Заловиха 15-годишен, обявен за издирване за убийство

Момчето било избягало от психиатрична клиника в Ловеч
Обновена: 10 яну 2012 18:53 | 10 яну 2012 18:53,
27
Заловиха 15-годишен, обявен за издирване за убийство
Снимка: архив, МВР

Полицията  задържа 15-годишно момче,  обявено за общодържавно издирване заради убийство , съобщиха от МВР.

Непълнолетният бе задържан през юли миналата година. Привлечен бе като обвиняем за извършени убийство и опити за убийство и настанен принудително в Държавната психиатрична клиника в Ловеч.

На 4 януари обаче той успял да избяга оттам. Криминалистите започнали издирването му веднага, след като получили сигнал, че той е изчезнал.

При огледа било установено, че непълнолетният се промъкнал през решетка на прозорец на втория етаж на клиниката и по клоните на дърво се спуснал на земята.

В хода на предприетите действия психично болният е засечен днес  следобед в столичния квартал „Красна поляна”. Той е задържан в апартамента на баща му, без да окаже съпротива.

На 4 юли миналата година служители на столичното Трето Районно управление „Полиция” го заловиха минути след като на детска площадка в района на „Красна поляна” нападна млада жена и я рани с нож в гърба.

В него бе открит и ножът, с който бе извършил нападението. При обиск в дома му в същия квартал бяха намерени още два ножа и дрехи, от които бяха иззети следи.

При продължилото разследване бе установено, че той е извършител на още един опит за убийство на 3 юни, когато ранява друга млада жена в квартала.

На 11 май миналата година на ул. „Добротич” напада и 61-годишен мъж, нанася му множество рани с нож, от което жертвата умира.

След задържането му тогава с постановление на Софийска градска прокуратура непълнолетният бе принудително настанен в психиатричната клиника.

Днес, след второто му задържане, той ще бъде конвоиран и отново предаден за лечение в клиниката в Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
4ovek преди 12 години
kvo dete be Hymanust... to *** be trqbva go zakolqt nqkude ... 2 napadeniq s noj ... utre kato te naruga teb ili nqkoi tvoi blizuk.. kvo 6te kaje6 da si pie hap4etata a?
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква клиника бе , напрво в затвора ! Там ще го излекуват!
22
22
 
3
 
! Отговори
Хуманист преди 12 години
Фашистки изродииииии! Не виждате ли че е само едно дете, как може да го преследвате като животно и да го затваряте в психиатрия, където ще се травмира още повече?! Момчето се нуждае от цялата любов и разбирателство на която сме способни, за да се покае и да стане един добър гражданин. Ако пък наистина е умствено неравнопоставен, трябва да бъде настанен в санаториум със всички удобства зада не се травмира и стресира и обществото трябва да се ГРИЖИ за него!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
23 преди 12 години
До каква степен трябва да си луд и как, че на 04.01.2012г. при тези атмосферни условия да севърнеш в дома си в София
20
0
 
15
 
! Отговори
до 21 от 12 преди 12 години
Аз съм съгласен и ти си прав ,НО за всяко нещо си има граница. Има психични заболявания ,които НЕ се лекуват и болният колкото и да е малък и каквото и да измислиш за оправдание е опасен. Ще ти забие ножа или друго , ей така просто. Какво ще кажеш на роднинине на убит от луд? Да го съжаляват ли? Те няма да имат възмездие. И НЕ не знам колко е ужасно да си луд ,защото НЕ съм ( надявам се де :) ,но имам позната сестра в лудница и знам ,че всеки ден рискуват живота си за заплатата си.
19
10
 
12
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
`Да ,но ако го нараниш ,теб ще те съдят като да си убил нормално здраво човешко същество ,а не опасен луд.` ЧУЙТЕ СЕ САМО! Виновен ли е някой, че е психично-болен? Още повече ЕДНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО САМО НА 15 години! Виновни са тези, които са допуснали да избяга, той като е болен какво да направи? Не оправдавам убийството, но мислете малко по-логично и човечно! Знаете ли колко е ужасно човек да е луд? Само си представете да живеете по този начин ден и нощ, да сте луди! А и това е дете! Помислете
18
3
 
2
 
! Отговори
at преди 12 години
javno v lovechkata klinika im e svurshil haldol-a / CPZ-ta. inache tozi da e bil durzhan v sustojanie "zelenchuk" prez cjaloto vreme.
17
3
 
37
 
! Отговори
ринго преди 12 години
бесните кучета ги застрелват ....този е бясно куче и няма да има поправка затова е ясно какво да се направи и то по скоро докато не е убил някой невинен
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nali e lud za6to ne sko4i ot prozoreca a se kateri po klonite da sleze na zemqta kopeleto taka lud bil za drqnova toqga
15
4
 
13
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Най- обичам такива разбирачи като теб...никога не стъпвали в подобна клиника, но изказват мнение...знаеш ли какви са условията там и хората които раборят какви са че да ги плюеш?!? Пожелавм ти да имаш "щастието" да надникнеш там и тогава да те видим...жалко е че има толкова прости и елементарни хора като теб, взимащи също заплати!!!
14
1
 
20
 
! Отговори
az tam преди 12 години
Никому господ,синът ми е на същата възраст
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каква клиника е тая ...само заплати получават,означава че всеки от там може да избяга,ходи да убива ....връщат го обратно и той пак бяга...голям смях.
12
16
 
6
 
! Отговори
az преди 12 години
Недейте така. Човекът е болен.
11
3
 
24
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Да ,но ако го нараниш ,теб ще те съдят като да си убил нормално здраво човешко същество ,а не опасен луд. Ще си го отнесеш години в затвора , а това ще бяга още десетки пъти и кой знае още колко хора ще затрие...
10
5
 
14
 
! Отговори
АнтиЛиберал преди 12 години
Според идеята на "демократичния либерализъм", всеки, дори убиецът, има право на живот и е под закрилата на закона, така че това момче направо да го пускат, за да не му нарушат "либерално-демократичните му права"!
9
6
 
15
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
Що не нападнеш мене, да видиш къде ше ти влезне тоя нож!
8
5
 
45
 
! Отговори
Шапшал преди 12 години
То през 40 те години един чичко лудите и *** ги затваряше в сапунерки ,ама нещо се объркаха нещата.
7
6
 
15
 
! Отговори
weisse wolfe преди 12 години
*** гнида... а дано изгниеш в пандиза! Няма да ти се вярва кво ше ти се случи
6
6
 
14
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Лудите под душа!!!!!!!!!
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toi ot klinikata waob6te NETRJABWA da izliza. kato go "Izlekuvat" aide doziwotno w pandiza ina4e pak ubiistwa.