Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти

Бизнесменът нямал охрана, не са го заплашвали, каза адвокатът му
Обновена: 5 апр 2012 14:49 | 5 апр 2012 09:32,
137
Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти
Убитият Йордан Динов Снимка: Булфото

Дълг към силов бос и ужилване на клиенти са сред основните версии за убийството на 40-годишния Йордан Динов.

Собственикът на верига от букмейкърски бюра беше застрелян вчера сутринта в центъра на София.

Йордан Динов бил в столицата във връзка с дело, заведено срещу фирмата му от НАП и Комисията по хазарта.

Той е управител на веригата за онлайн залагания "Скай Спорт - 365-България", които са под шапката на австрийската компания "Планет уин 365".

Заедно с 29-годишната Соня Букева Динов е съсобственик на букмейкърската къща, която изгражда мрежа от пунктове за залагания в цялата страна.

Според съдебната регистрация обаче хазартът не е в предмета на дейност на фирмата, а букмейкърските пунктове са представени като „центрове за обслужване на клиенти”.

Преди 7 години бизнесменът е разследван за организиране на незаконни залагания, но в последствие е оправдан. Според адвоката на убития делото тогава е внесено в съда по искане на самия Динов.

По думите на Илко Стоянов криминалната регистрация на Йордан Динов е едностранен акт и нейното заличаване не е работа на бизнесмена.

Адвокатът отрече пред bTV тезата, че Динов е убит заради дългове, тъй като фирмата не била свързана с получаване или изплащане на големи суми.

Защитникът обясни, че така или иначе залозите се приемат в Австрия, с което бил свързан и основният спор около дейността на компанията – къде се сключва сделката.

„Тук няма разплащания от този сорт. Всеки може да си направи акаунт в Интернет,” обясни юристът.

Печалбата в бизнеса на Динов идвала оттам, че той „улеснявал” изплащането на печалбите и давал гаранция, но парите идвали от австрийците.

Още по темата

Делата срещу Йордан Динов са свързани с наказателни постановления на НАП, посочи още адвокатът.

По думите на юриста съдебните спорове не са за неплатени данъци, а за това точно какви данъци трябва да се плащат.

„Динов е изключително възпитан човек, никого не е застрашил,” заяви Илко Стоянов. Той определи като дезинформацията съобщенията, че клиентът му е хазартен бос.

Водещото в ситуацията е мотивът за убийството, смята адвокатът и добави: „Кой има интерес – въпросът е много логичен и би трябвало да си го зададе всеки, който разследва случая”.

Стоянов каза още, че Динов не се е чувствал застрашен по никакъв начин, не се е крил, не е имал охрана. По думите му бизнесменът не е получавал конкретни заплахи и закани.

Стоянов коментира и възможността убийството на Йордан Динов да е свързано с организирането на „черно тото” и уреждането на мачове в “А” Група на българското футболно първенство.

„Информацията не е подадена от Динов, а от Баранка,” заяви адвокатът на убития бизнесмен. Името на италианския адвокат и букмейкър Франческо Баранка е свързано с разкриването на най-сериозната схема за уговаряне на мачове в Европа. Той твърди, че черно тото има и в България.

Баранка е член на комисията за борба с тото мафията към ФИФА. Той е адвокат и консултант на букмейкърската къща "Скай Спорт - 365-България".

Убитият Йордан Динов е работил за Баранка като управител на австрийската букмейкърска фирма и клиентските й центрове в България.

Миналата година Баранка заяви, че разполага с данни, според които футболни мачове между отборите на Славия, Локомотив-София, Локомотив-Пловдив и Литекс, са били манипулирани заради черно тото.

Последно италианецът изрази съмнение за резултата от срещата между Левски и Монтана, след като в края на мача постъпили необичайно високи залози за победа на „сините” с 3 гола разлика.

Пред bTV Франческо Баранка каза, че се е чувал всеки ден с Динов, но нищо не му е подсказало, че нещо може да се случи с него. Той настоя полицията да проведе разследване и да установи причините за убийството.

Баранка каза, че бил не просто колега, а приятел с Динов, когото определи като „един от най-добрите служители” на компанията. Според италианския адвокат българският бизнесмен се е грижел всичко в работата му да бъде законно. Франческо Баранка заяви категорично, че никой в компанията не е чувал Йордан Динов да е бил заплашван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
30
 
15
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Динов убит заради дълг към силов бос или ужилване на клиенти Бизнесменът нямал охрана, не са го заплашвали, каза адвокатът муДОКОГА НА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ ИМ ВИКАТ БИЗНЕСМЕНИ???
9
0
 
9
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
В чужбина ги затварят без да се чуе за тях тук ги убиват и гипускат за забавление на народа 1-2 седмици та да не гледа народа докато крадат! Затова сме на светлинни години от "развитите държави""
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
10-те на най-нещастните държави:01. Того02. Бенин03. Централна Африканска република04. Сиера Леоне05. Бурунди06. Коморските острови07. Хаити08. Танзания09. Конго10. България
7
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе мирно седяло, не би чудо видяло! някой му е върнал заема с лихвите! колко хора изгоряха с комарджийство, имот ли не им взеха, "само"убийства ли не бяха!
6
0
 
57
 
! Отговори
213 преди 12 години
Просто последните месеци оборота на Еврофутбол е спаднал драстично. Първо интернет залозите, сега и пунктуве конкуренти и печалбата на Божков намаля. Но бързо се решават тези проблеми. Я някой закон за хазарта ще одобрим, я някой конкурент ще застреляме и хоп пак сме монополист и правим каквото си поискаме.
5
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дали не го е гръмнал един виден български милиардер. хазартен бос?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми съда го оправдал, никой със сигурност не може да каже, че се е занимавал с престъпна дейост ама виж кви работи стават ...
3
2
 
52
 
! Отговори
преди 12 години
Глупости, Черепа не търпи конкуренция, това е истината
2
15
 
7
 
! Отговори
мим преди 12 години
Че тоя бил света вода ненапита,що са го гръмнали?Сигурно е станало грешка.Лека му пръст.
1
19
 
11
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
НИЩО НОВО.ЧЕРНОТО ТОТО Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.НО СИ Е МРЪСЕН БИЗНЕС И КОЙТО НЕ СПАЗВА ПРАВИЛАТА, ГО НАКАЗВАТ.