Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново

Повдигнато му е обвинение за разгласяване на държавна тайна
Обновена: 12 мар 2011 19:32 | 12 мар 2011 10:00,
78
Закопчаха шефа на БОП във Велико Търново
Снимка: Булфото

За  72 часа в Ловеч е бил задържан началникът на териториалното звено на службата за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров. 

Повдигнато му е обвинение  за разгласяване на държавна тайна, съобщи за БТА прокурор Валентин Вълков от окръжната  прокуратура в Ловеч. Тодоров е закопчан в петък по обяд.

Mинистърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че срещу Тодоров има образувани четири досъдебни производства.

Арестуваният шеф на антимафиотите е разработвал лекарите от болницата в Горна Оряховица. Цветанов обаче не коментира за изтичането на каква информация става дума, нито дали задържането е свързано с разследването на медиците.

42-годишният Тодоров е в  системата на МВР от 1991 г. Бил е началник на ведомствената  охрана на "Захарни Заводи - Горна Оряховица" и е работил в  криминалния отдел на районното полицейско управление в града.  Шеф е на БОП в във Велико Търново от март 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
16
 
! Отговори
14 преди 13 години
че то това е очевидно, каква държавна тайна, кви 5 лв., то му е изписано на лицето, пък като отвори уста да говори и съвсем става ясно, няма едно смислено изречение
14
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм..че има ли още някакви държавни тайни бе? то всичко се вижда като бял ден
13
0
 
19
 
! Отговори
Олелееее преди 13 години
Безумие след безумие. Каква ти тайна може да разгласи някакъв си регионален чиновник /защото е точно това/ ! Че и държавна ?! Хайде, ако е бил в комбина с престъпници , няма да се учудим, ама пък чак `държавна тайна` - хайде стига. Не всички сме прости като министъра на МВР , та да се `качим на това влакче`.
12
8
 
30
 
! Отговори
Шифровача преди 13 години
За да не тънете в догатки. Орлин Тодоров е казал пред лица извън системата от МВР, че министър Цветанов е тежък ***. Което си е тайна с най висока степен на секретност.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"kakvo da komentirame 4ist prestapnik triabva6e da go izxvarliat ot sistemata o6te kogato go xvanaxa da krade kravi ot stopanstvoto na zaxarni zavidi"Те не са го хванали за тая кражба (ако действително е било така). Те са го хванали за разгласяване на тайна.
10
12
 
19
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Вие от Днес Бг. не отклоняваите вниманието на хората с Либия и Япония,напишете за новите подвизи на Цвъцко крадеца на пари от немските фондацй освен ако не сте на негово подчинение.
9
8
 
27
 
! Отговори
ДАНСиращ преди 13 години
Издало е *** мръсно, че един пожарникар има псевдоним Буда в ДС.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще го пуснат, всяко чудо за три дни. Те хората с рушвети дето ги хващат ги оправдават, та камо ли държавна тайна. То Държава не остана, каква тайна?
7
2
 
10
 
! Отговори
kolega преди 13 години
kakvo da komentirame 4ist prestapnik triabva6e da go izxvarliat ot sistemata o6te kogato go xvanaxa da krade kravi ot stopanstvoto na zaxarni zavidi,ama nali togava i tati be6e 6ef v transportna policia vsi4ko se pokri.Tam mu e miastoto po dobre kasno otkolkoto cial jivot da se pravi na velik.I vzemete 4e pak go obiavete za policai na godinata
6
2
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Поне 75% от личния състав на службите трябва да бъдат окошарени за да се оправят нещата. А именно да понамалее влиянието на ДС.
5
0
 
9
 
! Отговори
kires преди 13 години
До Анонимния ***: А бе *** , яденето на *** ли ти е най-големия смисал в скапания ти живот?
4
1
 
18
 
! Отговори
В.Бозаджи преди 13 години
до 1 чакай приятел всеки момент ще ти се обади , няма как иначе , не зная само дали ще ти разчете написаното
3
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Повдигнато му е обвинение за разгласяване на държавна тайна"Най-тежкото провинение в днешна България! Всъщност, това е единственото престъпление от което *** се вълнуват!
2
13
 
22
 
! Отговори
а преди 13 години
министъра кога ще си понесе отговорността за купищата тъпотии дето и продътлжава да ги генерира ? вкл. и за злоупотреба със служебното си положение ?
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GCCE OSTE LI NE SE E OBADIL