Всички заложници са освободени

Похитител държа служители на Инвестбанк над 18 часа
Обновена: 24 мар 2011 16:00 | 24 мар 2011 10:27, Екип на Dnes.bg
478
Всички заложници са освободени
Снимка: БТА

Една жена излезе от клона на Инвестбанк в Сливен. Мъжът, който опита да обере банката, държа като заложници служители на офиса в продължение на 18 часа.

Светлана Динева, която е счетоводител-касиер в банката, напусна клона преди минути с торба в ръце.

"Това е последният заложник, който напуска банката", съобщи пред bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Малко по-късно обаче се оказа, че в офиса е имало още една жена, която се е била скрила в един от кабинетите и похитителят не е знаел за нея. Най-вероятно тя е била шефката на клона Веселка Цонева и вече е изведена от банката.

Похитителят все още е в сградата. Мъжът е на 27 години от района на Нова Загора.

По информация на bTV той е охранител и е от с. Кортен. Младият мъж бил сирак и е израсъл по домове. Той е поискал да се види със свои приятели и с шефа на охранителната фирма, в която работи, който му бил много близък.

Все още не е ясно как се казва похитителят.  Първоначално беше съобщено, че е Христо Петров, впоследствие се появи информация, че името му е Стефан.

При преговорите през нощта похитителят е бил склонен да пусне всички заложници и да се предаде, но е разбрал, че състоянието на простреляния гард Станчо Станчев е критично и се е изплашил, че раненият може да изгуби живота си.

Районът продължава да бъде отцепен. Малко след освобождаването на последния заложник тежковъоръжени полицаи се отправиха към входа на банковия клон. Към тях се присъединиха и двама души, единият носеше чанта.

Веднага след първоначалното щурмуване част от баретите се оттеглиха в посока към сградата на Областната администрация. Те са изнесли наличните в клона на Инвестбанк пари, уточни премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио.

Още по темата

"Тъй като похитеният слуша радио "Фокус", ако ме чува, дал съм изрични указания – предаде ли се, да се спазват всички изисквания на закона. Един шамар няма кой да му удари", с тези думи се обърна към похитителя премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят отправи този призив от Народното събрание. Той уточни, че похитителят не е искал откуп.

"В момента преговаряме с него и за неговия живот", посочи Борисов и допълни: "Важното беше да освободи жените. Поели сме пълен ангажимент в тази посока". Той благодари на службите, работили по освобождаването на хората.

Първата заложница бе освободена около 22,00 ч. снощи, малко след 4,00 сутринта днес бяха освободени още две жени – главната счетоводителка Ивелина Иванова и Мими Величкова, която работи като касиер в банката. Около 7,00 ч. бе освободен мъж – вероятно вторият охранител на банката.

От 16,00 часа вчера районът около банката е отцепен и в Сливен е засилено полицейското присъствие. На място е главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Никой от освободените заложници не е постъпвал в областната болница на Сливен „Д-р Иван Селимински”, съобщиха от лечебното заведение.

Оттам декларираха, че са осигурили легла, в случай че се наложи някой от тях да бъде приет. Екипите на болницата имат готовност за провеждане на прегледи, лечение и консултации с психолог.

Състоянието на оперирания 42-годишен охранител на банката Станчо Станчев вече е стабилно. Той е настанен в реанимация.

Нападателят в клона на Инвестбанк не е наркозависим, каза директорът на ОД МВР – Сливен, Никола Геджев и опроверга първоначалната информация.

*Информацията е актуализирана в 12,24 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още по темата: СливенобирИнвестбанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
379
0
 
9
 
! Отговори
БСП----МАФИЯ преди 13 години
БОЙКО ДА ВЛЕЗЕ И ДА ГО ИЗКАРА ЗА УХОТО.
378
4
 
2
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Това ако беше в САЩ ще има само:Go,go,go,go,!!!
377
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Призовавам от БСП да преговарят с похитителя и даму кажат че те свършиха тази работа одавна
376
10
 
5
 
! Отговори
истината преди 13 години
КВО ПРЕГОВАРЯТ С ТОЯ ***.ЩО НЕ ГО ОЧИСТЯТ БЕЗ МНОГО-МНОГО ДА СЕ ЦЕРЕМОНЯТ.ДА МУ ПУСНАТ НЯКАКЪВ ОТРОВЕН ГАЗ ДА МУ СЕ ЗАПЕНИ МУЦУНАТА.
375
2
 
8
 
! Отговори
Assassin преди 13 години
С похитители и терористи НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ, а се ДЕЙСТВА!
374
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто ако нямаше престрелка от паникьосания, отдавна да се беше предал и всичко да свърши. При успешни операции е нормално всички да признаем на властите че се справят добре. Но някои тук са много заслепени в омразата си. С омраза не се живее. То японците като ги облъчват вече месец би трябвало да питаят такива омразни чувства към управниците си. Преди по Станишев плюехте безогледно за щяло и нещяло. Вие по-добре ли щяхте да решите този проблем.
373
0
 
2
 
! Отговори
до 400 преди 13 години
Всъщност сега чакат човека да излезе и да се предаде.
372
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мизерията вече е голяма.народа ще превърти окончателно и ще нападне най големия дразнител-банки и имоти на милионерите.единственото решение е намаляване на цените на всяка цена или ще стане анархия.
371
0
 
4
 
! Отговори
и какво преди 13 години
чакат сега всъщност ?леко се преиграва с драмата... изтърваха сюблимния момент
370
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Похитителят е охранител! Сега е момента да се вдигнат заплатите на охраната по банките! :)
369
8
 
9
 
! Отговори
Гербандит преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят. ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.: Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ ОЩЕ МАЛКО ГЕРБ И ТОЧНО ТОВА НИ ЧАКА
368
1
 
5
 
! Отговори
.). преди 13 години
От къде знае похитителя , че простреляния е в тежко състояние ? От *** журналисти , които раздухват всичко, което разберат без оглед на последствията , които може да има, много ясно ,че там вътре слуша новини , защо му се казва всичко и какъв е смисъла да го правиш цялото това нещо ако не ти стиска да го направиш до край ? Какво е очаквал тоя , че ще го пуснат да си ходи ? Изобщо много лабилни мозъци вдъхновени от обирите на банки и отличания на автобуси от американските филми ..
367
7
 
9
 
! Отговори
ръП преди 13 години
Тивата е заповядала докато не дойде да не се предава, а после тиквата ще го изкара като примерна ученичка от час.
366
0
 
15
 
! Отговори
кеворк кеворкян преди 13 години
мъж от варна,66 год дядка от суворово,ту4ин,2 са похитителите,наркоман от сливен,бременна жена в банката и т.н-журналисти вие сте върха!
365
2
 
1
 
! Отговори
pleshiwiq преди 13 години
pohititelq se iokazal Dam4o le4kov nashmyrkan do kozirkata koito obyrkal hotela si s bankata
364
0
 
1
 
! Отговори
383 преди 13 години
Еврика!
363
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до всеки банкер-полицай за да го пази от гладния народ.ще стане като в юар-богаташите заградени със огради и камери.
362
2
 
6
 
! Отговори
Бат Вал преди 13 години
План "Б" застилат червен килим пред банката, строяват почетната рота и оркестър, знойни моми в национални носии с погача и мед, бял кон за "героя" и чакаме. После условна присъда и зелена светлина за бъдещите мили на съдебната ни система изверги!?
361
3
 
12
 
! Отговори
Bravo преди 13 години
Браво на българското малоумие!!!В нормалните държави при обир на банка никой няма да натисне паник бутон и т.н. ,защото именно такива неща се получават.Тая *** *** натиснала паник бутона,все едно нейните пари крадат,мамка и ***.Ако ги беше застрелял като диви прасета ,кво щеше да стане?Или май така трябваше да направи,че да се научат *** ,че при въоръжен грабеж паник бутон не се натиска,защото ставаш заложник!
360
7
 
1
 
! Отговори
Демокрит преди 13 години
Айде да го застрелят тоя и да пускат друга тема ...