ГДБОП спипа хакера от Анонимните, атакувал ПРОФОН

20-годишният си признал и съжалил за случилото се
22 юни 2012 11:16,
70
ГДБОП спипа хакера от Анонимните, атакувал ПРОФОН
Снимка: архив, Булфото

ГДБОП спипа хакера, атакувал през февруари интернет страницата на дружеството ПРОФОН, лицензиращо публичното използване на музика у нас, съобщиха от МВР.

20-годишният Д.Д. е член на международна хакерска група Anonymous (Анонимните).

Осъществявайки нерегламентиран достъп до администраторския панел на ПРОФОН, той пренасочвал потребителите към свободно достъпен сайт, представляващ шаблон на Anonymous.

Още по темата

При влизане в сайта на организацията излизаше съобщение, че този домейн е "конфискуван" от групата.

От него ставаше ясно, че причина за хакерската атака е отвореното писмо, което организацията за авторските права, Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции, в което те изразяваха твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA.

Анонимните твърдо се обявяиха срещу рестрикциите в мрежата, които налагат подобни споразумения.

При претърсване на два адреса на 20-годишния хакер са иззети 11 сървърни конфигурации, четири компютъра, три лаптопа, голямо количество хард дискове, флаш памети и оптични носители тип CD и DVD.

Задържаният е направил пълни самопризнания, дори изразил съжаление за извършените от него противоправни действия. 

Операцията е проведена под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: хакерГДБОППРОФОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пипнали го по бели ***. Баси хакера :)))
30
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Аре да идат във яна плевен . да видят там на компирите как се преправят заработките на работниците. щото и то си е компютърно престъпление.
29
2
 
23
 
! Отговори
alek преди 11 години
ГЕРБ Е КАЛНА ФАТМАШКА КОРПОРАТИВНА МАФИЯ. ЛОБИЗЪМ лобизъм лобизъм.безработица,отчаяние и небивала мизерия.
28
1
 
5
 
! Отговори
JollyRoger преди 11 години
Тези имат ли идея колко струва 1, камо ли 11 свестни сърварни конфигурации и за какво се ползват? Ако младежа е притежавал 11 сървара за лично ползване то атака на ПРОФОНите е най-малко...
27
0
 
28
 
! Отговори
тома неверни преди 11 години
дон цецони,жалки сте.....
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Мюзикаутор, Тиътъраутор и няколко продуцентски къщи изпратиха до държавните институции, в което те изразяваха твърдата си подкрепа за приемането на закона за защита на авторската право в интернет ACTA." ДА АМА НЕ - АСТА НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА Я ИМА. Е, ПОНЕ НЕ НА ТОЗИ ЕТАП И В ТОЗИ ВИД. А СЕГА ВСИЧКИ ДЕТО ЦУЦАТ ОТ ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И "ТВЪРДО" ОТСТОЯВАТ ИНТЕРЕСИТЕ ИМ - ПИТАМ КАКВО ПРАВИМ?
25
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бяха осъдили навремето Максим Ставийски затова,че уби на място човек и осакати друг сега повече доверие щяха да имат хората и на полицията и на правосъдната система.А да разправят,че това момче е някакъв супер престъпник и от това да печелят точки е меко казано нелепо.НО ЩОМ ТАЗИ ВЛАСТ КАЗВА,ЧЕ ТОВА Е ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК АЗ ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ РАЗУМНИ ХОРА В ТАЗИ СТРАНА НА ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА ДА ГЛАСУВЕМЕ ЗАЕДНО ПРОТИВ ТЯХ.
24
11
 
5
 
! Отговори
325 преди 11 години
Да кажем имам онлайн магазин за продажба на стокиНаемам хакер да хакне конкурентните сайтове Моят сайт става единственАко вие сте собственици на хакнатите сайтовеТова за вас ще е зле а за мен добре
23
1
 
44
 
! Отговори
ined преди 11 години
Какъв невероятно ползотворен ден в борбата с организираната престъпност - първо заловен 15 годишен наркобос, сега и тоя зъл хакер.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един Не се опитвам да споря и да се конфронтирам с теб :)Само изразих едно мнение, че предполагам на част или на всичките от тях е имало. Знаеш, че тези дори 1 програма, която да няма free версия и взимат всичко... Иначе в службите няма на какво да работят.Иначе въпросът ти е точно на място: Как под*волите разбраха, че са сървърни конфигурации. Или за тях всеки десктоп е сървър...
21
1
 
13
 
! Отговори
един преди 11 години
до 25 - аз пък допускам, че ги е ремонтирал и не са негови. А и как се разпознават сървърните конфигурации. Звучи ми като: "иззето е нарезно оръжие", а се оказва, че в действителност е въздушна пушка. Така че приятелю - всичко е от тълкуванието и от идеята за гръмко заглавие.
20
0
 
38
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
пред този супер престъпник , Христо ковачки, ...захариевци....р,петковци,р,овчаровци...дон боко, маджо...маргините...направо бледнеят!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един Сигурно са пълни с нелегален софтуер, заради това.
18
1
 
47
 
! Отговори
ан преди 11 години
ТОВА МОМЧЕ Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПРЕСТЪПНИК ВЪВ ЦЕЛИЯТ СВЯТ. А ДРУГАРИТЕ КОИТО ОКРАДОХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА УНИЩОЖИХА ЗАВОДИТЕ И СЕЛСТОТО СТОПАНСТВО ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА НАРОДА И ГО ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИТЕ ГОСПОДА БОПАЖЙИ? ЩЕ ГИ ДУНДУРКАТЕ ЛИ? ОНЯ ДЕТО БЕШЕ ПОДПИСАЛ СЪС СИМПАТИЧНОТО МАСТИЛО ЗА АСТА НАПРАВИ НА *** МИЛИОНИ. СИГУРНО ЗА ТАКИВА НИ ИМА ЩОМ СМЕ ИМ ДАЛИ КОКАЛА. КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН СЕЛСКИ ТАРИКАТ. ЩОМ АЗ СЪМ ИМ МИНИСТЪР ДА ТЕ *** У ДЪРЖАВАТА.
17
2
 
24
 
! Отговори
един преди 11 години
"При претърсване на два адреса на 20-годишния хакер са иззети 11 сървърни конфигурации, четири компютъра, три лаптопа, голямо количество хард дискове, флаш памети и оптични носители тип CD и DVD."от кога притежанието им е престъпление???
16
2
 
6
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До 18 Защото вратата на магазина не е била отключена.
15
0
 
23
 
! Отговори
Кики преди 11 години
Тяхната полиция пази Техните интереси.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18Напълно съм съгласен с теб, но само това, че си влязъл в частна собственост без оторизацията на собственика може да бъде преследвано от закона. Но в закона за компютърните престъпления сигурно за този вид престъпление е записано - "Пиите една студена вода и си сложете по добра защита и firewall-и" :)
13
1
 
24
 
! Отговори
:) преди 11 години
Аз се чудя защо това се води престъпление. Това е все едно вратата на магазин да бъде отключена вечерта, ти да влезеш, да разгледаш, да видиш, че няма нито продавач, нито клиенти, нито който и да е било друг, да обърнеш табелката на "Затворено" и да си излезеш. Това е проблем единствено и само на собственика на магазина (сайта в случая), че не си е заключил вратата. Иначе момчето добре се е оборудвало, освен ако МВР пак не послъгват и не наричат компютър с линукс "сървърна конфигурация".
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1. По никакъв начин не могат да докажат, че е от анонимните. От къде не са сигурни, че момчето не е казал нарочно така .. знам ли .. да придобие известност.2. както споменаха преди мен - Какво по - точно предвижда закона за пренасочването на сайта ?3. Колев, Колев ... всячески се опитваш да симулираш някаква работа, но е факт, че си обкръжен от полу-ид*оти, които хал хабер си нямат от хакване.4. Dnes.bg, "Тиътъраутор" .. ама вие сериозно ли ?!5. Браво на момчето за оборудването, което си има