писти, където и скоростите са по-високи.
36
0
 
8
 
! Отговори
Свидетел преди 13 години
В момента съм на Чепеларе. Видях последствията от инцидента. Човекът беше без каска и беше посинял.. Поне това се видя от лифта. Откараха го от ПСС надолу, ама май си беше починал. Днес се провеждаше Чепелареада и точно там където е стана инцидентът пистата беше стеснена, защото там се намираше едно от препрятствията. Доколкото разбрах е имало някакви аматьори скиори, които са били спрели на неподходящо място, човекът се е опитал да ги избегне и се е забил в дървото.
35
2
 
13
 
! Отговори
Ананимен преди 13 години
Тази година карах само веднъж на Чепеларе и не ми хареса.Факт е, че там пистата е много заледена и опсана , нсико е и се разчита само на изкуствен сняг никой не е застрахован от грешки(дори и по-опитните )!Да почива в мир човека !
34
1
 
1
 
! Отговори
Kris преди 13 години
Tuk ima niak'vi maloumni patki,kadeto se opitvat da misliat...I poneje tova ne im se otdavai praskat minusi...Estestveno,4e blizkite na 4oveka skarbiat-jalko e,mlad 4ovek...No slu4iloto se obsajda za da moje ekstremnite kato sko4at v skite da se zamisliat....i ne badat tolkova samouvereni,a po predpazlivi...Da po4iva v mir! ... Saboleznovania na blizkite i semeisdtvotot!
33
0
 
9
 
! Отговори
Varnenec преди 13 години
там е много опасно, защото става малко полегато и минават като торпеда. А комбинацията от изкуствен и истински сняг е опасна. Изкуствения отдолу е чист ЛЕД. Карайте внимателно и разумно.
32
38
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всяка година е едно и също. *** провинциалисти неможещи да карат ски се претрепват през зимата, а *** провинциалисти неможещи да плуват се давят през лятото.За да могат после *** провинциалисти да пишат по форумите
31
5
 
8
 
! Отговори
hah преди 13 години
Всякакви хора има по пистите, някои си надценяват възможностите и уменията... Отговорността по обезопасяването на пистите обаче си е изцяло на хората, които ги поддържат. Независимо колко е равно или стръмно ! За съжаление отново ще се реагира след като най-лошото се е случило !
30
14
 
5
 
! Отговори
Мъдър Домошар преди 13 години
Да беше в къщи мирно седялНе би чудо видял
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви мрежи ви гонят бе, вие на писта стъпвали ли сте ... мрежи се слагат по опасните участъци, човекът се е убил на равното - изпуснал е контрол насред пистата, напречна мрежа ли да сложат за такива? Ей така си коментирате, нито сте били на мястото, нисто сте видяли инцидента, просто да щракат клавиатурите ...