ГДБОП закопча Бретона, бил тартор на наркогрупа

Задържани са още трима, участвали в бандата
5 апр 2012 17:37,
26
ГДБОП закопча Бретона, бил тартор на наркогрупа
Снимка: архив, Булфото

ГДБОП разби организирана престъпна група за съхранение и трафик на наркотици, съобщиха от МВР.  В процеса на разследването била получена информация, че се планира изграждането на нелегална нарколаборатория в къща в близост до град Земен.

Спецакцията на антимафиотите е проведена вчера сутринта около 7 часа в Земен.  В установената къща била разкрита лабораторията в работен режим. Намерени и иззети са около 10 литра БМК /бензилметилкетон/ - основна химическа суровина, използвана при производството на синтетични наркотици.

На място са задържани трима криминално проявени мъже. А.С./38 г./ от Перник, с прякор Фокси, е регистриран за трафик на дрога.

През 2008 година той е заловен при опит да пренесе 6 кг хероин през ГКПП- Кулата. Връстникът му И.С., с прякор Бореца, също от Перник, има регистрация за отвличане през 2009 г. 45-годишният И.С. от Петрич има присъда за незаконно устройване на хазартни игри и е с наложен запор на имуществото му, възлизащо на стойност около 3 милиона лева.

Малко по-късно антимафиотите установили и задържали в Перник и лидера на групата – Ц.Т. /41г./, с прякор Бретона, криминално проявен и осъждан. Перничанинът е задържан многократно за трафик, разпространение и притежание на наркотични вещества.

В жилищата и автомобилите на четиримата мъже са намерени над 1300 литра фенилоцетна киселина - също прекурсор за незаконното производство на синтетични наркотици. Иззети са и 4 ловни огнестрелни оръжия, пистолет, множество боеприпаси и мобилни телефони, малки количества хероин и амфетамин.

На групата е наложена полицейска мярка за задържане за 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
йордан преди 12 години
това изземане на мобилни телефони не разбирам-мобилните телефони незаконни ли са??
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В жилищата и автомобилите на четиримата мъже са намерени над 1300 литра фенилоцетна киселина - също прекурсор за незаконното производство на синтетични наркотици." Значи има законно производство на синтетични наркотици ?!?!?!?!?! DAFUQ!
18
0
 
10
 
! Отговори
aqsw преди 12 години
Все пиленца
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
britona dobre sa go sreshili
16
1
 
8
 
! Отговори
kumkata преди 12 години
MM da go kandilka6 na vsi4ki selqni ot na6iqt Grad..
15
12
 
8
 
! Отговори
mm преди 12 години
както винаги най-големите *** и *** са от Перник - най-селския град в България
14
5
 
9
 
! Отговори
Перничанин преди 12 години
до 1 Софянец! - Д.Т. б в Г.З.
13
1
 
18
 
! Отговори
бим преди 12 години
браво,една действитрелно добра акция
12
1
 
9
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
24 часа......много бе !!!
11
10
 
6
 
! Отговори
Кичура преди 12 години
Не могат да ни изловят всичките, колкото и да се пънат. Цвъцко ни мрази щото си пада плешо, но ние си имаме наши хора в съда.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вас ви управляват най големите престъпници и им се кефите.невиждате ли че в тая страна всеки трябва да се оправя кой как може, но ако разчиташ на една заплата по добре си слагай въжето.
9
4
 
17
 
! Отговори
Тупето преди 12 години
Да, ама "косъма" не са го фанали... а "миглата" им се смее отстрани, щото па "перчема" си шмръка на воля с авера му "алаброса"....
8
0
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 12 години
Пич... не споделям мнението на 5... ама огледай се и ти малко - това е водеща а не крими новина... все пак сме в БГ и макар малко нескопосано мнението му е правилно - у нас най-важни са крими новините.
7
5
 
26
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Докога само ще ги ловят и ще ги пускат! В нормалните страни такива *** още на първият път ги бесят!
6
3
 
25
 
! Отговори
Засичайте! преди 12 години
Засичайте колко време ще останат зад решетките. Обзалагам се, че дори стар часовник с навиване също ще ви свърши работа... все пак затворите са пълни, това са стари и болни хора, а и щом досега с тия присъди никого не са убили, значи не са опасни за обществото...
5
7
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
***, натиснал си на секция "Крими", какво очакваш да прочетеш ???? Може ли да има такива тикви, не е истина .....
4
3
 
10
 
! Отговори
Сресания преди 12 години
Един Бретон не гръмнаха ли вече преди време? Сега нов ли се е появил. Не е ли чул, че бретоните не са на мода
3
8
 
9
 
! Отговори
дреме ми на.. преди 12 години
баритона, торандото ,банцига ,*** и тем подобни човешки ***!!!!!вие да ви таковам майката ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА НЕЩО ХУБАВА НЯМА ЛИ ДА НАПИШЕТЕ В ТИЯ ПОРНОСАЙТОВЕ!??? няма ли нещо СВЯТО за вас *** ??
2
2
 
18
 
! Отговори
отврат преди 12 години
Е как може хора с подобни прояви да продължават да се мотаят на свобода, ама верно цялата ни съдебна система е за разстрел на стадиона. Може и в новата зала, тамън ще се събере повече публика.
1
8
 
29
 
! Отговори
софиянец преди 12 години
Пак ли Перник? Настоявам за построяване на Велика Витошка Стена между Перник и София!! И ББ да кандидатства за пари от ЕС за финансирането и!