Ударът на ГДБОП! 12 тона хашиш заловен в Мировяне

Днес е един хубав ден, обобщи антимафиот №1 Станимир Флоров
Обновена: 5 юли 2012 14:45 | 5 юли 2012 14:16,
284
Ударът на ГДБОП! 12 тона хашиш заловен в Мировяне
Бойко Борисов е доволен от заловената дрога. Снимка: Булфото

12 тона хашиш на стойност 360 млн. евро са открили полицаи в склад в софийското село Мировяне.

Главният директор на ГДБОП Станимир Флоров, премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Цветан Цветанов и главният секретар на МВР Калин Георгиев отидоха на място, за да огледат склада и да дадат информация за акцията.

По думите на Флоров заловеният днес хашиш е свързан с хванатата преди дни дрога на митницата във Видин.

"Групата е една и съща", допълни той. По думите му обаче имената на трафикантите не са известни, защото не са интересни на журналистите.

Цветан Цветанов обяви, че хората, които са наели склада са същата група, която е заподозряна за трафика на наркотици, заловени на ферибота.

"В момента ги търсим – те гледат телевизия и виждат какво се случва", закани се Флоров.

Този наркотик е предназначен за страни от ЕС, за Белгия и Холандия, обясни схемата шефът на ГДБОП.

Самата пратка идвала от Мароко, а получателите й били белгийци и холандци.

Вътрешният министър допълни, че холандските и белгийските власти са информирани за пратката и за местата, където е трябвало да бъде складирана.

Премиерът Бойко Борисов пък даде подробности как е транспортиран хашишът. Той обясни, че до нашите води в Дунав идва кораб, който изсипва пратката, която е опакована в специално фолио, което не позволява да потъне и да се намокри. Вечерта идват рибари и изтеглят пратките.

"Така малко по-малко наркотикът се изнася от страната", разясни премиерът.

И Флоров, и Цветанов, и Борисов не пропуснаха да наблегнат, че пратката е била заловена благодарение на добрата охрана на българските граници и техниката, с която разполагат нашите митничари.

И тримата наблегнаха, че заловеното количество е доказателство за това, че страната ни трябва да бъде приета в Шенген, защото охранява добре границите на Евросъюза.

Те благодариха на органите на реда за добрата им работа и дадоха и това като пример за готовността да членуваме в зоната за свободно движение.

"Днес е един хубав ден. Освен че е празник на МВР, в рамите на няколко дни успяхме да заловим останалото количество наркотични вещества", обобщи Флоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аре сети се кога холандците ще ни пуснат в шенген, като им върнете стоката.
182
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали пише ГЕРБ или МВР на кашоните?
181
5
 
24
 
! Отговори
българка преди 11 години
Стига с този пожарникар! И бай Тошо беше правешки овчар, ама мислеше за народа. И тогава имаше богопомазани тунеядци и мамини синчета като Станишев, ама имаше и за другите.Ако Бойко беше възприел поне малко от тактиката на бай Тошо, сега нямаше да сме пълни мизерници и аутсайдерите на Европа.
180
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако наркотикът е дошъл по вода-значи с кораб до пристанище.Там няма ли митница и кой я управлява? Или ...Мировяне е на море? Я кяжуте.
179
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте снимката- реве му се. Едвам му се откъснаха от сърцето тия 12тона, ама нали напоследък се пооплеска, пък е и празник на МВР.
178
5
 
9
 
! Отговори
аз преди 11 години
Като чета глупостите, които пожарникаря и шута му са изплещили явно освен да хванат хашиша са успяли и бая да се понапушат с него :).
177
4
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 11 години
Ако това на снимката е щастливото изражение на Боцко какво ли му е изражението, когато е тъжен :)))
176
4
 
11
 
! Отговори
наблюдателен преди 11 години
Тая баличка дат Боце се е снимал преди да ревне повече на 12 килограмова ми бие, отколкото на 12 тонна :))). Ама то на гербера очите са големи :). Ако в тоя склад имаше 12 т. дрога със сигурност Боко и Цоко щяха да се снимат по-средата, обградени от бали, а не пред една единствена мършава баличка :)))
175
8
 
22
 
! Отговори
памет народна преди 11 години
Кой ограби държавата - БСП.Кой създаде първите наркоканали - БСП.Кой изяде спестяванията на народа - БСП.Кой съсипа и затвори работещите предприятия - БСП.Кой премахна безплатното здравеопазване - БСП.Кой изяде пенсионните фондове - БСП.===========================Всичко това е дело на настоящите и бивши социалисти, пребоядисали се неколкократно в различните цветове на дъгата, но винаги с червеникав оттенък.
174
3
 
13
 
! Отговори
наркопласьор преди 11 години
Е, ама тия шанаджии хептен се уляха. Те кво си мислеха, че ще подбиват пазара, а ние ще си траем! Че за какво бай Миле си даде парите да купува на Боцко място в политиката? Нали трябва да ни пази. И той ни пази :)))
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тия пакети дрога ли има или захар , ти шегуваш ли се хахах на милиционери не вярвам ич
172
2
 
12
 
! Отговори
Триумф на простотият преди 11 години
Триумф на простотията- въздишки по миналото.Докато властват цинизмът, простотията и нагаждачеството,докато всеки се старае да е по-нисък от тревата, останал е глух, гласува със затворени очи и после псува с широко отворени уста, ще бъде така. Разбирайте го както искате.*** народ бедна държава.Постоянно си го казваме.
171
3
 
16
 
! Отговори
до 204 преди 11 години
Разбира ги, защото той ги организира каналите, още от както беше ГлавСек.
170
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май пак е допусната печатна грешка от някое министерство. Не съм наясно как върви, но излиза, че грам хашиш е 30 евро. :)
169
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами затова са заловени-защото са неизвестни и подбиват пазара на известните наши хора.Айде чао и които не са от нашите да не се опитват да ни мътят водата.Ще ги хващаме.Няка куцо и кьорава да се правят на трафиканти-само един двама.Всички ги знаете кои са
168
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лимо 189, през времето на бай Тошо нямаше дрога по училищата. Сега *** виж какво става.
167
2
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА преди 11 години
ХАХАХАХАХАХАХАШИШ!!!!
166
2
 
10
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
Този който е гарантирал този наркотик у нас, скоро ще го гледаме на некролог?
165
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Част от народа наистина е много простовата щом преди 3 години отново вкара *** в парламента... Трябваше да се бие един мощен шут на хидрата БКП-БСП и всичко щеше лека, полека да се нареди...
164
23
 
15
 
! Отговори
смех преди 11 години
Боко даде 12 тона хашиш от неговия да се изиграе цирка пред Шенгенците, че рейтингите падат и догодина или коалиция с Доган, или още по-зле Софийския централен от вътре.