Задържаха четирима "Превозвачи" в Стара Загора

Извозвали прескъпо работници от "Мини Марица Изток"
2 дек 2011 18:16,
18
Задържаха четирима "Превозвачи" в Стара Загора
Снимка: МВР

Двама мъже и две жени са задържани в хода на специализирана операция „Превозвачите” в Стара Загора, съобщиха от МВР.

Задържането на четиримата е заради разследване за изнудване и пране на пари.

41-годишният П.С. и 50-годишният М.М. са управители на дружества за превоз, които транспортират работници от „Мини Марица Изток”. Задържани са и две счетоводителки – 47-годишната Н.Г. и 54-годишната М.Г.

Обявен за общодържавно издирване е управител на друго подобно дружество, към момента обаче той се укрива.

Организацията на престъпната схема е действала по следния механизъм: трите дружества са „обединили” повече от 30 малки фирми превозвачи и е формирано окрупнено юридическо лице, от името, на което е сключен договор с „Мини Марица Изток” за превоз на работници на значително завишена цена на километър.

Разликата между по-високата и реалната стойност малките превозвачи връщали на дружествата, за да продължат да изпълняват курсове. Установено е, че реалната и фактурираната стойност на километър се разминавали с не по-малко от лев.

Над година е продължила предварителната работа по разследването на случая.

На четиримата са повдигнати обвинения, те са задържани за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
ДАНО преди 12 години
ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ ТАЯ МАФИЯ ДА ГИ ИЗ4ИСТЯТ ДО КРАК...САМО ТАКА ИНА4Е НЯМА ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА ВСИЧКИ ПОД НОЖА КАТО НЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ И ОСИГУРОВКИ И ТОЧАТ ДДС .....БРАВО....ДА ОСТАНЕ 4ИСТИЯ БИЗНЕС...А ЗАЩО НЕ ПО4НЕТЕ ОТ ТИЯ С ГОЛЕМИТЕ КРЕДИТИ ДА ВИДИТЕ КАДЕ СА ПОТЪНАЛИ ПАРИТЕ НАЛИ ИМА КРЕДИТЕН РЕГИСТЪР И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ...ОТТАМ МНОГО ЩЕ СЕ НАУ4И,,,,
17
1
 
0
 
! Отговори
АААА преди 12 години
ИМА И ДРУГИ В СТАРА ЗАГОРА Е ПЪЛНО С МОШЕНИЦИ ПОВЕ4ЕТО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ...
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм търговец ,когато купувам една стока я продавам с надценка,за да спечеля нещо и да платя заплати и осигуровки на служителите си,ТРЯБВА ЛИ ДА МЕ АРЕСТУВАТ ,ЧЕ СЛАГАМ НАДЦЕНКА НА СТОКИТЕ КОИТО ПРОДАВАМ ?? РАЗРЕШЕНО ЛИ Е В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ??? ИЛИ БОЙКО КАЗВА КАКВО ИМАШ ПРАВО ДА ПРАВИШ?
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
маймуните на боко и цоко в акция.юрушшшшшшшшшшшшшшшшш и за какво???????????????????????
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе какви са тези комунистически глупости в една пазарна икономика?Има търсене и предлагане.Кой ги определя цените при участие в пазар бе долни червени милиционеро куманоиди?
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stanishev e vinoven ! ! :D
12
0
 
8
 
! Отговори
7 преди 12 години
Tia PEDERASI 6to ne hvanat kontrabandata. Primer Dnes si vzemah Cigarki samo za28 lv
11
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 12 години
Tea sa ebati PI ARI TE
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОКОООО, ЦЕЦКООООООО........аре малко сменете сценария бе...Когато има напрежение в страната , веднага вадите някоя спец акция от джоба , за да отклоните общественото мнение. СМЕШКОВЦИИИИИ.За арестуване са ръководителите сключили неизгодния договор в държавното дружество, а не превозвачите. При договорни взаимоотношения, същото това ръководство е имало възможност да сключи договор и с други превозвачи........ИНТЕРЕСНО Е КОЙ Е ВЗЕЛ КОМИСИОНКАТА
9
5
 
26
 
! Отговори
Ха-ха-ха ! преди 12 години
Направо мафията са разбили с тази акция ! :)Това счетоводителките са като нинджи. Страшни бандитки ти казвам ! :)
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е пак ни занимават с глупости,докато има много по-големи измами с ДДС.Но на хората се представят дребните риби,за да си мислят,че МВР работи.Но така е щом им ''верваме''!Тези дето крадат милиони и милиарди се откупват и не ги осъждат в България.
7
2
 
29
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Когато...делото се гледа на...трета инстанция,от Марица-Изток няма да има и...следа,щотовъглищата ще са...изчерпани.Превозвачите ще са...пенсионери и ще са...забравили за какво ги съдят,а за злоупотреби няма да се...говори,защото парите отдавна са...раздадени и похарченипо етажите на...съдебната ни система.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали не се разчиства терен за някой по-приближен до властта, който да поеме транспорта на служителите с неговата фирма???
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не разбрах от горния материал!!! Имало договр с превозвач на завишени цени. Ако е така, то не виждам вина в дружествата, които са изпълнявали поръчката, а в ръководството на мини Марица Изток, които са сключили неизгодния договор. Което пък поражда въпроси, дали не става въпрос за корупционна сделка, т.е. фирмата превозвач да връща на ръководството. Ама явно са решили да жертват бушоните, че ако се стигне до шефовете на Марица Изток не се знае какви други л***** може да изплуват!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не разбрах от статията или журналиста е *** или е поредния ченгеджииски кьорфишек , не става ли дума за договрни отношения между частни фирми , какво значи реална и по висока стойност има си пазарна такава между реални играчи на същия , не че няма корупция и в частния сектор .
3
4
 
35
 
! Отговори
123 преди 12 години
Аз не виждам нищо нередно-обикновена търговска сделка...Може би има корупционна практика от страна на този,който е подписал от името на държавното дружество...Има превозвачи-малки дружества ,които са склонни да карат на 1 лв на километър.Има фирма посредник,която успява да "мотивира" отговорен човек от "Мини Марица Изток",да заплаща по 2 лв на км...Държавното дружество сключва договор с посредника за 2 лв/км,който пък от своя страна си намира подизпълнители,които да возят на 1 лв/км.Законно е...
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След приет подкуп от съдията, подсъдимите се оказват абсолютно невинни, дори не знаели за какво ставало дума!
1
20
 
16
 
! Отговори
Детектифф преди 12 години
Една хубава новина. Все пак има и хора които работят качествено.Сега зад топката е съда. Да видим отиграването!