Арестуваха младежа, убил Борис след скандал в Студентски град

23-годишният нападател е криминално проявен - кражби и дрога
Обновена: 11 юли 2012 21:23 | 11 юли 2012 19:50, Красимир Ангелов
67
Арестуваха младежа, убил Борис след скандал в Студентски град
Полицията задържа убиецът на Борис Киряков. Снимка: Архив Булфото

Полицията арестува предполагаемия убиец на 24-годишният Борис Киряков, който почина след нанесен побой в Студентски град, съобщава МВР.

След проведено разследване криминалисти от столичното Седмо РУП задържаха 23-годишния криминално проявен Л.Д., който има регистрации за кражба, хулиганство и притежание на наркотици.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 124 от НК ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Той е с мярка за неотклонение „подписка”, уточняват от полицията.

Разследването започна в нощта на 29 юни, когато е получен сигнал за сбиване между клиенти на нощно заведение в "Студентски град".

На място е изпратен автопатрул, екип на спешна медицинска помощ и дежурна оперативна група, които изясняват, че около 03.35 ч. на паркинга пред дискотеката непознат е ударил с твърд предмет по главата 24-годишния Борис Киряков от Гоце Делчев.

Жертвата бе откарана в болница в кома с опасност за живота, а на 4 юли късно вечерта почина от нанесените тежки травми.

Изяснено е, че скандалът тръгнал след запой в дискотеката, като по думите на брата на починалото момче в нощта на инцидента те заедно с двама приятели и момиче празнували рожден ден на човек от компанията. Под въздействието на алкохол те започнали да общуват с момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната.

В крайна сметка до инцидент в дискотеката не се е стигнало, но при излизането на компанията от нощното заведение на паркинга възникнала свада и сбиване между тях и непознати младежи, в следствие на което се стигнало до фаталния инцидент.

Още по темата

Разследващите разпитали всички охранители в нощното заведение, персонала, както и други свидетели.

Издирени били и шофьорите на таксиметровите автомобили, с които се оттеглили евентуалните извършители на престъплението, потърсили медицинска помощ в столична болница.

Така в хода на разследването криминалистите установили членовете на другата компания – четирима на възраст от 23 до 31 години. По думите им Борис Киряков започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари, и за да се защити Л.Д. /23г./ го отблъснал и опонентът му паднал на земята, в следствие на което получил тежката травма, от която по-късно почина в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ти от вас излизал ли си през живота си въобще??По тъпития ти коментар съдя ,че си някъв форумен ***...то иначе неможе да размишляваш така.......
26
2
 
3
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ти в кой филм живееш ?
25
3
 
4
 
! Отговори
дф преди 11 години
@29: ето кво бих направил аз: викане на полиция. констативен протокол, след това около 2-3 бона за делото, тоя който ме е ударил поне 2 години изкарва ефективно в пандиза. да се бие там с ***, все ми е тая.
24
3
 
7
 
! Отговори
VIJTE I TRAITE преди 11 години
1. Секс скандал с Бойко Тенисистката Сесил Каратанчева: Бях на 14, когато Борисов ме поиска в хотелската си стая!Той: Гадно е! Не ми го побира умът!
23
4
 
3
 
! Отговори
11 преди 11 години
Половината от ръсещите тук акъл, говорят все едно, ако на тях някой им налети да ги бие в 3 ч. пред дискотеката, ще стоят, ще въздъхват смирено и докато ядат бой в главата, ще отправят една искрена молитва към Всевишния за здравето на нападателя си. ЩО ЗА ГЛУПОСТ ??? Идва някой и ти налита на бой. Имаш няколко начина да се защитиш и това да изтласкаш нападателя си е най-малко агресивния. И щото пишман-нападателя бил толкоз пиян, че като паднал се претрепал - нека вкараме НАПАДНАТИЯ до живот, а?
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чалга, биячи, силиконови , селяния /да ме прощават селяните/
21
3
 
5
 
! Отговори
Ангелин преди 11 години
"Ниският жизнен стандарт и ужасяващата икономическа и криминална престъпност се дължат на съдебната система!!!" Цитат от КрасиЗа голямо съжаление, продължава геноцида над българският народ, точно по план "Ран-ът"... Уви!
20
1
 
3
 
! Отговори
@21 преди 11 години
"някое пияно *** ти скокне, ти го бушонираш 2 пъти, то вземе, че умре и вие искате за това 20 години."батка, и аз съм българин. по закон, ако "бушонираш" който и да било, си подсъден. дори този някой да е влязал с взлом в дома ти! че законите са шит - така е, дума няма - но трябва да се спазват за всички.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чалго-селянията не прощава.
18
2
 
9
 
! Отговори
краси преди 11 години
какво значи "РЕГИСТРАЦИЯ""за кражба,хулиганство и притежание на наркотици???МВР и СЪДЪТ статистически център за регистрации са???Ако този *** беше осъден за кражбата,хулиганството и наркотиците нямаше да има един загубен млад живот!!!Всички съдии, следователи, прокурори ,дознатели са за стадиона и като ПИНОЧЕТ та,та,та,та....До един!!!Ниският жизнен стандарт и ужасяващата икономическа и криминална престъпност се дължат на съдебната система!!!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво. Сега ще го пусне на свобода герберският съд както ония дето заклаха студента Балтов. Какво изобщо стана с тях? За последно бяха пуснати под "гаранция" и след това герберо-медиите нещо замълчаха? Според последните "версии" на Цвъко-милицията май се оказа че и тоя си беше се "самоубил" с ритници в гръб.
16
4
 
6
 
! Отговори
ined преди 11 години
Голямо учене му удрят тея студенти. Цяла нощ учил, учил, учил докато в 3.35 не му се пръснала главата от учене.
15
1
 
10
 
! Отговори
ст. град преди 11 години
А другото момче, пак от Гоце Делчев, което същата нощ беше убито.И то ли е блъснато при самоотбрана...от прозореца?
14
1
 
4
 
! Отговори
sdf преди 11 години
"По думите им Борис Киряков започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари, и за да се защити Л.Д. /23г./ го отблъснал и опонентът му паднал на земята, в следствие на което получил тежката травма, от която по-късно почина в болницата."Баси в БГ живота има толкова ниска цена... жално е.
13
5
 
4
 
! Отговори
anomimen преди 11 години
E tozi nali nee *** akoe *** dase saberem i damy zapalim k6tata i motoristite 6teni potkrepyat
12
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 години
При което , те усилено се опитваха да обедят че просто са ме бутнали и аз съм си ударил главата в камак , и завършихме с по 5000 лева на човек 14 човека са 70000 лева обещетение което ми платиха. Така че с етзи оправдания "БУТНАХ ГО И ПАДНА" някаде на село.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен трябва да бъдат приети поправки в Нак. кодекс, щом си регистриран за наркотици плюс нещо или нападение плюс нещо/например кражба/ в затвора директно за 10 години! Не може да си агресивен наркопласьор и хулиган и бияч и да си на улицата, разберете скъпи съдии и депутати!!!ТАКА ВИЕ ЗАСТРАШАВАТЕ НАШИЯ ЖИВОТ щом държите тези животни на улицата! От малък щом го тегли към насилие такъв ще си остане цял живот! Няма да стане примерен гражданин! ето примера какво става като нищо не се прави!
10
1
 
11
 
! Отговори
хаос преди 11 години
Ако и разследването е така объркано, като статията - няма никаква логика.Естествено, че ще се опитат да изкарат мъртвия виновен.
9
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Аве айде моля ви се с тези падания и блъскания.Преди 4 години , почти аналогична случка ми се случи и на мен.50% от вината беше на моята компания 50% на останалата , просто не беше нужно да се стига до бой.Но все пак се стигна И какво се случи , ние (10тина момчета) се сбихме с други 12-15 момчета. При което ние удряхме и се защитавахме единствено с голи ръце. В последстиве аз излязох от тази схватка с 17 шева на главата и на уснтата ударен 3 пъти с желязна траба.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито някой е длъжен да предвиди, че като отблъсне нападателя си с бутане, то последния ще си удари главата.