Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти

Бизнесменът нямал охрана, не са го заплашвали, каза адвокатът му
Обновена: 5 апр 2012 14:49 | 5 апр 2012 09:32,
137
Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти
Убитият Йордан Динов Снимка: Булфото

Дълг към силов бос и ужилване на клиенти са сред основните версии за убийството на 40-годишния Йордан Динов.

Собственикът на верига от букмейкърски бюра беше застрелян вчера сутринта в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания "Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания "Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти”.

Преди 7 години бизнесменът е разследван за организиране на незаконни залагания, но в последствие е оправдан. Според адвоката на убития делото тогава е внесено в съда по искане на самия Динов.

По думите на Илко Стоянов криминалната регистрация на Йордан Динов е едностранен акт и нейното заличаване не е работа на бизнесмена.

Адвокатът отрече пред bTV тезата, че Динов е убит заради дългове, тъй като фирмата не била свързана с получаване или изплащане на големи суми.

Защитникът обясни, че така или иначе залозите се приемат в Австрия, с което бил свързан и основният спор около дейността на компанията – къде се сключва сделката.

„Тук няма разплащания от този сорт. Всеки може да си направи акаунт в Интернет,” обясни юристът.

Печалбата в бизнеса на Динов идвала оттам, че той „улеснявал” изплащането на печалбите и давал гаранция, но парите идвали от австрийците.

Още по темата

Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, посочи още адвокатът.

По думите на юриста съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това точно какви данъци трябва да се плащат.

„Динов е изключително възпитан човек, никого не е застрашил,” заяви Илко Стоянов. Той определи като дезинформацията съобщенията, че клиентът му е хазартен бос.

Водещото в ситуацията е мотивът за убийството, смята адвокатът и добави: „Кой има интерес – въпросът е много логичен и би трябвало да си го зададе всеки, който разследва случая”.

Стоянов каза още, че Динов не се е чувствал застрашен по никакъв начин, не се е крил, не е имал охрана. По думите му бизнесменът не е получавал конкретни заплахи и закани.

Стоянов коментира и възможността убийството на Йордан Динов да е свързано с организирането на „черно тото” и уреждането на мачове в “А” Група на българското футболно първенство.

„Информацията не е подадена от Динов, а от Баранка,” заяви адвокатът на убития бизнесмен. Името на италианския адвокат и букмейкър Франческо Баранка е свързано с разкриването на най-сериозната схема за уговаряне на мачове в Европа. Той твърди, че черно тото има и в България.

Баранка е член на комисията за борба с тото мафията към ФИФА. Той е адвокат и консултант на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365-България".

Убитият Йордан Динов е работил за Баранка като управител на австрийската букмейкърска фирма и клиентските й центрове в България.

Миналата година Баранка заяви, че разполага с данни, според които футболни мачове между отборите на Славия, Локомотив-София, Локомотив-Пловдив и Литекс, са били манипулирани заради черно тото.

Последно италианецът изрази съмнение за резултата от срещата между Левски и Монтана, след като в края на мача постъпили необичайно високи залози за победа на „сините” с 3 гола разлика.

Пред bTV Франческо Баранка каза, че се е чувал всеки ден с Динов, но нищо не му е подсказало, че нещо може да се случи с него. Той настоя полицията да проведе разследване и да установи причините за убийството.

Баранка каза, че бил не просто колега, а приятел с Динов, когото определи като „един от най-добрите служители” на компанията. Според италианския адвокат българският бизнесмен се е грижел всичко в работата му да бъде законно. Франческо Баранка заяви категорично, че никой в компанията не е чувал Йордан Динов да е бил заплашван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
1
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
еми гръмнали го - гръмнали го, ся кво да направим :) Според мен му е било ясно още като се хване с този бизнес, че ще свърши в затвора или в някоя градинка като куче. Е, не било в градинка ама всички ТВ показаха разтеклата се кръв, слуз и чорби от главата му по тротоара
49
0
 
16
 
! Отговори
конкуренция преди 12 години
Какво черно тото е залогът в работещ пункт, неколкократно проверяван от данъчни, НОИ, МВР, които явно не могат да намерят правно основание да го затворят? Но след като не затвориха пунктовете, "затвориха" управителя им. Сигурно коефициентът за "елиминиране на конкуренция" в "Еврофутбол" е бил много добър. Хора, залагайте онлайн (поне интернет трудно може да бъде "гръмнат") и спрете да пълните криминалните гуши на еврофутболистите, облажени от криминални коефициенти и криминален монополизъм. Сиг
48
0
 
15
 
! Отговори
? преди 12 години
Интересно ми е, ако заглавието беше: " Убиха човекът създал конкуренция на Еврофутбол в центъра на СОФИЯ" какви щяха да са коментарите?
47
1
 
1
 
! Отговори
IP преди 12 години
az postoqnno sledq koeficentite na na6ite ma4ove i mi e napravilo vpe4atlenie da rechem macha Montana-Levski za Montana koeficenta beshe 5 i ne6to mislq a za Levski 1 a za raven 3 emi normalno za Levski ili Liteks da se dava po malak koenficent vse pak sa grandove.Sme6no e za Montana da se dade koeficent 1 osven ako igraqt s svetkavica
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лошо е да се намешаш в монополите това е съдбата на всеки опитал се
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От "Стандарт": "Доста потребители вече се оплакаха, че отивайки да приберат печалбата си, откриват пункта затворен. В същото време в квартала е изникнал друг. По форумите на тото маниаците, а и във футболните среди се чу за ужилвания. Т.е. отказ на фирмата на Динов да изплати огромни печалби от порядъка на 50-100 хиляди лева. Възможно е да става въпрос за класическа пирамида, а Динов да е станал жертва на ужилени клиенти. "Sic transit "gloria mundi" - с 6 изстрела!?
44
1
 
13
 
! Отговори
завист преди 12 години
Как може да сме толкова завистлив народ,човека е бил супер обикновен човек,които му е намерил начина да вади напълно законни пари и е започнал да преуспява не напразно пунктовите на планет са пълни с народ а в еврофутбол влизат по 10 човека на ден,това е хора просто не може в БГ да се направят пари ако нямаш човек зад гърба това е истината хора,а ЧЕРЕПА и неговия ред ще доиде,а Боко-Тиквата наи вероятно сте си отиде като КАДАФИ. ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ...
43
1
 
14
 
! Отговори
До 65 преди 12 години
А ти да не си платен драскач на Еврофутбол, а? Или техен адвокат, ***! И да според мен полицията или са замесени или са пълни некадърници!
42
1
 
11
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
За *** са били парите! А колкото до злобните коментарчета, дано господ и вас да ви накаже някой ден за да усетите мъката на близките му. Лека му пръст, отиде си един почетен човек, казвам го като жител на Благоевград за разлика от вас софийски и др кучета!
41
2
 
23
 
! Отговори
истината преди 12 години
Дами и господа чета ли какви ли не глупости от ваша страна,Васил Божков-черепа е дал 5 милиона лева на полицията да прави хаики срещу конкуренцията,но няма по какъв легален начин да затворят тези пунктове,и решението затова убииство е взето от наи-високо ниво,как така в центъра на СОФИЯ застрелват човек посред бял ден и никои нищо не е видял това става единствено с знанието на ПОЛИЦИЯТА,тя е наи-голямата МАФИЯ в момента в БГ,благодарение и едиствено само на простия български народ.
40
0
 
7
 
! Отговори
ВТ преди 12 години
много избирателно действа господ, попе :) някой ще продължават да прибират добра печалба.
39
3
 
9
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
Не зная защо всячески се опитват да обясняват, че е бил страхотен добряк. Някяк си не ми пука дали избиват добрите или лошите - УЖАСНО е, че се трепят хора посред бял ден и то ежеседмично. Ами утре, ако убият някой случаен само защото отива на работа... Бамааму...Значи тук за месец и нещо се сещам за: Благой - Багата (май диша още), някакъв милиционер го нокаутираха в центъра и той умря, шефа на фенклуб Пирин, сега и тоя добродушко... сигурно има и още...
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
темида може да прости, но НЕМЕЗИДА - никога! един мошеник по - малко! колкото и минуси да цъкате, от мошеник светец няма да стане!
37
1
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 12 години
Господа Журналисти: Моля да дадете определение за " силов бос " !!!!!!Също така може да се консултирате с Главният Прокурор, ББ, ЦЦ, независимият български съд и т.н.Силов бос означава престъпник който се покровителства от горепосоченитте особи и институции!!!
36
0
 
20
 
! Отговори
Да, точно така е :) преди 12 години
А дали не са го свитнали, защото разваля монопола в залаганията ? Това май е първото, което му минава през главата на човек, а не че дължи пари или е отвлечен от марсианци :) А и който има бизнес и дължи пари се държи жив, че да си плаща, нали така?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой явно му е хвърлил око на бизнеса от "големите батковци"а що вчера с първото съобщение полицията го обяви за "незаконен хазартен бос" ?
34
2
 
7
 
! Отговори
ДО 40 ОТ ЛУКОВ преди 12 години
А аз какво казвам ?!? Май НЕ четеш....!!! Точно това! Никой няма да хване патлака и да гръмне бате Данчо или баба Гицка докато отиват да си вземат хляб до кварталната бакалия нали?!? Гърмят се НЕУДОБНИТЕ! И тези който са замесени в ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА наречена Абсурдистан разбирай България! Забележи само със какво са се занимавали и в какво са имало участие ВСИЧКИ "ЗНАКОВО УБИТИ" до сега! И какво повече да говорим?!? Чистят си се помежду си "ИГРАЧИТЕ"... И какво? Да ги жаля така ли?!? Ай сиктир!..
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ne me interesyva .
32
0
 
18
 
! Отговори
ВТ преди 12 години
до 37 - Когато съдебна и изпълнителна власт са прогнили, не е изключено свестни хора да бъдат съдени и убивани по улиците. А на балъците ще се намери кой да им прибере парите - важното е да е "който трябва".И аз не познавам убития и не коментирам личността му. Виждам обаче, че медиите за пореден път искат да изкарат жертвата по черен от дявола, така че овцете да си кажат "така му се пада". Ако е престъпник, да бъде съден. Какъвто и да е, не е редно да се стрелят хора по улиците.
31
11
 
6
 
! Отговори
Генерал Луков 2 преди 12 години
По преса и медии ни заливат със какви ли не "страхове"... Престъпност... убийства... Ала бала! Още малко да се "насерем" от страх може би... Обаче що не се замислите всъщност КАКВИ ХОРА ИМЕННО БИВАТ УБИТИ А?!? Такива който ако НЕ СА УБИТИ би трябвало да са в панделата...! Всички са със криминално минало... Кой знае и колко майки и деца са разплакали преди да бъдат елиминирани!!! И защо да съжелявам и да ми е мъчно за такива?!? Че от далавери взимат за един ден толкова колкото аз за година ли?!?