Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат

Разговорите с него се водят с посредник
Обновена: 24 мар 2011 05:28 | 23 мар 2011 20:10, Екип на Dnes.bg
523
Похитителят е наркоман, иска полицаите да се махат
Снимка: Булфото

Вече са проведени два разговора с похитителя, който държи седем души за заложници в банков клон на Иневстбанк в Сливен, предаде кореспондентът на Dnes.bg. Преговорите се водят от посредник, уточниха от полицията.

Според техни данни похитителят е само един и страдал от наркотична зависимост.

Той е поискал полицаите да се отдръпнат, за да може да излезе, като вземе наличните пари.

Нови полицейски сили и военни с джипове се струпват пред похитения клон, в подкрепа са дошли и полицаи от Ямбол. Снайперисти вече заемат позиции.

Банката е обградена от части на Специалиализирания отряд за борба с тероризма. Те се ръководят на място от главния секретар на МВР Калин Георгиев. Психолози от МВР правят опит да влязат в контакт с похитителя.

Осветлението в банката не е включено, но отвън има подготвени допълнителни прожектори.

Въоръженият обир започна около 16 часа, когато маскиран нападател нахлува в клона и простреля един от охранителите.

Пострадалият пазач на име Станчо, на 42 години, е откаран в местната болница, където е подготвен за операция.

Още по темата

Началникът на отделението д-р Тодор Суванков съобщи, че мъжът е в много тежко състояние и има опасност за живота му. Прострелян е в областта на лявата раменна става и куршумът най-вероятно е заседнал в тялото му.

Има данни за голямо количество кръв в белия му дроб.

В момента десетки тежковъоръжени полицаи са обградили клона на банката, който се намира срещу сградата на Областната администрация в центъра на града.

На няколко пъти се чуваше стрелба отвътре. Районът е отцепен. Не се допускат дори жители на съседни сгради да се приберат по домовете си.

Неволни "заложници" на случая се оказаха и служителите на областната управа в Сливен.

По разпореждане на областния управител Марин Кавръков, който е бивш полицай, всички бяха настанени на втория етаж на сградата

Тя се намира на петнасейтина метра срещу банковия клон. Шест часа след началото на заложничешката драма служители на областната управа от Сливен бяха евакуирани от сградата. Те са били изведени със стълба от втория етаж на сградата. За евакуацията им са помогнали пожарникари.

По данни на банката похитени са директорът на Инвестбанк – клон Сливен, Веселка Цонева, главният счетоводител Ивелина Тенева. Останалите служители са Ваня Димитрова – счетоводител – касиер, Мими Величкова – счетоводител-касиер, Радина Терзиева – експерт кредитиране, Светлана Динева – счетоводител-касиер, Димитър Митков – охранител.

Една от похитените в банката служителки - Светла, успяла да се свърже с близките си към 17,00 часа и да съобщи само няколко думи, че в банковия клон има обир. Тя е успяла да вдигне телефона и казала, че се намира под бюрото и затворила.

Светла работи като касиерка. Тя е около 40-годишна и има син на име Явор. Всичките й близки, както и роднини на другите задържани при обира, се намират в района на произшествието, зад полицейския кордон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


523
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** комунистите пак блажат на Боко шпека............:))
496
5
 
4
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 13 години
Това момче ми прилича на Новият Васил Левски - Цяла България сега него гледа - страшилището за изедниците на народа(олигарсите) и банките грабещи с лихви
495
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новият Васил Левски - Цяла България сега него гледа - страшилището за изедниците на народа
494
6
 
8
 
! Отговори
fff преди 13 години
В САЩ щяха да приключат случая за час максимум. Щяха да нахлуят и обезвредят, или да разположат снайпери. Или пък да водят преговори (фалшиви). Последното което трябва да правиш е да вбесяваш или отчайваш престъпник който държи заложници. Как може *** С *** да му кажат че политиката на България била че не разменяли заложници за откуп. Добре че не съм аз като заложник, щях да се прекръстя ! 11 часа вече стоят и си правят барбекю отвънка. ПРОСТИ *** МИЛИЦИОНЕРЧЕТА
493
3
 
28
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Естествено, че ще го изкарат наркоман, защото не им изнася да кажат, че е бивш техен човек... Наркоман с боен пистолет почти не се среща... Ако е бил толкова зле от наркотичната зависимост е щял да го продаде или заложи или да обере някое магазинче или барче да им вземе оборота. Имах няколко познати от квартала дето станаха наркомани и им знам прекрасно мисленето и начините им на подход... Почти не рискуват Ва Банк, защото знаят, че ще ги затворат и тогава ще им се разгони фамилията от липсата на наркотици. По-точно е някой уволнен полицай без пари или нещо подобно. А и с боен пистолет вече... Наркомана винаги мисли и за утрешната доза и не би рискувал за една-две дози банка да обира и то с заложници и да стреля по охраната на месо. На него му трябват 200-300 лева само за да се оправи и да има за цяла седмица дрога например... Обират малки магазинчета или хора (жени най-вече) по безлюдни или тъмни улички. На няколко приятелки така им взеха чантите и телефоните с опрян нож или газов пистолет в гърлото. Наркозависимите са болни хора с много силна концепсия как и какво ще откраднат или оберат. Нещо ми е мътно тук за този обир в Сливен... Ами ако се окаже учител, който е теглил кредит от тази банка за да си плати парното (защото са искали да му вземат покъщнината с съдя изпънител заради неплатени 3-4 вноски), и храни децата си и безработната му жена и да са му наложили по-голяма лихва например преди месец-два??? Банките си го правят това редовно заради някаква "клаузичка" дето са вметнали в договора с мънички буквички... Докараха ни до просешка тояга тия изедници мамка им.. Уффф... Само се дразня като чета такива негативи в пресата. Искам да направим референдум всички българи и да вкараме на по 2 годишен договор (за да не се главозамаят и те) европейски министри, депутати и прочее дето има "лапачески" и корумпирани места в БГ...
492
5
 
33
 
! Отговори
стана лошо преди 13 години
хората огладняха. нямат работа. не могат да задоволят елементарните си нужди и са на границата на оцеляването. за съжаление ще става все по зле.
491
2
 
6
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Аз само се чудя този дали се надява, че ще се измъкне !?
490
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаите нека се дръпнат... като оставят 2-3 снайперисти да дебнат изходите. Да го застрелят тоя като куче
489
3
 
4
 
! Отговори
anonimna преди 13 години
luda rabota
488
5
 
31
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Няма ли някоя лента зa рязане там ?
487
5
 
54
 
! Отговори
Genius преди 13 години
Най-лесният начин за справяне със ситуацията е да монтират мощна уредба и да пуснат пените на Веселин Маринов.Обирджиите ще се предадат светкавично.Но пък е много жестоко и брутално за заложниците.
486
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в крайна сметка Бате Бойко трябва да е там - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, за да подаде рулото с тоалетна хартия...
485
5
 
17
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Bиновен e тройната коалиция , Станишев , Царя и най-вече Костов.
484
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бащата на бойните изкуства у нас Валерий Найденов, е първият треньор по бойни изкуства на столичния кмет Бойко Борисов и на Слави Бинев. В момента Найденов е почетен председател на Федерацията по таекуондо и притежава 6-и, най-висок дан в страната. Основоположникът на таекуондото в България е роден през 1953 г., но е с боен дух на 23-годишен младеж.Затова го атакувамe с провокативния въпрос: - Защо не организирате един спаринг между вашите ученици Бойко Борисов и Слави Бинев? Какви са ви прогнозите?- Ако Бойко Борисов се яви на двубой със Слави Бинев и победи, аз ще се откажа от дана си.За доказателство на думите си мога да ви направя паралел на физическите изяви и на характерите, тъй като ги познавам добре и двамата. Бойко Борисов го знам от 1982 г. До 1985 г. беше мой възпитаник в таекуондо. Между другото, аз го изгоних от нашия клуб.- Защо?- За клюкарство, лъжи и интриги, но не искам да издребнявам и да го бистря сега. През тези години, за които ви говоря, че е тренирал при мен, той беше един млад пожарникар. Дойде в 27-мо училище в Люлин, където започна да се занимава с та-екуондо. Бинев се появи към 1985-86 г. Борисов нямаше талант. Докато Бинев имаше и много бързо разгърна и стана шампион на Европа и на Балканите.
483
1
 
8
 
! Отговори
tt преди 13 години
male ,male tolkova vreme da ne mogat da se spravqt s edin narkomat.eto za kakvi hora plastame danaci.
482
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз мисля, че сега всички трябва да се съсредоточим в молитва на Похитителя спешно да му дойде разстройство от притеснение... няма да се насира в гащите, я! Ще развее белия байрак и хората ще се приберат по живо по здраво.
481
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герберска демокрация ...
480
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понастоящем Ипон се нарежда сред най-големите охранителни фирми в страната (охранителният й състав възлиза на около 800-900 души). Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. Мобилтел, тръбопроводите на ЛУКойл, хазартната фирма Ай Джи Ем, Първа източна международна банка, Булинс; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов Маргина, Младен Михалев Маджо и др. През лятото на 2000 год. Ипон поема физическата охрана на Общинска банка с протекциите на Стефан Софиянски, Сава Джендов (бивш началник на УБО) и др. От пролетта на 2001 год. Ипон охранява и алкохолната фирма Синхрон инвест.
479
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това го нямаше при Костов.
478
1
 
10
 
! Отговори
baas преди 13 години
пичове, тук се подвизава истински гений! не тоя в банката - той е взел-дал.говоря за гения сред коментиращите с ник АТАКА. ней-гениалната му мисъл е, че "трябва да нападнем Турция веднага". това искам да го видя - 40 000 срещу 1 000 000.....