Всички заложници са освободени

Похитител държа служители на Инвестбанк над 18 часа
Обновена: 24 мар 2011 16:00 | 24 мар 2011 10:27, Екип на Dnes.bg
478
Всички заложници са освободени
Снимка: БТА

Една жена излезе от клона на Инвестбанк в Сливен. Мъжът, който опита да обере банката, държа като заложници служители на офиса в продължение на 18 часа.

Светлана Динева, която е счетоводител-касиер в банката, напусна клона преди минути с торба в ръце.

"Това е последният заложник, който напуска банката", съобщи пред bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Малко по-късно обаче се оказа, че в офиса е имало още една жена, която се е била скрила в един от кабинетите и похитителят не е знаел за нея. Най-вероятно тя е била шефката на клона Веселка Цонева и вече е изведена от банката.

Похитителят все още е в сградата. Мъжът е на 27 години от района на Нова Загора.

По информация на bTV той е охранител и е от с. Кортен. Младият мъж бил сирак и е израсъл по домове. Той е поискал да се види със свои приятели и с шефа на охранителната фирма, в която работи, който му бил много близък.

Все още не е ясно как се казва похитителят.  Първоначално беше съобщено, че е Христо Петров, впоследствие се появи информация, че името му е Стефан.

При преговорите през нощта похитителят е бил склонен да пусне всички заложници и да се предаде, но е разбрал, че състоянието на простреляния гард Станчо Станчев е критично и се е изплашил, че раненият може да изгуби живота си.

Районът продължава да бъде отцепен. Малко след освобождаването на последния заложник тежковъоръжени полицаи се отправиха към входа на банковия клон. Към тях се присъединиха и двама души, единият носеше чанта.

Веднага след първоначалното щурмуване част от баретите се оттеглиха в посока към сградата на Областната администрация. Те са изнесли наличните в клона на Инвестбанк пари, уточни премиерът Бойко Борисов пред Дарик радио.

Още по темата

"Тъй като похитеният слуша радио "Фокус", ако ме чува, дал съм изрични указания – предаде ли се, да се спазват всички изисквания на закона. Един шамар няма кой да му удари", с тези думи се обърна към похитителя премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят отправи този призив от Народното събрание. Той уточни, че похитителят не е искал откуп.

"В момента преговаряме с него и за неговия живот", посочи Борисов и допълни: "Важното беше да освободи жените. Поели сме пълен ангажимент в тази посока". Той благодари на службите, работили по освобождаването на хората.

Първата заложница бе освободена около 22,00 ч. снощи, малко след 4,00 сутринта днес бяха освободени още две жени – главната счетоводителка Ивелина Иванова и Мими Величкова, която работи като касиер в банката. Около 7,00 ч. бе освободен мъж – вероятно вторият охранител на банката.

От 16,00 часа вчера районът около банката е отцепен и в Сливен е засилено полицейското присъствие. На място е главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Никой от освободените заложници не е постъпвал в областната болница на Сливен „Д-р Иван Селимински”, съобщиха от лечебното заведение.

Оттам декларираха, че са осигурили легла, в случай че се наложи някой от тях да бъде приет. Екипите на болницата имат готовност за провеждане на прегледи, лечение и консултации с психолог.

Състоянието на оперирания 42-годишен охранител на банката Станчо Станчев вече е стабилно. Той е настанен в реанимация.

Нападателят в клона на Инвестбанк не е наркозависим, каза директорът на ОД МВР – Сливен, Никола Геджев и опроверга първоначалната информация.

*Информацията е актуализирана в 12,24 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още по темата: СливенобирИнвестбанк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой да ми спомни има ли нейде из Европата случай, в който за криминална ситуация със заложници и наркоман лично премиер да се явява да командва операцията. Не беше ли редно да остави хората от МВР да си работят работата без да им се пречка. Доверие ли им няма? Или сърце младо, юнашко не трае? СЕГА какво да очакваме? Ако, не дай Боже, се проточи някое раждане, Бойчето да нахлуе в родилна зала да разражда родилката ли?
358
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИЗЪМ И ГЕРБ СА ДВЕ ЕДНАКВИ НЕЩА.27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия.
357
0
 
2
 
! Отговори
мда преди 13 години
348 - че как иначе ще стане търсения ефект ?народа плаче от щастливата развръзка, доволен че има такъв човек начело на държавата
356
3
 
15
 
! Отговори
sako преди 13 години
Шефката на клона се е крила като мишка до последния момент. Ми за кво си шефка *** кукло. Като виждаш ,че персонала ти е загазил, ще излезеш най отпред ,а няма да се криеш. И защо в тези банки работят 90% жени. Това е дискриминация по пол. В тоя офис няма един мъж освен охраната. Мъжете също искат да работят в банки. Това да не са фризьорски салони или шивашки цехове. И какви банкерки са тези пикли в тоя офис с тия къси поли и високи кожени ботуши. Нямат ли делови костюми? Порно студио ли е това.
355
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 13 години
Най-после измислиха мотив за поведението на "похитителя". Току що казаха по BTV, че всичко е било заради пари !Изниква обаче въпросът защо той не е взел нито един лев от парите в банката, след като цяла нощ беше в нея ?Нормалното беше да вземе, колкото може повече пари и да се опита да избяга отнякъде. Поне така става, когато обирът е истински ...
354
0
 
8
 
! Отговори
wtf преди 13 години
И на БТВ не им е лесно.. То Петър ли не беше, то Иван красивото ли не беше, то пенсионер, наркоман, само дето мен не ме изкараха че съм там :D И по последни сведения на БТВ, причината похитителят да извърши действията си е, че вчера е скъсан на изпит по кормуване. Колко е вярно и те не знаят!
353
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
372КомунизЪма мой човек си отиде 1989!!!Избора е "ДА БЪДЕМ" или "ГЕРБ"?!
352
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бойко свали цените и данъците защото и други хора ща атакуват банките.!!!
351
1
 
3
 
! Отговори
прокурор преди 13 години
Уважаеми приятелю, статистиката на прокуратурата винаги ще е по-ниска от тази на полицията, просто защото едните отчитат разкритата престъпност, а другите разследваната престъпност, тази при която има внесен в съда обвинителен акт. Прокурорската статистика ще нарасне за миналата година с още 10-20%, едва след като се внесът в съда висящите дела. И двете статистики са верни, а по някои от делата доказателствата се събират и след години. Който върши престъпления да му мисли.
350
1
 
1
 
! Отговори
348 преди 13 години
е как, иначе няма да се получи сцената, дето цял народ я чака със свито сърце - "аз, в бяло!"
349
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До !ЕДно и също е !
348
1
 
2
 
! Отговори
fireman преди 13 години
A AZ pRIZOVAVAM POGARNIKARQ DA SE PREDADE
347
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** тъпите *** по к1-''да излезел похитителя-нищо страшно не го 4акало''-да бе само доживотен!
346
2
 
1
 
! Отговори
348 преди 13 години
иначе няма да има ефекта, който цял народ очаква със свито сърце - позата " аз. в бяло!"
345
0
 
3
 
! Отговори
1122 преди 13 години
geroite sa izvestni bb i cc
344
6
 
10
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 363Ето, това е поредното доказателство за интелектуалното и културното ниво на ГЕРБавия електорат. Но, какъвто лидера, такъв и електората.
343
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е нагледен пример за добре свършена работа от полицията. Това показва колко е безмислено осъществяването на терористичните актове. Сега е важно човекът да се успокои и да се предаде. Във Франция и Америка не преговарят с терористи и щяха да го гръмнат в малкия мозък при първа отдала им се възможност. Мисля, че подходът на нашето МВР е по-правилният. Човекът може временно да е обременен психически. Жалко че и в нашата страна се случи такъв инцидент.
342
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАРОДА ИЗНЕМОГНА!!!!!!!!!!!!!!!!България изпадна в първата си рецесия от 12 години насамПрез 2010 г. средномесечният брой на безработните, регистрирани в бюрата по труда в страната, е близо 351 хил. души, тоест със 70 хил. безработни повече спрямо 2009 ТОВА Е САМО ЗА 2010 ЗА НАЧАЛОТО НА 2011 СА ОЩЕ ПОВЕЧЕ.
341
5
 
4
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 359Аз като гледам, бълването на простотии и цинизми (при това написани удивително неграмотно) е ваш подчин, така че, по-кротко. А иначе, най-големият *** в тая държава е станал премиер министър, така че може би това дето го приказвате е някакъв вид домплимент (неведоми се мислите ГЕРБерски).
340
6
 
12
 
! Отговори
Бат Вал преди 13 години
Нещо не се връзва, или в банката има още някои освен похитителя, или полицаите са неадекватни. Преговорите имаха смисъл до спасяването на похитените. Наи-логичното сега е да влязат и да го арестуват ако окаже съпротива деистват според ситуацията. Или всички ги обзе стокхолмския синдром и питаят към терориста най-мили чувства!?