Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти

Бизнесменът нямал охрана, не са го заплашвали, каза адвокатът му
Обновена: 5 апр 2012 14:49 | 5 апр 2012 09:32,
137
Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти
Убитият Йордан Динов Снимка: Булфото

Дълг към силов бос и ужилване на клиенти са сред основните версии за убийството на 40-годишния Йордан Динов.

Собственикът на верига от букмейкърски бюра беше застрелян вчера сутринта в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания "Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания "Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти”.

Преди 7 години бизнесменът е разследван за организиране на незаконни залагания, но в последствие е оправдан. Според адвоката на убития делото тогава е внесено в съда по искане на самия Динов.

По думите на Илко Стоянов криминалната регистрация на Йордан Динов е едностранен акт и нейното заличаване не е работа на бизнесмена.

Адвокатът отрече пред bTV тезата, че Динов е убит заради дългове, тъй като фирмата не била свързана с получаване или изплащане на големи суми.

Защитникът обясни, че така или иначе залозите се приемат в Австрия, с което бил свързан и основният спор около дейността на компанията – къде се сключва сделката.

„Тук няма разплащания от този сорт. Всеки може да си направи акаунт в Интернет,” обясни юристът.

Печалбата в бизнеса на Динов идвала оттам, че той „улеснявал” изплащането на печалбите и давал гаранция, но парите идвали от австрийците.

Още по темата

Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, посочи още адвокатът.

По думите на юриста съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това точно какви данъци трябва да се плащат.

„Динов е изключително възпитан човек, никого не е застрашил,” заяви Илко Стоянов. Той определи като дезинформацията съобщенията, че клиентът му е хазартен бос.

Водещото в ситуацията е мотивът за убийството, смята адвокатът и добави: „Кой има интерес – въпросът е много логичен и би трябвало да си го зададе всеки, който разследва случая”.

Стоянов каза още, че Динов не се е чувствал застрашен по никакъв начин, не се е крил, не е имал охрана. По думите му бизнесменът не е получавал конкретни заплахи и закани.

Стоянов коментира и възможността убийството на Йордан Динов да е свързано с организирането на „черно тото” и уреждането на мачове в “А” Група на българското футболно първенство.

„Информацията не е подадена от Динов, а от Баранка,” заяви адвокатът на убития бизнесмен. Името на италианския адвокат и букмейкър Франческо Баранка е свързано с разкриването на най-сериозната схема за уговаряне на мачове в Европа. Той твърди, че черно тото има и в България.

Баранка е член на комисията за борба с тото мафията към ФИФА. Той е адвокат и консултант на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365-България".

Убитият Йордан Динов е работил за Баранка като управител на австрийската букмейкърска фирма и клиентските й центрове в България.

Миналата година Баранка заяви, че разполага с данни, според които футболни мачове между отборите на Славия, Локомотив-София, Локомотив-Пловдив и Литекс, са били манипулирани заради черно тото.

Последно италианецът изрази съмнение за резултата от срещата между Левски и Монтана, след като в края на мача постъпили необичайно високи залози за победа на „сините” с 3 гола разлика.

Пред bTV Франческо Баранка каза, че се е чувал всеки ден с Динов, но нищо не му е подсказало, че нещо може да се случи с него. Той настоя полицията да проведе разследване и да установи причините за убийството.

Баранка каза, че бил не просто колега, а приятел с Динов, когото определи като „един от най-добрите служители” на компанията. Според италианския адвокат българският бизнесмен се е грижел всичко в работата му да бъде законно. Франческо Баранка заяви категорично, че никой в компанията не е чувал Йордан Динов да е бил заплашван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
12
 
! Отговори
! преди 12 години
Тази статия май е скалъпена на метри от лобното място на човека.. в нечий кабинет във вътрешно министерство.Само там има такива недодялани творци на перото
69
1
 
14
 
! Отговори
Жител на Благоевград преди 12 години
Да и аз това казвам, че тия ***, които петнат паметта му, ако се разходят до Благоевград и попитат хората там, какъв човек е бил, няма да чуят една лоша дума за него, но не по-лесно е да плюеш! Направо нямам думи колко злобни хора има в БГ. Но докато има такива некадърници България ще е на това дередже и ще мачкат такива като него, които се опитват да направят нещо сами с акъла си! Нека почива в мир!
68
1
 
16
 
! Отговори
... преди 12 години
Познаваше ли го? Защото аз да и мога да заявя на всички злобни и завистливи дребни душици, които пишат тук всякакви глупости, че той беше СТРАХОТЕН ЧОВЕК! Не прочетох нито едно отрицателно мнение за него от човек живял или живеещ в Благоевград и знаете ли защо-защото такова не съществува.Лека пръст, Дани! Беше страхотен! И го казвам като негов адвокат и като негов приятел! А вие първо обърнете внимание на това с какво се е занимавал и след това давайте некомпетентните си оценки
67
6
 
1
 
! Отговори
Bitte, was? преди 12 години
Кой е тоя Баранка, че и условия поставя, какво трябвало да стане...? Как пък аз не го намерих това имане проснато на тротоара, да си платим тока, водата, лизинга на колата и жената... тцтцтцтцтц
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАК СТАВА,ама като се поразрови около нещо свързано с ЗАКОНЕНили НЕЗАКОНЕН ХАЗАРТ И ЛЪСВА БСП?Този млад човек СЛУЧАЙНО бил в БЛИЗОСТ ДО ОФИС НА ПАСКАЛЕВ,/бащата приятел с Паскалев/бившия кмет на БЛАГОЕВГРАД от БСП,ама преди БЕШЕ И МНОГО ВИСОКО В ПАРТИЯТА!МОЖЕ И ДА Е МНОГО ЕТИЧЕН И ДОБЪР ЧОВЕК,АМА ДАДЕ ЛИ ТИ БСП КОКЪЛ 100% ще изгориш ЛУКАНОВ,КЮЛЕВ Манол Велев,Павлов,КАРАМАНСКИ....червени пари кървави
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При наличието на българска съдебна система понятието разследван, съден и оправдан не означава "невинен"! Регистъра е хубаво нещо: настъпиш ли мачъка веднъж, цял живот под око!
64
1
 
10
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Дали не е време да се преразгледат на тези т.нар. "регистрации'' в МВР, където явно подадат всякакви хора, а не само престъпници. Това клеймосване от МВР може да е оправдание за извършени престъпления пред медиите, но да ти лепват етикет, когато не си осъден, оправдан, дори не си глобен или санкциониран по някакъв начин е некоректно и погрешно. Това, със свалянето от регистрите е нещо, което си струва да стигне и до президента. Тъй като НЯМА НАЧИН масивите на МВР да бъдат САМО информационни, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с тях се ЗЛОУПОТРЕБЯВА! След като не могат да ги опазят от злоупотреби - да ги заличават по съответната процедура! В противен случай - наказателна отговорност!!!
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#76 щом е в този бранш най-вероятно не е света вода ненапита. Външността лъже.
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВРОФУТБОЛ ! Монопол! Васил Божков! ЕВРОФУТБОЛ ! Монопол! Васил Божков! ЕВРОФУТБОЛ ! Монопол! Васил Божков! ЕВРОФУТБОЛ ! Монопол! Васил Божков! ЕВРОФУТБОЛ ! Монопол! Васил Божков!
61
9
 
6
 
! Отговори
Сашо Диков преди 12 години
тоз каза по нашата тв че пункта има акаунт и залозите се осъществяват чрез него и че фиша бил създаден в Австрия, а само се разпечатвал в БГ. Това означава, че служителите играят с вашите пари през тяхната сметка и ако имате печалба, парите пристигат в техния акаунт, могат да ви теглят една майна и сте до там, нямате никаква правна защита или документ че те имат някакво задължение към вас, произтичащо от дадените пари, поетия риск и т.н.
60
10
 
3
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
стига сте го оплаквалия тоя. Дори бизнеса му да е законен, самия факт че засяга интересите на олигарх и мутра като Черепа му е било ясно какъв риск поема. Така е в живота по-силния изяжда по-слабия. на ти сега печалби, на ти сега клиентски центрове, на ти сега усмихнати служителки и сървъри в Австрия... земи тоя демич
59
13
 
3
 
! Отговори
четете м/у редовете преди 12 години
1. Преди 3-4 дни беше заклан друг благоевградчанин, свързан с футбола2. Тоз застрелян като куче, запътен с голяма сума пари нанякъде3. УЕФА разследва Левски за уговорка с Монтана4. Тодор Батков му се отвори неотложна работа в чужбина5. Освен с хазарт, въпросния Й.Д. е заподозрян и за участие е манипулиране на мачове
58
0
 
6
 
! Отговори
do 88 преди 12 години
Ами кога почнаха убииствата ?????
57
1
 
11
 
! Отговори
Еййй журналя преди 12 години
Каквото и да бълват медиите винаги си задавайте въпроса "Кой има полза от това?". И отговорът на дилемата става очеваден. 1. Силов бос - абсурд, защо да го убива, ако му дължи пари, и дали въобще човека дължи нещо или само слухове се бълват? Мъртвец дългове не гаси. 2. Ужилени клиенти - още по-голяма простотия, най-малко те имат интерес, освен ако не е някой психопат с огнестрелно оръжие случайно озовал се в София в деня на инцидента (вероятност 1:1 000 000 но все пак я има). 3. ЕВРОФУТБОЛ!!!
56
5
 
2
 
! Отговори
до анонимния 77 преди 12 години
Аве ти си много ***, убийствата от Боковото управление ли започнаха ?! Тъпичко ти е, че комунистите като теб са аутсайдери нали ?!
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потресаващо желание на всички смели български журналисти, да не споменат името на единствения монополист в страната който има интерес от това убийство :))))))))
54
0
 
18
 
! Отговори
Пенчо питанката преди 12 години
според вас кой го е поръчал ?1. Черепа2. Тодор Батков3. Някой друг от тото мафията
53
14
 
1
 
! Отговори
CS преди 12 години
HEADSHOT - цели 6 пъти. Чувал съм че човек като умира вижда за секунда целия си живот като на филмова лента. Този докато е пукнал в линейката е виждал пари и ядосани клиенти
52
1
 
6
 
! Отговори
Манолски преди 12 години
кандидати да заемат овакантения пост има ли ?!
51
1
 
15
 
! Отговори
До 70 и 72 преди 12 години
Защитавам го защото знам какъв човек е бил, а ти каква кауза защитаваш на монополисти милиардери ли? До човека от 72, вземи се научи първо да пишеш и после коментирай.