Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново

Повдигнато му е обвинение за разгласяване на държавна тайна
Обновена: 12 мар 2011 19:32 | 12 мар 2011 10:00,
78
Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново
Снимка: Булфото

За  72 часа в Ловеч е бил задържан началникът на териториалното звено на службата за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. 

Повдигнато му е обвинение  за разгласяване на държавна тайна, съобщи за БТА прокурор Валентин Вълков от окръжната  прокуратура в Ловеч. Тодоров е закопчан в петък по обяд.

Mинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че срещу Тодоров има образувани четири досъдебни производства.

Арестуваният шеф на антимафиотите е разработвал лекарите от болницата в Горна Оряховица. Цветанов обаче не коментира за изтичането на каква информация става дума, нито дали задържането е свързано с разследването на медиците.

42-годишният Тодоров е в  системата на МВР от 1991 г. Бил е началник на ведомствената  охрана на "Захарни Заводи - Горна Оряховица" и е работил в  криминалния отдел на районното полицейско управление в града.  Шеф е на БОП в във Велико Търново от март 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
23
 
! Отговори
GO FAN преди 13 години
16 Мар 2010, 19:22 Назначиха служител с притеснително съмнителна репутация в РЗБОП-Велико Търново.Доскоро оперативен работник в РПУ Горна Оряховица.От няколко дни назначен в РЗБОП.Наказван многократно.Възможномли е това?! Въпросът е риторичен,в България всичко е възможно.Когото и да попитате за Орлин Тодоров (така се казва),едва ли ще чуете нещо добро.Най-неподходящия човек за борба срещу организираната престъпност,точно обратното-Троянски кон.Как ще се борим срещу престпността и още повече организираната,след като престъпници трябва да вършат това.Говори се,че доста пари са похарчени за да стигне Орлин Тодоров до този пост.Говори се,че това е бъдещия началник на звеното.Доста съмнително,и скоростно израстване.Нормално ли е някой да го засичат непрекъснато в компанията на криминално проявени,по механи и вечери?! Нали уж щяхме да си изчистим къщичката както обеща Бойко,а то какво стана?!Точно обратното,вкарваме смрад вътре.
34
0
 
13
 
! Отговори
азе и тизе преди 13 години
Действително , държавният сектор и управлението не може да се похвали със специалисти ,защо ли?Защото политиката е за глупаците,нахалните ,бруталните ,без морал ,корумпирани ,...и всичко НАЙ отрицателно,с една дума ---неможещи!
33
4
 
18
 
! Отговори
СССРейчо преди 13 години
Ето, това е лицето на ГЕРБ !!!А ЗАЩО не затворат чалгаджийниците на мафията ????? Защото са друзя на мафията от ГЕРБ и лично на мутрата Бойко борисов !!!! Вечерен час ????? Милиционерщина, настоящая......МВР има над 60 000 души, а сега идва БОРКОР, скоро и още СЕЛКОР, а мафията е навсякъде, *** банди по селата - също !!!!
32
1
 
5
 
! Отговори
Profesionalist преди 13 години
Za 9 godini, eeeeh baya opit e natrupalo momcheto i na 10-tata hop, baya shef stanalo, ama za kratko. Bobo,Tsetsko, vie pone ste ot po-starata generatsiya, zamislete se, slojete chovek s opit i nepodatliv na drebni udovolstviya.Po-skoro ti Tsetsko si otvaryai ochite, zashtoto naznachavaneto mu ne e minalo bez tvoya podpis. Ili momcheto e gerbadjiiche, a- kakvo kaza che ne razbrah.
31
1
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
Щракни на.... РЕД ,да си бъбрете ,той със сигурност е платен и има за какво да ближете рани!Въпреки всичко ,...керванът си върви, и то към Еврапа ,колкото и да не ти се иска!
30
3
 
13
 
! Отговори
мани мани, преди 13 години
в БГ ,най-големите некадърници са в държавните структури и политиката ,а кадърните са в частния сектор !
29
0
 
11
 
! Отговори
А сега преди 13 години
Сега на ред е поредния честен съдия. Да подготвя оправдателната присъда и да си разчиства терена за поредната заслужена съдийска вила.
28
2
 
12
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
В СОФИЯ ОЧАКВАМЕ АРЕСТ НА ЛИЦЕТО СЛАДУНКА ВЛАДМИРОВА СИМЕОНОВА ОТ ТЕХНИЧЕСКА СЛУЖБА СДВР.РОДОМ ОТ С.ШУМА-ОБЩИНА ГОДЕЧ ДУМАТА ИМА ЦВЕТАНОВ ОТ СЪЩОТО СЕЛО.
27
1
 
7
 
! Отговори
dddd преди 13 години
xa xa na Manolov protijetata,mnogo vreme go chakahte beshe se obvarzal s vsichki mutri v Tarnovo
26
3
 
34
 
! Отговори
ОПС преди 13 години
Бил е началник на ведомствената охрана на "Захарни Заводи - Горна Оряховица" и е работил в криминалния отдел на районното полицейско управление в града. И КАК ТАКЪВ ВИДЕН "СПЕЦИАЛИСТ" Е СТАНАЛ НАПРАВО ШЕФ ВЪВ БОП?В БОП ИМА ТОЛКОВА СЛУЖИТЕЛИ СЪС СТАЖ И УМЕНИЯ, СТИГА С ТАКИВА МИШОЦИ ОТ ПАЗАЧ НАЧАЛНИК НА РАЗРАБОТЧИЦИ.ТОЯ Е НЕКАДЪРНИК. В ТЪРНОВО ВСИЧКОТО ШЕФ Е ТАКВОЗ. *** ЛОВДЖИИ, ДЕТО ХОДЯТ НА ЛОВ С ГЕНЕРАЛИТЕ И МАЗНЯТ !!!!
25
6
 
17
 
! Отговори
ined преди 13 години
Да не разгласил държавната тайна за апартаментите на Цвъ-Цвъ?
24
4
 
16
 
! Отговори
от 22 до Герберасите преди 13 години
виждам,че платените драскачи на некой клонове на БКП и в събота работят :) дали плащат инзвънредни ? нях нях нях
23
0
 
11
 
! Отговори
анархиста преди 13 години
абе те как не са го убили ,че разгласява държавни тайни...както направиха с Георги Стоев (лека му пръст) дето разкри толкова държавни тайни в няколко книги,или не се е "самоубесил" като ония от ДПС.... :)
22
0
 
14
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
А В СОФИЯ КОГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 22 da sloji tebe kvo te gree koi i za kvo 6te sloji
20
8
 
8
 
! Отговори
аахахха преди 13 години
каква е тая държавна тайна ? или пак Боко иска да сложи някой негов авер на този пост ? никой не е чул май тайната а го съдят ей пеераска държава ц ц ц
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
6tom e predatel da go mahat
18
4
 
26
 
! Отговори
старо куче преди 13 години
КАТО МУ ГЛЕДАМ "КАРИЕРАТА ОТ 1991 Г" НАСАМ, ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ.ГОЛЯМ "СПЕЦ" Е ТОЯ, ОТ Г-Н НИКОЙ ШЕФ НА БОП В ГОЛЯМ ОБЛАСТЕН ГРАД.МИ НОРМАЛНО ДА СЕ ИЗДЪНИ, КОГА Е РАБОТИЛ С ТАКИВА ДАННИ,АМАН ОТ НЕКАДЪРНИЦИ. А В ТЪРНОВО МАЙ СА ДОСТА, КАТО ПОЧНЕМ ОТ КАТАДЖИИТЕ.
17
5
 
11
 
! Отговори
JJD преди 13 години
Както се казва - "Всеки му своето"! Та, това и за този юнак. Не може да крадеш цял живот и да те правят началник на важна служба! Да е жив и здрав.
16
1
 
22
 
! Отговори
Slav78 преди 13 години
Каква ли тайна е разгласил чак толкова, той началника му не е спирал да ги разгласява, ама не каза кой е консултирал и кой му е платил. По-големи инфантили не е имало на кормилото на България, арест след арест и накрая нищо а и какво да чакаме от учители по физическо и история.