Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити

Задържани са 8 души, действали в София, Кюстендил и Добрич
25 апр 2012 12:12, Красимир Ангелов
90
Разбиха банда, събирала насилствено лоши кредити
Част от техниката на разбитата банда. Снимка: МВР

Престъпна група, занимаваща се с насилствено събиране на лоши кредити бе разбита от служители на ГДБОП.

Спецоперацията започнала във вторник на територията на София, Кюстендил и Добрич.

В хода й са задържани тарторът на групата  - С.С. на 29 години от София, заедно с още четирима столичани на възраст между 28 и 41 години.

В Кюстендил антимафиотите заловили и още трима участници в престъпната банда.

Установена е и схемата, по която те са работили. Фирмата била регистрирана на името на лидера с предмет на дейност - събиране на дългове.

Същинската й дейност обаче се състояла в насилствено събиране на лоши вземания. За целта те използвали всички възможни инструменти – от заплаха, изнудване, склоняване към проституция, до обсебване на скъпи автомобили и строителна техника.

Установено е, че групата е действала на територията на София, Кюстендил и Добрич.

При процесуално следствените действия на различни адреси, ползвани от групата в трите града са открити и иззети множество документи и компютърни конфигурации, които имат отношение по дейността на фирмата.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаните са с мярка за неотклонение до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Лена преди 11 години
Тази фирма "Кронос" как така е регистрирана за да тормози хората ежедневно? На мен ми писна да ми звънят през два дни за последната вноска на интернет,който отдавна не ползвам и съм прекратила с писмена молба...договорът трябвало да се изпълнява докрай...Нагли и нахални за пари! Смятам да подам жалба при Прокурора за притесненията им. Имате ли подобни случаи и как постъпихте?
70
1
 
0
 
! Отговори
Лилия преди 11 години
А какво ще кажете за неоснователните събирания за предсрочно прекратени договори с оператори на телефони,интернет и кабелни телевизии???? В тези договори не можеш да се измъкнеш преди да изтече срокът му,независимо, че не ползваш вече услугата...която уж е предплатена....,не ползваш, но трябва да платиш.....Тези "Момчета" се правят на моралисти, а са готови да ти вземат и последната стотинка за да си получат хонорара...Ами ако се изправят "юнаци" срещу "юнаци"? Браво на "демокрацията"!
69
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
продължение това не е ли чист рекет пладнешки узаконен обир всяка такава къща си има определен изпълнителен съдия айде бе писна ни вече който дължи пари на банка или кредит да си го плати със лихвата макар и закъснял всеки който работи взема пари но не ги взема на време да си има работа с банката защо съдия изпълнител ами и той да ***
68
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а защо си мислите че съдебните изпълнители не са рекетьори само че узаконени може ли от 140 лв дълг към банката съдия изпълнителя да ти казва че му дължиш 800 лв щот имал разноски кви разноски отиваш да си внесеш дълга от 140 лв питаш колко е и лихвата в банката т е някаква си мултилизингова къща в кавички узаконен лихвар и ти отказват макар и със закъснение да ти вземат парите ами ние сме ви дали на съдия изпълнител ще платите на него и той на нас какви са тези игри
67
1
 
0
 
! Отговори
нев преди 12 години
може даго прехвърли и на баба си но по същите обстоятелства и подписано споразумение !
66
1
 
0
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
#84, във всеки договор имаш и клауза, че банката има право да прехвърля дълга ти на други!
65
1
 
2
 
! Отговори
нев преди 12 години
Трябва да пишат за банките които са поръчителите за да не работиме с тях! Във всеки договор за кредит има поне две страници изписани как ще се върнат ако не плащаш! нИКЪДЕ НЯМА ИЗПРАЩАНЕ НЕ МУТРИ ИЛИ ВСЕКИДНЕВНО ОБАЖДАНЕ ПО ТЕЛЕФОНА! ИМА СИ СЪД И СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ КОИТО СА НАЗНАЧЕНИ ЗА ТАЗИ РАБОТА !
64
7
 
1
 
! Отговори
ринго преди 12 години
само сопата връща кредитите .Крайно време е длъжниците да лежат в затвора при невъзможност да си плащат никой не ги е карал насила да вземат пари.Много такива *** има за маане.Пуснете момчетата те са полезни.Излиза че да не си плащаш е законно а да ти търсят задълженията не е .Държавата да измисли по добър механизъм от бухалката като ги защитава неплащащите.На запад и на изток длъжниците се подканят само два пъти и след това пълнят канавките а сметката им се опрощава.Амин!
63
13
 
5
 
! Отговори
Гъди преди 12 години
Точно така!Има тарикати, които се правят на луди когато имат да връщат пари.Ето защо за такива бой и ***!И да минат години пак бой и ***!
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно от кои банки са наемани..и ако има защо не се говори за тях.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има и такива фирми ,които тормозят Хората и за забавени сметки ...Особенно НА :Софийска вода и Близу - гадове и в червата звънят денонощно и по няколко пъти на ден . Шефка е една "Коза " - наела е адски невъзпитани жени ...зли и отровни Усойници . Държат се арагантно , обиждат и заплашват .
60
2
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Аз пари на заем не давам... Веднъж съм го правил, но повече няма да се повтори...
59
2
 
8
 
! Отговори
Мери Лу преди 12 години
Прав си,но прави ли ти впечатление колко усърдно мълчат по темата и политици и журналисти?Изглежда държавата има нужда от роби,а не от свободни граждани.
58
14
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Който е вземал чужди пари да му мисли ! Значи лесно се харчи чуждия труд,но когато трябва да се връщат - олеле майко искат си паритееееееее и веднага беж към полицията !
57
5
 
26
 
! Отговори
с. преди 12 години
България е единствената страна в ЕС,която е без закон за фалита на физическите лица!Вчера всички четохме за 4 годишно момиченце,което наследило 11 бона дългове!Къде го има това бе!?Направо да вземат в робство да я продадат!Че и мутри пращат!И най-смешни са ми глупаците,които одобряват!Направо е невероятно как мачкат хората в тая скапана държава!Хората одобряващи това са психично болни!
56
7
 
5
 
! Отговори
с. преди 12 години
С такива точно така трябва да се процедира!С винкело!
55
4
 
20
 
! Отговори
Пелнико преди 12 години
А па ние у Пелнико, такива събирачи ги мааме с винкело
54
2
 
20
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
И аз имам да вземам пари от фалиралите "Първа частна Банка" и "Агробизнес банк", но на кого да се обадя да набие, когото трябва и да ми върнат най-накрая парите, че минаха вече 15 години и никой нищо не ми връща, даже не ми се обаждат за едно "мерси", а парите бяха за образованието на децата ни.
53
7
 
17
 
! Отговори
Баце преди 12 години
За да се занимава с тях полицията явно са отказали на Цвети Бориславова . Или не са си платили където трябва . Всичко ще се оправи . Нищо няма да им направят . Та с такива вземания се занимават групи на *** както и до ден днешен и ИПОН нищо ново под слънцето
52
5
 
33
 
! Отговори
с. преди 12 години
Абе чета ви коментарите и падам!Неслучайно България е най-бедната страна в ЕС!С такова малоумно население е цяло чудо,че все още съществува!Как може да защитавате такива ***!?Това ли е начина да се събират пари!?Див манчестърски капитализъм!Такива може да ви налазят и за просрочена сметка за джиесем и да се опитат да ви приберат 5 пъти по-голяма сума!Нормални ли сте да одобрявате такива методи!?