Адвокат Велков ще отговаря за заплаха за убийство и измама

Вчера той беше арестуван с 20 бона, искани от Киро Японеца
8 дек 2011 17:30,
49
Адвокат Велков ще отговаря за заплаха за убийство и измама
Снимка: архив, Булфото

Задържаният вчера Николай Велков ще бъде обвинен за заплаха за убийство и за измама, съобщи БТА, позовавайки се на източници от прокуратурата. Разследването ще се води от районната прокуратура в София.


Адвокат Велков, който преди две години бе задържан при акция "Октопод", беше арестуван в момент на предаване на пари, които искал от Кирил Кирилов, известен още като Киро Японеца. Исканата сума е 20 000 лева.

Според обвинението Николай Велков е поискал парите от Киро Японеца, за да оттегли жалба срещу него, която беше подал в районната прокуратура в София. Велков се беше оплакал, че Кирилов му е нанесъл побой. От своя страна пък  Кирилов подал сигнал в прокуратурата за това, че е заплашван и изнудван.

Бизнесът на Кирил Кирилов – Киро Японеца не е бил обект на проверка от службите покрай случая с нанесения от него побой на Велков, заяви по-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов.

 „Има си данъчни декларации. Аз не мога да кажа с какво точно се занимава, защото не съм правил подобен преглед на когото и да било в България. Компетентните органи са тези, които, когато констатират несъответствия, започват да работят. Всички, които са от оперативен интерес за МВР и за службите, винаги правоохранителната система предприема съответните действия. Няма как да споделяме това, което се предприема, или кои лица представляват оперативен интерес за системата”, отсече МВР шефът.

Преди близо две години адвокат Николай Велков беше арестуван при операция "Октопод", по която бе задържан и Алексей Петров – Трактора.

Впоследствие прокуратурата сне всички повдигнати срещу него обвинения, а Велков бе пуснат от съда срещу гаранция от 20 000 лева гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
съдийка преди 12 години
Кво стана, бе?
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
адвокатът Велков е от Пазарджик, всички хора от града знаят че преди 7-8 години той беше арестуван след като в село Опицвет разкриха цех за синтетична дрога и той беше главен заподозрян , не само че го пуснаха и оправдаха ми на всичко отгоре тази *** реши да се кандидатира преди изборите за кмет на Пазарджик, е такава наглост няма , не че *** Японеца ми е симпатичен ама не да го беше бил а да го беше на..ал дано и сега *** Велков реве като убодена мечка колко го били , *** и ...
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само тоя ли е мръсника, сред долните адвокати?Нищо не им прави Адвокатската Колегия!Доживотно, без право на практикуване на професията си!
43
3
 
6
 
! Отговори
архангел преди 12 години
това се нарича милиционерско мероприятие....
42
3
 
1
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Цветанов много точно казва и описва какво се прави по-горе,май си кьорав
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бизнесът на Киро Японеца не е бил обект на проверка от службите .НАРКО БОС Е КИРО ЯПОНЕЦА,ТОВА И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ А МВР НЕ.ЗА ТОВА ЩЕ ИМА МНОГО КАТО : Цар Киро,ЯПОНЕЦА И мнооооооого други.
40
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
бре тия финикийски знаци каква сила имат само..карат много хора ..та даже и адвокати да си играят с живота си..алчни ***
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добрия гражданин Киро се оплакал милия, че го рекетират. И как го точно - щели да го обадят на прокуратурата, че бие. И аз вчера рекетирах една масажистка - или ще го търка или отивам при друга. И МВР-то веднага спретна разработка, че СРС-та, че разпит пред съдия, че белязани банкноти. Кога успяхте бе, молодци, ако и за другите действахте така ашколсун. *** май са на служба при Японеца.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИКВЕНИ историйки ХА ХА ХА
37
1
 
16
 
! Отговори
цеко преди 12 години
абе знам го япончето бе, нали ни е спонсор!!
36
1
 
23
 
! Отговори
Hаблюдател преди 12 години
Това е поредната разработка на Цецо и Боко. Киро,привикан специално за случая в ГД БОП ,е принуден да сътрудничи.понеже ако не сътрудничи скоро ще е на метър под земята заради досегашния си живот. Флоров разработва операцията,получава разрешително за СРС от нашата съдийка и предварително образувано дознание,разрешава и подслушване и разпит на Киро пред съдия.Нагласена работа за Велков и той е принуден да говори,а с това щрака и капана за него.Тук плаща ЦВ. Василев а БОП и Прокуратурата действат
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Разбрахте ли сега какво е необходимо *** наркобос Киро Японеца да се превърне в г-н Кирилов? Елементарно- да влезе в сценария на Флоров и Цветанов в набеждаването на неудобни на ГЕРБ и лично на Цветанов хора. Употребата на службите за партийни и лични интереси вече надминава всякакви граници. Това го нямаше и при Т.Ж. Честита демокрация!"
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР още мисли...Седи МВР и мисли, седи и мисли...По едно време гледа само седи!
33
1
 
18
 
! Отговори
kk преди 12 години
Законът не се ли прилагаше еднакво и за този,който дава подкупа,и за този,който го вземаКъде е златния Цветанин Киро
32
1
 
11
 
! Отговори
МВР още мисли!!! преди 12 години
"МВР се чуди за какво да обвини арестувания в сряда адвокат Николай Велков. При задържането му твърдеше, че той е взел подкуп от ромския бос Кирил Кирилов-Японеца, после, че го е изнудвал, а вчера стана ясно, че Велков ще бъде обвинен за закана за убийство и евентуално за измама. Причината е: защото юристът създал у Японеца лъжливото усещане, че подкупът ще е достатъчен, за да изтегли жалбата срещу него.Според МВР адвокатът е арестуван в момента, когато е получавал белязани 10 000 евро от рома. Това стана само час след като Велков даде пресконференция, на която предрече, че ще бъде задържан и съден, защото бил "поръчан". На нея той обвини ръководството на Корпоративна банка за участие в различни схеми, включително и срещу самия него. Първоначално МВР твърдеше, че адвокатът взел парите от Кирилов, за да си оправят отношенията си след побоя, без да се стига до дело в съда. Вчера вече се насаждаше версията, че "г-н Кирилов" е бил изнудван и дори заплашен с убийство от Велков.Самият адвокат твърди, че на 22 ноември е бил пребит от Японеца без никаква причина в столично заведение. В медиите бяха публикувани снимки, на които юристът е със счупен нос и затворено от оток око. Затова изглеждаше нелогична тезата, че Велков едновременно заплашва Кирилов с убийство, иска му пари да се оправят извън съда, изнудва го и го ***.И до този момент инцидентът между Велков и Японеца не е коментиран от МВР. "
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велков, го познавам,и знам,че не е ***,просто цецо му е скроил ***-капан,,,
30
0
 
20
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Тук ми намирисва на няква задкулисна игра на Бойко,Японеца и Велков
29
4
 
23
 
! Отговори
Но комент! преди 12 години
До къде се дакарахме, Канал 3 да е народната телевизия и да е ангела осведомител и носител на истината ... То други телевизии и медии и няма всички са *** и гъйзоблизци ... Бюрековците са навсекъде....
28
2
 
3
 
! Отговори
KASAPINA преди 12 години
GOVORETE KAKVO TO ISKATE NO ISTINATA E 4E ( KIRO ) NAT JIVE SI4KI TEKA NARE4EN BOSOVE EDINE I OSTAVA VAV ISTORIATA NA BG MAFIATA *** NO NAI DOBRIA NEKA PO DOBRIA DA POBEDI.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Адвокат много честен го изкарвате.Как така като си тръгнал от Банката си тръгнал със 6 милиона.Това го каза по Канал 3.И аз съм честен работник но със два заема от Банки